The Beau Diaries 71: Strijkkralen, Kittige Katjes en Zaai

7 jun 2016 | Leven

tbd71.7

Soms vraag ik me af waarom ik deze fotodagboekjes iedere week nog schrijf, om dat dan heel snel te weerleggen met tig argumenten waarom wél. De belangrijkste: als ik mijn weken terugzie, kan ik alles nóg eens zo waarderen als op het moment zelf. Ik leg vast dat het etentje voor mijn moeders verjaardag écht lekker was, en dat de oma-avond met vriendinnen deze week ook al zo gezellig was. En over 20 jaar kan ik mijn kinderen laten zien dat mama echt studenty was en naar Kittige Katjes ging.

tbd71.1

Links: Maandagochtend. Koffie. Nee, ik heb de laatste tijd eigenlijk heel weinig trek in koffie en heb het ook echt niet ‘nodig’ om wakker te worden. Ik heb mezelf ooit aangepraat dat de cafeïne me harder laat sporten, maar of dat echt zo is… geen idee.
Midden: Want dat ging ik daarna doen: sporten! Benen vandaag.
Rechts: Later die dag ging ik naar Utrecht, waar ik bij een vriendin at en lekker veel wijn dronk. Daarna gingen we naar Kittige Katjes (feestje van de corpsmeisjes in Utrecht) omdat een vriendin het dit keer organiseerde. Was een gezellige avond maar het blijft zo erg niet mijn ding.

tbd71.2

Links: Hoe dan ook, het was al veel te laat toen ik in bed lag en ‘s ochtends moest ik er toch echt weer op tijd uit voor een vergadering met de Kookcommissie. Daarna werkte ik aan een opdracht voor school bij Bar Beton. Een vriendin zag me zitten en maakte heel sneaky een foto. Had ik pas door ná deze foto, dít is dus mijn resting bitch face.
Midden: Later die middag ging ik weer sporten. Met heel veel losse gewichten en hendels waar ik lelijke eeltplekken en blaren van krijg.
Rechts: ‘s Avonds hing ik lekker voor de tv met kwark met granola (no joke), dadels, kiwi en walnoten.

tbd71.3

Links: Woensdagochtend werkte ik. Blijft een leuk tentje 🙂
Midden: Ik scheurde die dag compleet uit mijn broek toen ik voor iets bukte. Deze broek van de Zara is echt een miskoop geweest: binnen no-time lag dat onderste donkere randje eraf, de lusjes voor m’n riem scheuren af als ik ‘m ophijs en dit dus. Zonde.
Rechts: Een vriendin stuurde een selfie vanuit Spanje, aan het zwembad. Ik zat bij het saaiste college ooit en stuurde dit terug. Wat is het leven toch oneerlijk.

tbd71.4

Links: Gelukkig had ik ook iets om naar uit te kijken, na college haalde ik namelijk sushi met twee commissiegenootjes. Bij Sushi Time is op woensdag alles voor de helft van de prijs, dat leek ons wel wat. Natuurlijk keek ik ‘s avonds ook nog Idols maar stiekem vind ik er niks meer aan.
Midden: Donderdagochtend ging ik al vroeg weer naar de sportschool zodat ik mee kon doen aan het buikspierkwartier.
Rechts: ‘s Middags werkte ik en daarna haastte ik me naar mijn ouders. Mijn moeder was die dag jarig en daarom gingen we gezellig uit eten. Bij restaurant Naar Beneden (in Berkel en Rodenrijs) kun je voor een vast bedrag onbeperkt hapjes bestellen. Geen simpele tapas, maar echte lekkere gerechtjes. En ze hebben lekkere wijn.

tbd71.5

Links: Vrijdag moest ik nog heen en weer naar Utrecht voor college, ‘s avonds kwamen vriendinnen gezellig langs voor een avondje ultieme kneuterigheid: strijkkralen. En fanatiek dat we waren, het was inmiddels al middernacht maar die fotolijst met zelfportretten moest en zou af komen.
Midden: Zaterdag werkte ik en voelde ik me de hele dag extreem moe. Het zal wel iets te maken hebben gehad met hooikoortspillen en de warmte, maar ik was echt uitgeput. ‘s Avonds aten we tijdens een onweersbui gewoon buiten, daarna ging ik al snel naar bed.
Rechts: Zondag ging het beter en ging ik gewoon weer lekker sporten.

tbd71.6

Links: Dit was daarna mijn lunch: volkorenpannenkoekjes met kwark tussen iedere laag en witte vlokken en poedersuiker. De rest van de dag werkte ik aan dit artikel en genoot ik van de zon.
Rechts: ‘s Avonds skeelerde ik een heel eind met Maudy. We gingen tussen de weilanden door en kwamen dit perfecte Zaai-hek tegen. Vroeger speelden we dat nogal regelmatig na; zij was dan Ingrid, ik Irma. Mooie foto trouwens hè? Ik heb nog nooit zoveel likes gekregen op Instagram als op deze foto van mijn ass.

Komende week heb ik een schuurfeest, tutorgesprek en een teamuitje van mijn werk op de planning staan. We gaan bowlen (met collega’s dus, niet met mijn tutor) (haha) en ik kan niet wachten om iedereen te laten zien hoe goed ik daar in ben.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten