The Beau Diaries 47: Kerstdiner, dodelijk tentamen und glühwein natürlich

21 dec 2015 | Leven

tbd47.6

Hallo liebe Freunden! Süsse Grüsse aus die Bergen im Österreich – mijn beste Duits zonder Google. Op het moment zit ik ongedoucht, met dikke vieze skisokken te stinken in een pitoresk huisje onder aan de piste. Genieten. Dat heb ik verdiend: vorige week was heel erg vermoeiend. Vrijdag stonden er een groot tentamen én een deadline op de planning, waar ik heel veel tijd aan moest besteden. Tussendoor interviewde ik iemand voor een project op school en organiseerde ik het kerstdiner met de KookCie!

tbd47.1

Links: Wakker worden op maandagochtend en weten dat deze week hels gaat worden. Geen leuk vooruitzicht.
Midden: Werken in het koffietentje is gelukkig altijd leuk! Vriendinnen deden weer eens zo’n ‘wat zijn jullie aan het doen?’-rondje op Whatsapp. Ik maak tosti’s.
Rechts: ‘s Avonds werkte ik hard aan school. Een van mijn huisgenootjes had M&M’s voor me gehaald als troostvoer (en een andere huisgenoot had dus nieuwe patta’s), lief!

tbd47.2

Links: Dinsdagochtend gingen Sophie en ik al vroeg (onze termen vroeg) met de trein naar Schiedam, waar we een lieve vrouw interviewden voor een opdracht van school. We hebben nog een paar interviews op de planning staan, dit was een goed begin!
Midden: Op de terugweg ging ik langs m’n moeder om te lunchen, daarna ging ik met de auto naar Utrecht. Dat stond echt nog op mijn bucketlist: met de auto (zelf!) door Utrecht rijden. In Utrecht overleef je een fietstochtje nog nét, laat staan met de auto. Maar ik deed het toch maar mooi in één keer goed! De foto zegt genoeg over de rest van de dag, ik ging tot half 3 ‘s nachts door!
Rechts: Woensdag leerde ik weer héél hard en goed. ‘s Avonds deed ik met Ella (onze penningmeester) boodschappen bij de Makro, voor het kerstdiner dat wij organiseerden voor de studievereniging. Ik ben over het algemeen trouwens niet vies van lelijke foto’s, maar op deze leek het écht net alsof ik een chromosoompje miste.

tbd47.3

Links: Donderdagochtend pikte ik mijn commissiegenootjes op in de stad (OMG ik reed in m’n eentje door hartje Utrecht), waarna we in een grote keuken alles voor het kerstdiner hebben voorbereid. Tegen het einde van de middag reden we naar Café Averechts, dat we voor die avond hadden afgehuurd. We hebben voor ongeveer 30 mensen een viergangendiner gekookt en gebakken. Was een hele leuke, maar vermoeiende dag!
Midden: ‘s Avonds moest ik nog even leren, waar ik weinig zin in had zoals je kunt zien. Vrijdagochtend ontbeet ik met Sophie bij Ludwig, waar we de tentamenstof nog even doornamen. Vind ik altijd wel fijn! Helaas ging het tentamen zó slecht, ik kon wel janken. Wat zeg ik? Ik liep letterlijk huilend de zaal uit. Oh oh, the drama. Het is een lang verhaal, maar het komt er op neer dat ik dit vak écht moet halen.
Rechts: Toen mijn tranen weer een beetje gedroogd waren, rondde ik de opdracht voor dat andere vak af, deed ik boodschappen en pakte ik mijn tas in. Om vijf uur stapte ik in de bus, op naar Oostenrijk! Mijn ouders waren een dagje eerder al gaan rijden, maar ik kon niet mee i.v.m. dat tentamen. Deze foto maakte ik tijdens een tussenstop. Ik was vergeten dat mijn flits aan stond; die boy links keek me zo raar aan.

tbd47.4

Links: Vóór de overstap zat ik naast een man die après-skinummers maakte (klik hier voor zijn hit) en ná de overstap had ik een plekje naast een meisje dat precies mijn studie was gaan doen dit studiejaar. We bleken heel veel dezelfde mensen te kennen en waren een weekje eerder zelfs naar hetzelfde feestje geweest. Supertoevallig, want het is een hele kleine studie!
Midden: Zaterdag werd ik om 8 uur ‘s ochtends pal voor het appartement in Oostenrijk afgezet. De laatste jaren gaan we telkens naar een ander skigebied: dit jaar was het Sölden. Een gebied hoog in de bergen, waar dus gelukkig prima sneeuw ligt. Dat is in de rest van de Alpen wel anders op dit moment. Ik ging meteen mee de piste op!
Rechts: En het was óók nog eens perfect skiweer in het zonnetje, wat wil je nog meer!?

tbd47.5

Links: Oh ja ik weet nog wel wat: Glühwein! Jawohl! Naast ons appartementje zat een skihut waar we lekkere drankjes dronken.
Midden: Met de Bruder in de skilift!
Rechts: Zondag bleef ik een dagje in het appartement. Ik vind skiën echt heel leuk, maar niet (meer) iedere dag van 9 tot 4. Ik rustte een beetje uit en werkte aan wat dingen voor mijn blog, terwijl ik mooi uitzicht had op Sölden. M’n ouders en broertjes kwamen thuis lunchen, dus ik bakte lekkere pannenkoeken. ‘s Middags deed ik wel gewoon mee met de après ski en ‘s avonds werkte ik een hele schnitzel naar binnen.

Aankomende week ga ik veel werken bij de Albert Heijn, waar het rond Kerst natuurlijk altijd gekkenhuis is. Ook ga ik zelf Kerst vieren met familie. Verder heb ik nog heel weinig plannen en dat vind ik eigenlijk wel even lekker. Fijne Kerst alvast! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten