The Beau Diaries 49: Schaatsen, vuurwerk en Heidi

5 jan 2016 | Leven

tbd49.7

Om te beginnen wil ik jullie allemaal een héél gelukkig nieuw jaar wensen: dat 2016 maar spetterend knetterend leuk mag worden! Of ja, eigenlijk maken jullie geen schijn van kans meer want dit wordt míjn jaar al (hihi dit grapje heb ik vaker gemaakt – ik beloof dat dit de laatste keer was). Was ik echt even aan toe: een nieuw jaar, frisse start. Zijn een hoop argumenten tegenin te brengen natuurlijk, maar zo voelt dat voor mij gewoon écht even. Weg met al die vieze tweeduizendvijftientroep 😉

Tijdens de laatste paar dagen van 2015 ging ik toch nog maar even naar de opticien, schaatste ik en shopte ik lekker in de sale. De eerste dagen van 2015 feestte ik met vriendinnen in Rotterdam, ging ik als wannabe Heidi naar een Bierfest-feestje en was ik dus al twee van de drie dagen die 2016 telde brak.

tbd49.1

Links: Maandagmiddag moest ik werken en hoewel ik daarna best moe was, had ik heel erg zin om iets lekker voor mezelf klaar te maken. Ik deed uitgebreid boodschappen en maakte een guacamoledip voor bij paprika en worteltjes. Die at ik op tijdens het maken van de real deal: zoete aardappelpartjes, wortelpartjes, rode ui, feta en pijnboompitjes ondergedompeld in balsamicoazijn. Dat moet ernstig lang in de oven, vandaar.
Midden: Dinsdag ging ik gezellig schaatsen in Rotterdam met Nadine. Het was verschrikkelijk druk maar wel leuk om weer eens te doen. Tussendoor dronken we warme chocolademelk met slagroom.
Rechts: Eigenlijk had ik wel zin om weer lekker naar Utrecht te gaan, maar thuisthuis was mijn nieuwe telefoon geleverd: de Samsung Galaxy A5. Na veel research ben ik voor deze gegaan. Ik ben dus van Apple naar Samsung en vind het wel prima zo. Zo’n mooie iPhone kan ik toch niet betalen joh.

tbd49.2

Links: Woensdagochtend ging ik voor het eerst in m’n leven naar de opticien voor een oogtest. Sinds een paar weken/maanden zie ik zo duidelijk slechter in de verte. Tijdens college kan ik het bord niet zo makkelijk meer zien en tijdens het autorijden zie ik pas de afslag als ik al had moeten afslaan, ongeveer. Heel confronterend want ik dacht juist altijd dat ik supersonisch goeie ogen had. Goed, volgens de opticien had ik aan beide kanten –0,25 en een kleine cilinder. Valt wel mee dus, maar voor college en autorijden ga ik toch maar even een brilletje kopen.
Midden: ‘s Middags ging ik lekker shoppen in Rotterdam. Het was súperdruk, maar ik heb toch nog wat leuke dingen gevonden. Ik kocht een shirt en een trui met glitters, een nieuw simpel kettinkje en een zomerbroek met print. Die broek had ik voor de zomer al 5 keer gepast en telkens tóch maar weer teruggehangen, nu was ‘ie maar 7 euro en kon ik het echt niet laten.
Rechts: Ik lunchte bij Mockamore, naast de Koopgoot. Deze cappuccino met witte chocoladesaus was zoooo lekker!

tbd49.3

Links: ‘s Avonds lag ik op bed met de film 6 Years. Op zich een leuke film maar wel een béétje overdreven. Het ging over een klef stelletje dat na zes jaar samen ‘langzaam’ uit elkaar groeide: hij ging vreemd, zij was dronken en sloeg hem, hij ging bovenop d’r zitten en heel toevallig was er aan de overkant van de uitgestorven straat politie die hem meteen arresteerde. En dat allemaal in 5 real time minuten. Ik vind het knap.
Midden: Op Oudjaarsdag werkte ik een paar uurtjes in de AH en daarna at ik binnen een kwartier 4 oliebollen als lunch. Gelukkig doe ik dat dus echt maar één dag in het jaar.
Rechts: Later die middag bakte ik koekjes met dit kant en klare pakket.

tbd49.4

Links: ‘s Avonds at ik met vriendinnen bij Nadine in haar nieuwe huisje in Rotterdam. We dronken li-ters (glüh)wijn en hadden de grootste lol van ons leven in de woonkamer.
Midden: We telden af bij de tv en renden daarna de straat op om nog iets van het mooie vuurwerk in Rotterdam mee te krijgen. Ik vind vuurwerk echt heerlijk. Heb het zelf niet eens ooit afgestoken maar ik ben regelmatig naar van die shows geweest, vind het zo mooi! Rond een uur of 1 gingen we naar een feestje in de stad. Via mijn nicht konden we naar binnen bij een studentenvereniging. We waren al heel snel moe, maar het was wel supergezellig!
Rechts: Op 1 januari hingen Nadine, Maartje en ik letterlijk de héle dag op de bank. We keken De Eetclub (geen aanrader!) en Bad Teacher (wel), aten chips, pannenkoeken en pizza en lagen heerlijk uit te brakken. Zó hoort Nieuwjaarsdag precies te zijn.

tbd49.5

Links: Zaterdag werkte ik weer (ik ben zo benieuwd naar m’n salaris van deze maand, haha) en ‘s middags gingen mijn moeder en ik naar de verjaardag van het zoontje van mijn nicht. Hij werd 2.
Midden: ‘s Avonds was de Nieuwjaarsdrup bij scouting, waar ik ook voor was uitgenodigd omdat ik dit jaar heb geholpen bij het zomerkamp. Het thema was dit jaar ‘Bierfest’ en ik had zelf een soort Heidi-iets verzonnen. Er is een hilarische foto gemaakt die avond waar het goed op te zien is (en waar ik ook iets minder dom kijk), maar die kan ik helaas nergens meer vinden. Eigenlijk had ik weinig zin in dat feest, maar ik besloot ‘toch nog even te gaan’. Om vijf uur lag ik in bed.
Rechts: Je zou ‘t niet zeggen natuurlijk maar ook ík lig na een goed feestje als een vertrapte zombie in bed. Met één dik oog want een gast sloofde zich uit en schoot VOL een bierdopje in m’n oog.

tbd49.6

Links: Dit is hoe Maudy en ik die ochtend/middag communiceerden: te brak om te typen, echt waar.
Rechts: Na een douche voelde ik me wel weer prima. ‘s Middags kwam er wat visite langs en de rest van de avond werkte ik een beetje aan een samenvatting.
Deze week begint school weer, heb ik een vergadering met mijn werk, een vergadering met alle commissies, ga ik eten met vriendinnen en zaterdag ga ik naar een tentfeest in de buurt. Fijne week allemaal 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Laura

  Dat ziet er gezellig uit allemaal. Een cappucino met chocoladesaus? Die moet ik een keer proberen! Fijne week.

  Antwoord
 2. Rianne

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe bril 🙂 En leuk, Heidi!

  Antwoord
 3. Claudia

  Tof om je week zo te zien. Ik ben sinds kort ook over gestapt op Samsung en het bevalt me eigenlijk belachelijk goed (A)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten