The Beau Diaries 64: Biercantus, Ljouwert en Rokjesdag

18 apr 2016 | Leven

tbd64.7

Hee lieve lezers! Op het moment ben ik helemaal chill: afgelopen week was ik vrij van school én aankomende week heb ik ook nog vakantie. Was ik echt aan toe! Ik heb mijn eerste vrije weekje goed besteed met onder andere een bezoekje aan Leeuwarden (waarom ook niet?), een gezellige avond biercantus, een avondje in de bios en een reünie met mensen die ik afgelopen zomer ontmoette. Gezellig!

tbd64.1

Links: Ik begon mijn vakantie in de sportschool. Ik deed voor het eerst die oefening waarbij je gewicht met je heupen omhoog duwt (ik weet die namen niet) (maar goed voor de booty) maar ik was íets te enthousiast en zat klem. Niemand kon me helpen want ik zat in m’n eentje in de aerobicszaal, dus dat werd een dikke blauwe plek.
Midden: Thuis maakte ik mijn nieuwe lievelingslunch: kwark met een beetje suiker tussen twee dikke pannenkoeken. Mijn huisgenoten halen hun neus er voor op maar het is écht lekker.
Rechts: ‘s Middags ging ik met mijn moeder en broertje even naar de Decathlon in Rotterdam voor een backpack. Nog niks gekocht.

tbd64.2

Links: Dinsdagochtend sliep ik uit, keek ik lekker veel tv en daarna ging ik lekker werken.
Midden: Daarna deed ik boodschappen en maakte ik dit heerlijke bord eten klaar voor mezelf: zuurkoolstamppot met jus en een kippenworst met saus, augurk en gebakken uitjes. Ah men, dit is echt zo lekker.
Rechts: Woensdagochtend ging ik naar de sportschool. Ik had niet heel lang de tijd, maar ik heb wel een record kunnen zetten: legpress op 109 kilo! Dat vind ik de leukste oefening, maar ik begin er nu echt te stevige benen van te krijgen. Dilemma.

tbd64.3

Links: ‘s Middags stapte ik in de trein naar… Leeuwarden! Ik dacht: ik heb een studentenOV, waar ben ik nou nog nooit geweest? Leeuwarden, dus, dacht ik. Toen ik daar eenmaal was, herinnerde ik me weer dat ik daar ooit op de bus richting Harlingen ben gestapt voor de boot naar Terschelling, maar goed. De treinreis vanaf Utrecht duurde 2 uur, dus ik heb heerlijk met muziek en een boek over Thailand onderuit gezeten.
Midden: Eenmaal daar dronk ik een cappuccino aan het water en liep ik een klein beetje door de stad. En daarna weer 2 uur terug, geen probleem 🙂
Rechts: ‘s Avonds dronk ik gezellig wat met mensen die ik afgelopen zomer in Riga heb ontmoet. Ik vertelde jullie er hier al over, was een hele gezellige avond!

tbd64.4

Links: Donderdagochtend ontbeet ik in bed terwijl ik Idols terugkeek. Tegen de middag kwam de KookCie omdat we een vergadering hadden bij mij thuis. Daarna gingen we naar de stad voor een gezellig etentje bij Sumo!
Midden: Het was zooooo lekker! Ik kon ook lekker veel eten vandaag, geen idee waarom maar :thumbs:
Rechts: ‘s Avonds gingen we naar een biercantus van onze studievereniging. Vet studentikoos: liedjes zingen, bier zuipen (nee, niet drinken) en gekke opdrachten. Het thema was iets met piraten, vandaar die coole look.

tbd64.5

Links: Haal me hier weg, plies. Nee grapje, het was echt een superleuke avond! Deze foto beschrijft wel perfect mijn probleem: ik kijk altijd óf chagrijnig óf arrogant. Maar echt, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad!
Midden: Vrijdag maakte ik de woonkamer én mijn eigen kamer schoon, draaide ik nog snel een wasje en ging ik weer naar mijn ouders. ‘s Avonds lag ik in bed aan een artikel te werken en keek ik oude afleveringen van Bijdehandjes.
Rechts: Lekkere Turkse pizza na werk! De rest van de middag werkte ik nog een beetje aan mijn blog, ik heb zelfs een paar minidingetjes aan de layout kunnen veranderen.

tbd64.6

Links: ‘s Avonds reed ik met Maudy gezellig naar de bioscoop in Delft voor de film Rokjesdag. Het was echt weer zo’n heerlijk Hollandse film! Mijn lievelings. Genieten.
Midden: De rest van de avond reden we rondjes door de regen met lekkere muziek op. Ook gingen we wéér door de McDrive voor (jawel, hou je vast) een kopje thee. Ik kan zo genieten van onze doelloze avondjes.
Rechts: Zondag ging ik al vroeg weer lekker naar Utrecht, waar ik dit superlekkere gerecht maakte met een huisgenoot: curry met bloemkool, kikkererwten, ananas en geroosterde amandelen. De rest van de avond rommelde ik een beetje in mijn kamer en ging ik op tijd naar bed.

Deze vrije week heb ik eigenlijk nog bijna geen plannen. Donderdag moet ik werken en daarna wil ik graag naar een leuk feest hier in de buurt. Verder nog niets! Fijne week 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. evelien

    Rokjesdag is een leuke film he?! Lekker zo’n feel good movie waar je weer helemaal blij van wordt. En wat leuk dat je een treinreisje naar leeuwarden hebt gemaakt, lijkt mij een mooie stad!
    Liefs! Evelien

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten