The Beau Diaries 66: Zwemmende cavia’s, Koningsdag en doei Diva

2 mei 2016 | Leven

tbd66.8

Halleluja, wat heb ik het ineens weer druk op school: ik moet zoveel lezen! Afgelopen week nog niet trouwens, toen had ik maar twee dagen les en verder maakte ik een goed feestje van Koningsdag, nam ik afscheid van mijn Fiat, sportte ik netjes, gaf ik de cavia’s zwemles en vroeg ik een nieuw paspoort aan voor mijn spannende reisje naar Thailand. Het was een hele leuke week!

tbd66.1

Links: De maandag begon niet zo lekker: ik moest afscheid nemen van mijn lieve Diva. Wat hebben wij een hoop meegemaakt samen zeg, maar nu is het tijd voor een veiligere auto. Ik deed een korte afscheidstour door de regen #neverforget
Midden: ‘s Middags had ik het eerste college van mijn nieuwe blok en tot nu toe vind ik het heel interessant! Ik volg een vak over de digitale identiteit (en daarmee heel veel over bloggen) en eentje over taalontwikkeling bij kinderen (wat echt een bizar systeem is als je er eens goed over nadenkt). Daarna at ik met Floor en Marloes gezellig bij Florin!
Rechts: Ik was al vroeg weer thuis en probeerde nog wat nuttigs te doen. Dit was mijn outfit. Snap je meteen waarom ik vrijgezel ben hè?

tbd66.2

Links: Dinsdagochtend had ik een afspraak bij het gemeentehuis voor een nieuw paspoort. Mijn oude was al jaren niet meer geldig en met mijn ID kan ik niet naar Thailand én kom ik Griekenland straks niet meer uit (denk ik? werkt dat zo?). Een nieuwe dus. Vijfenzestig euro.
Rechts: ‘s Middags sportte en ik en ‘s avonds kwamen vriendinnen langs om Koningsnacht te vieren. We speelden 30 Seconds met mijn huisgenoten en gingen daarna door de regen de stad in.

tbd66.3

Links: Op alle pleinen waren podia met gezellige muziek, maar het hoogtepuntje was toch wel toen we lekker droog bij de Oaseboom zaten met een Turkse pizza. Na de optredens buiten kwamen we geen kroeg meer in en toen zijn we maar gewoon naar huis gegaan en thee gaan drinken.
Midden: Woensdagochtend maakte ik een Koningsontbijt klaar met broodjes en tompouces.
Rechts: ‘s Middags liepen we door Utrecht langs de podia en de vrijmarkt. Toen het zonnetje ineens heel warm was, besloten we heel snel ergens ijs te gaan halen :thumbs:

tbd66.4

Links: Heel spontaan zijn we die avond naar Pijnacker gegaan waar ieder jaar met Koningsdag een gezellig feest is. Van tevoren at ik bij Ella en haar ouders. Ieder jaar eindigen we toch ongepland weer bij ditzelfde feest en is het weer supergezellig. We dansten op foute nummers, werden bedolven onder liters bier en ik at casual patat met mijn ex (“Komt dit nu ook in je Beau Diaries”?)
Midden: Donderdagochtend was ik héél moe, maar ik moest snel terug naar Utrecht om te gaan werken. Gelukkig was het rustig en stond ik met een lieve collega! Hier wachten Ella en ik op de metro.
Rechts: ‘s Avonds stortte ik wel echt in, terwijl ik nog een hoop moest lezen voor school.

tbd66.5

Links: Vrijdag werd ik juist echt weer vól energie wakker. Ik maakte de keuken schoon, las nog wat voor school en ging los in de sportschool. Ik haalde alweer een nieuw record leg press: 118 kilo! Ik scheurde spontaan uit mijn legging.
Midden: ‘s Middags ging ik naar een lang college en ‘s avonds at ik gezellig met vriendinnen bij Ella thuis. We speelden weer 30 Seconds, ik vind dat zo’n leuk spel! Nienke en ik zijn ook echt een heel goed team.
Rechts: Zaterdag had ik een vermoeiende werkdag van 7 tot 3. Op Facebook zag ik laatst een filmpje voorbij komen van zwemmende cavia’s en dat wilden wij thuis ook weleens proberen. Heel schattig om te zien, maar ze stonden echt doodsangsten uit dus het was niet zo’n succes.

tbd66.6

Links: Maar goed, daarna waren ze wel weer lekker fris.
Midden: ‘s Avonds fietste ik naar Maartje voor een kopje thee en de nieuwste roddels.
Rechts: Zondagochtend was ik weer zo fit en ging ik op de fiets naar de sportschool. Dat is ruim 20 minuten heen en weer 20 terug en dat doe ik dus eigenlijk altijd met de auto. Het was heel lekker weer buiten, dus ik had er juist wel even zin in.

tbd66.7

Links: Mijn energie leek niet op te raken tijdens het sporten, dus ik had écht een hele goeie dag. Thuis at ik in de zon een tweede ontbijtje met kwark, cruesli met nootjes en kiwi.
Midden: ‘s Middags ging ik met mijn ouders en broertjes een uurtje bowlen. Ik heb niet gewonnen, helaas helaas.
Rechts: De rest van de dag las ik dingen voor school en ‘s avonds ging ik naar Maudy om Idols terug te kijken en bij te kletsen.

Aanstaande donderdag en vrijdag ben ik vrij van school, maar op Bevrijdingsdag moet ik wel gewoon werken. Ik hoop dat ik ‘s avonds nog binnen kom bij het Bevrijdingsfestival hier in Utrecht, want volgens mij wordt het superlekker weer! Verder heb ik (op 300 pagina’s leeswerk na) nog niks te doen. Geniet van je week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Lisa

    Nu ik dit lees (weet niet waarom, ik ben ervoorbij gescrold in mijn Bloglovin’ denk ik?) heb ik een blauwe geruite blouse, een donkerblauw-wit gestreept hemdje en een roze met wit geruite (maar heel andere ruitjes) pyjamabroek aan haha. Wel jammer van je autootje, ik vond je verhalen altijd zo grappig maar hij klonk niet héél veilig nee. En je bent echt goed bezig met sporten, wow!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten