The Beau Diaries 74: Gezonde taart, taxi en laatste deadline

27 jun 2016 | Leven

tbd74.6

Een hele goeiemorgen! Ik ben blij: ik heb vakantie! Tenminste, als ik geen herkansing meer hoef te doen maar ik ga er vanuit dat ik nu gewoon ruim 2 maanden vrij ben. Ik ben zo goed als klaar om naar Thailand te vertrekken en alle formulieren voor Griekenland zijn getekend en ingeleverd. Ik heb echt zoveel leuks in het vooruitzicht, maar ondertussen zijn mijn weken hier wel een beetje saai. Afgelopen week ging ik samen met mijn moeder naar de Primark, maakte ik een gezonde taart met Nienke, sportte ik weer vier keer en perste ik er 2500 woorden uit voor mijn laatste paper.

tbd74.1

Links: Maandagochtend ging ik met mijn moeder naar Zoetermeer om daar de Primark weer eens uit te pluizen. Daar was ik al heel lang niet geweest, maar ik had wat goedkope zomerse kleding nodig. Daarna lunchten we ergens, ik met een heerlijk broodje carpaccio.
Midden: De aanwinst: twee korte broekjes, een shirt en een topje.
Rechts: Maar eh… die maat. Dat is wel even een dieptepuntje (of hoogtepuntje – maar net hoe je het bekijkt) maar goed, het is de Primark.

tbd74.2

Links: Dinsdagochtend beginnen we in de sportschool. Sorry voor de wazige foto maar ik vind het zo kut om opzichtig foto’s te maken. “Je komt hier toch om te sporten, niet om selfies te maken” hoor ik mezelf dan denken, maar trainingen zijn zo ongeveer de enige momenten waar ik mijn dagboekjes nog een beetje mee kan vullen.
Midden: Wat ik de rest van de dag deed? Geen idee. ‘s Avonds maakte ik een avondwandeling naar de AH en terug en keek ik heel veel tv.
Rechts: Woensdag ging ik weer sporten, ‘s middags werkte ik.

tbd74.3

Links: Donderdag werkte ik vooral veel aan dat paper. Het waren maar 2500 woorden ja, maar ik was helemaal op. Leeg, klaar, toe aan vakantie. Wel ging ik nog een uurtje lekker sporten en ‘s middags naar de docent voor wat vragen. Ook ging ik nog even met mijn laptop bij Ludwig zitten met een kopje thee.
Midden: Ondertussen stuurt een vriendin me foto’s van haar bruine benen in de Portugese zon…
Rechts: Vrijdag rondde ik het paper af en maakte ik de woonkamer en gang schoon. Ik heb zo’n hekel aan dweilen, ik weet ook nooit wat logica is want uiteindelijk zit ik altijd in een hoekje opgesloten te wachten tot alles droog is.

tbd74.4

Links: ‘s Avonds kletste ik bij met Nadine en Nienke in de Guyter.
Midden: Zaterdag heb ik een lekkere ochtend gewerkt en ‘s middags heb ik een klein uurtje gesport. Het was heel druk, dus ik vluchtte naar de aerobics zaal. Daar kan ik dan niet hele zware dingen doen maar daar had ik ook even niet echt zin in eigenlijk.
Rechts: De rest van de dag probeerde ik wat kamers te zoeken in Griekenland, maar dat is aardig lastig als je geen Grieks begrijpt en het alfabet eigenlijk al abracadabra is. Ik ging niet te laat naar bed want…

tbd74.5

Links: … zondagochtend stond de wekker al om half 7. Ik bracht mijn broertje en zijn vrienden naar het vliegveld in Eindhoven, want die ging op examenreis naar Albufeira. Op de parkeerplaats stond ik 10 minuten stil achter een dichte slagboom die mijn uitrijkaartje wel al had ingeslikt. Wat een chaos was het daar. Om 10 uur was ik weer thuis en had ik er al drie uur rijden en anderhalf uur karaoke op zitten.
Midden: ‘s Middags ging ik naar Nienke voor een rustige filmmiddag. Eerst keken we de nieuwe Pretty Little Liars, daarna de film The Fundamentals Of Caring. Leuke film voor als je iets makkelijks wil kijken met een goed verhaal.
Rechts: Ondertussen stond deze gezonde kwarktaart in de koelkast op te stijven. Helemaal gemaakt van dadels, havermout, een klein beetje boter, lekker veel kwark en kersen uit de diepvries. Heel lekker!

 

Deze week heb ik een etentje met de Kookcommissie, een BBQ met de studievereniging, een kaascursus van de Albert Heijn en misschien nog wel een leuk feestje. Misschien zelfs wel twee.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten