The Beau Diaries 61: Studiebol, retrohuis en motormeid

28 mrt 2016 | Leven

tbd61.8

Dit was echt een belachelijk saaie week. No party, no wine, no dancing. Just me and mijn boeken voor school. Tussendoor had ik wel een lange, gezellige werkdag bij de Albert Heijn en een lekker middagje werken in Utrecht. Ook sportte ik twee keer, at ik als een echte fitgirl (tot vrijdagavond want toen ging ik met mijn ouders bij de Chinees eten) en deed ik nog een heel klein beetje aan Pasen.

tbd61.1

Links: Maandag was ik zo futloos dat ik niet eens zin had om in de stad aan school te werken. Na één kopje thee bij De Ontdekking ging ik richting huis zodat ik in joggingsbroek een poging kon doen tot samenvatten. Werd ik niet heel vrolijk van.
Midden: Struggles, maar de oplossing was dichterbij dan ik dacht: ik at samen met een huisgenoot die toch nog langs de AH kwam. (en echt supersorry voor de ‘me’, dit overkomt me nooit).
Rechts: Ook dinsdag was niet veel meer dan samenvattingen maken. Wel hing ik een waslijntje op om kaartjes op te kunnen hangen en lieve brieven waar ik er dus echt veel van heb (echt!). Die muur was ook echt nog zo leeg, dit helpt goed!

tbd61.2

Links: Woensdag had ik les, werkte ik aan school en ging ik even lekker naar de sportschool. Ik heb ‘m weer helemaal hoor, die motivatie! HEERLIJK.
Midden: ‘s Avonds weer lekker als een machine samenvattingen produceren.
Rechts: Donderdagochtend stond de wekker al vroeg maar ik was zó moe, dat ik me toch nog maar een keer omdraaide. Ik hoefde in principe toch pas om 11u in de stad te zijn. Dit was de outfit van de dag: een motormeidenjack (die ik laatst van m’n moeder kreeg omdat ze hem niet paste en toevallig vond ik ‘m wel leuk!) en een lekker grote trui die alle boys op afstand houdt.

tbd61.3

Links: Om half 12 had ik dus een afspraak in de stad over de voortgang van een project (we stonden al snel weer buiten want we hebben gewoon nog precies niks uitgevoerd)(komt goed). Daarvoor en daarna zat ik nog even bij Carla’s Conditorie met een kopje koffie aan een opdracht te werken. ‘s Middags maakte ik koffies en ‘s avonds werkte ik weer aan school.
Midden: Vrijdag wéér bezig met een opdracht voor school. Ik moet dus een collectiebeschrijving maken voor een museum en ik moet ‘t doen over de geschiedenis van… bestek. Ik begon met goeie moed maar dit blijkt toch nét niet echt helemaal mijn straatje. Tussendoor gooide ik mijn agressie eruit bij de fitness want ik kon ‘t echt ff niet meer aan.
Rechts: Ik lunchte met een wrap met feta, augurk en gegrilde courgette en nog wat losse surimisticks.

tbd61.4

Links: Na het inleveren van die opdracht ging ik weer vrolijk verder met samenvatten voor het andere vak.
Midden: ‘s Avonds ging ik weer richting mijn ouders en aten we met z’n drieën bij de Chinees. Zo lekker, zo’n Indische (logisch) rijsttafel. Daarna vroeg naar bed.
Rechts: Zaterdagochtend ging de wekker namelijk om iets na 5’en om te gaan werken. Voor feestdagen als Pasen en Kerst beginnen we altijd een uurtje eerder op de afdeling en ook dit jaar was ik weer de lucky one die om 6 uur de voorraad aan mag vullen. Nouja, ik vond het eigenlijk niet eens zo erg. Het was héél druk, maar wel gezellig en daardoor vloog de tijd voorbij! 🙂

tbd61.5

Links: Om drie uur was ik klaar met werken en begon ik gelijk weer aan school. ‘s Avonds kwam Maudy even langs om op de bank te hangen. We dronken thee en aten courgettechips uit de oven. Dat wilde ik een keer proberen, maar het is serieus heel moeilijk om ze knapperig, maar niet pikzwart te krijgen.
Midden: Een paasontbijtje! Ik wist eigenlijk niet dat we daar aan deden, dus ik had daarvoor per ongeluk al ontbeten. Die roomboter tulband met citroenfudge en maanzaad is trouwens echt héél lekker. Daar zat ik een tijdje geleden al op te azen bij de AH.
Rechts: plz geef paasei

tbd61.6

Links: ‘s Middags gingen we dus naar mijn opa om Pasen ‘te vieren’. We kwamen net toen bijna alle familie alweer wegging maar het was nog wel gezellig. Floor, de hond van opa, is zo lief (en waarschijnlijk zwanger! Wie wil?) ♥
Rechts: Ik kwam er na 20 jaar ineens achter dat mijn opa echt in een hip retrohuis woont, eigenlijk. Het is zó ouderwets van binnen en buiten, dat het hipster is.

tbd61.7

Links: Een compilatie van de rest van de dag: comfy knot.
Midden: Markeerstift in de aanslag.
Rechts: En oorkleppen omdat de broertjes perse Southpark in de woonkamer willen kijken.

Deze week wordt niet heel veel spannender: dinsdag heb ik een tentamen waarvoor mijn samenvatting maar liefst 54 pagina’s lang is (kun je nagaan wat een werk hierin heeft gezeten) en vrijdag heb ik een take home tentamen waarvoor ik niet helemaal kan inschatten hoe hard ik moet leren? Ik kijk heel erg uit naar zaterdagavond: dan geven vriendinnen van me een groot schuurfeest met een hilarisch thema en voor 20 euries onbeperkt drank. Oooooh zin in!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten