The Beau Diaries 72: Skeelertour, tapasavond en… rust

13 jun 2016 | Leven

tbd72.7

Klaar voor een jaloersmakend fotodagboek? Niet dat ik zo veel spannende dingen deed, maar ik was gewoon hélemaal vrij van school. Waar iedereen tentamenstress had en heeft, hoefde ik de hele week niet aan school te denken. De docent was op vakantie en vond het wel prima zo, een weekje pauze. Ik ook hoor. Ik sportte weer vier keer, ging op teamuitje met collega’s van de koffiezaak in Utrecht en had een zwoele zomeravond bij Nienke op het balkon. Achter de schermen werkte ik aan een artikel over mijn transformatie naar fitnessmeid maar ik ben telkens niet tevreden. De toon is zo… betweterig? Alsof het ‘mij wel’ is gelukt om mijn leven te beteren en ik nu bulk van de spieren. Dat is dus echt niet waar. Maar dat artikel komt er dus nog aan, stay tuned.

tbd72.1

Links: Maandag moest ik al vroeg werken in Utrecht, tot sluitingstijd. Het was warm en heel vermoeiend, maar wel gezellig. Op de foto zie je de special van de maand: kokos-choco ijscappuccino. Leuk om te maken en veel te lekker.
Midden: ‘s Avonds wilde ik eigenlijk een les HIT gaan volgen in de sportschool, maar Nienke had een veel beter plan: tapas eten op haar balkon. Ik was snel overtuigd 😉
Rechts: De hele avond hingen we op haar fijne balkonnetje met haar huisgenoten.

tbd72.2

Links: Mooi ♥ Echt een fijne zomeravond.
Midden: Dinsdagochtend ging ik weer lekker sporten. Later die ochtend had ik een afspraak met mijn tutor, die wil ieder half jaar even weten hoe het gaat met de planning. Samen met haar heb ik nu min of meer besloten dat ik mijn scriptie naar semester 1 van jaar 4 verplaats. Ik heb dus uitloop (dat had ik sowieso al een beetje), maar anders ga ik het heel waarschijnlijk niet trekken als ik terug kom uit Griekenland.
Rechts: Daarna zat ik met een koud drankje op het terras van Carla’s Conditorie. Het meest kneuterige tentje van Utrecht, op de beste plek: achter de Dom. Zo lekker in de zon! Later werkte ik binnen nog even aan het fotodagboek van die week daarvoor.

tbd72.3

Links: Op weg naar huis ging ik Lombok even in, voor lekker goedkope boodschappen. Daarmee maakte ik ‘s avonds dit lekkere gerechtje: slawraps met kip, feta, groenten en een lekker sausje. Zó stom dat ik hier geen fatsoenlijke foto’s van heb kunnen maken met alleen mijn telefoon, want dit is echt een blog waard.
Midden: Woensdag ging ik sporten en daarna snel door naar de stad om weer een middag te werken. Toen ik tussendoor even thuis was, werden deze schoenen van Mango bezorgd! Ik zag ze bij een klant (gast? bezoeker?) toen ik aan het werk was en was op slag verliefd. Ik vroeg haar waar ze ze had gekocht en thuis bestelde ik ze meteen. Helemaal mijn stijl!
Rechts: Donderdag regelde ik mijn belastingaangifte (niemand had me ooit verteld dat dat moet vanaf je 18e) (ik ben nu 20) en zorgde ik voor wat handtekeningen voor mijn inschrijving in Griekenland. Wát een klus, niet normaal. ‘s Avonds at ik met collega’s patatjes op het terras voor het café. Om 5 uur gaan we al dicht maar de zon is daar dan precies nog perfect (zonde inderdaad). Voorbijgangers waren zo jaloers.

tbd72.4

Links: Later die avond gingen we met alle collega’s op teamuitje: bowlen! Laat ik daar nou net supergoed in zijn :thumbs: Al het geld uit de fooienpot mocht in principe op, dus we hielden ons niet in met bittergarnituur en shotjes. Daarna gingen we nog een terrasje op voor chocolademelk en cocktails. Hele gezellige avond!
Midden: Ik moest er even voor uitslapen, maar daarna voelde ik me eigenlijk weer helemaal prima! Op naar de fitness.
Rechts: De rest van de dag draaide ik nog wat wasjes en ‘s avonds maakte ik alweer iets heel lekkers klaar: kipkerrie met van alles en nog wat. Óók een recept waard!

tbd72.5

Links: Later ging ik naar Nienke, om daar met haar zusje en Ella de hele avond te Wii’en.
Midden: Zaterdag werkte ik voor het eerst met mijn bril op (en met een badhairday – niet voor het eerst) omdat ik klanten gewoon pas herken als ze pal voor me staan en voor iedere onbenullige vraag moet lopen omdat ik kaartjes en posters op afstand niet meer kan lezen. Niet sexy, het is zo erg tijd voor lenzen.
Rechts: ‘s Middags vond ik de energie om nog heel hard te gaan sporten.

tbd72.6

Links: Op de terugweg reed ik langs mijn opa waar op zaterdag altijd de hele familie zit. Maar daar kwam ik niet voor. Ik kwam voor de hondjes. Ze kunnen inmiddels lopen en kruipen het hele huis door als ze ergens een uitgang vinden. Mama, ik wil er zo graag een!
Midden: Zaterdagavond deed ik alweer niets spannends en ging ik na wat Griekenland-dingen op tijd naar bed. Zondag skeelerde ik een heel groot rondje met Ella. Door de bossen en langs weilanden en kassen: leuke route! Daarna was ik ook echt bezweet, dus eigenlijk was dit gewoon work out #5 van deze week.
Rechts: ‘s Avonds ging ik naar Maudy voor onze wekelijkse theedate. We keken na acht jaar (!) voor het eerst onze musical van groep 8 terug. Hi-la-risch om iedereen zo weer terug te zien en te concluderen dat wij echt vet goed zijn opgedroogd.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten