The Beau Diaries 75: EindBBQ, ontvangstcomité en nieuwe ogen

4 jul 2016 | Leven

tbd75.9

Morning! Wat een drukke, gezellige week heb ik achter de rug. De tijd hiervoor was zo rustig, dus ik heb goed van deze drukte genoten! Ik organiseerde de eindbarbecue met de kookcommissie, probeerde voor het eerst lenzen uit, verraste een vriendin op het vliegveld, ging een avondje uit in Rotterdam, dronk twee keer wijn op een terras én maakte mijn kamer in Utrecht vakantieproof. Oftewel: koelkastplankje leeg, afwas weg en fiets veilig binnen. Oh, ik bedenk me nu dat ik nog een levend plantje heb staan en niemand heb gevraagd ‘m water te geven…

tbd75.1

Links: Maandag had ik geen werk of school, maar toch was ik al lekker op tijd in de sportschool.
Midden: Tegen de middag ging ik richting Utrecht, waar ik met de Kookcie had afgesproken om samen te eten en wat dingen te bespreken. We maakten gevulde pasta met crème fraîche, bieslook, spekjes en broccoli, heel lekker!
Rechts: Dinsdagochtend deed ik boodschappen. Natuurlijk gingen er twee bakken met kersen mee naar huis. Daarna ging ik weer sporten.

tbd75.2

Links: Samen met de Kookcie lunchte ik bij Luden op het terras, later schoven er wat mensen van het bestuur aan voor een evaluatie van het afgelopen jaar. Dit was het eerste jaar dat de kookcommissie bestond bij onze vereniging, dus ze wilden wat feedback.
Midden: ‘s Middags probeerde ik net zo’n lekkere kwartaart als bij Nienke te maken, maar dat werd geen succes. Ik had geen springvorm, vond dadels te duur en moest alle kersen ontpitten waardoor ik vergat dat de kwark al een tijdje op stond. Natuurlijk heb ik ‘m wel gewoon tot de laatste kruimel opgegeten maar het was echt een gedrocht.
Rechts: ‘s Avonds dronk ik een wijntje op het terras bij Lefebvre, met Eva. Zij gaat toevallig dezelfde periode als ik naar Thailand, dus we hadden een hoop om over te praten! Deze wijnbar is trouwens echt een aanrader: fijn plekje op het Neude en de lekkerste wijn!

tbd75.3

Links: Woensdagochtend werkte ik een paar uurtjes. Het was heel rustig, dus we hebben veel schoongemaakt en ik heb wat geoefend met figuurtjes. Drie van de vier op de foto zijn van mij, raad maar welke… 😉 Ik heb geen talent.
Midden: ‘s Middags bereidde ik met de Kookcie (alweer! wat een gezelligheid) de BBQ van die avond voor.
Rechts: Ieder studiejaar wordt afgesloten met een eindbarbecue van de studievereniging. Meestal is het zo eind juni natuurlijk perfect weer, maar dit jaar stonden we in de regen. Gek gezicht was dat, maar het was toch nog heel gezellig en er waren best veel mensen gekomen (meer dan op deze foto).

tbd75.4

Links: Dit is een deel van de groep met wie we het regelden. Geen spannende foto, maar ik wilde ‘m toch even laten zien omdat ik mijn haar hier echt zo raar vind. Het is zó lang voor mij!
Rechts: Na het opruimen kropen we gezellig met wijn op de bank. Laat die avond gingen we naar het eindfeest, met als thema iets van jaren ‘50 en Grease ofzo. Ik snapte ‘m niet helemaal? Rond een uur of 3 lag ik heel moe in bed, het was zo’n gezellige, drukke dag geweest!

tbd75.5

Links: Helaas kon ik niet uitslapen, maar het was voor iets leuks: Fiona kwam na een jaar studeren in Italië weer thuis! Als verassing haalden we haar op bij het vliegveld in Rotterdam met ballonnen en een spandoek (spanbord). De andere kant was eigenlijk leuker met “Een jaar lang alleen maar pizza en ijsjes, kom nu maar weer terug bij je meisjes!”.
Midden: Daarna ging ik meteen weer terug naar Utrecht, om verder te slapen. Na het avondeten stapte ik gewoon weer in de trein naar Rotterdam, om met z’n allen wat te drinken bij Nienke thuis. Heel dapper gingen we voor gin lemons (het was geen gin tonic Nadine) terwijl we daarvan de laatste keer hebben gejankt alsof de wereld verging. Ging goed dit keer.

tbd75.6

Links: We gingen uit bij Annabel, waar heerlijke muziek werd gedraaid en de mensen waren zo fijn ook onze leeftijd. Uitgaan in Rotterdam vind ik nooit heel leuk (want alles is altijd maar techno en ik háát die trend) maar dit is een goeie ontdekking. Heel groot minpunt van deze avond: mijn prachtige nepleren jasje is gejat/geleend/kwijt en die droeg ik dus elke dag. Ik heb nu geen jas meer, zo stom.
Midden: Ik logeerde bij Nienke en ging ‘s ochtends met koffie weer richting Utrecht.
Rechts: Gelukkig was ik niet brak (de rest wel haaaha) want ik moest in hele korte tijd, heel voel doen. Ik moest mijn kleren uitzoeken, backpack volstouwen, de afwas doen, vuilnis wegbrengen en eten. Met een tas voor én achter ging ik richting mijn ouders, how charming.

tbd75.7

Links: Daar ging ik meteen door naar een cursus bij de Albert Heijn over nieuwe strategieën en leuker zijn tegen klanten. Ook waren mijn lenzen bezorgd, dus die probeerde ik ‘s avonds uit met mijn moeder. Het is nog even wennen, maar tot nu toe vind ik ze geloof ik wel fijn.
Midden: Zaterdag werkte ik en daarna ging ik nog even snel sporten, ook al had ik niet heel veel tijd.
Rechts: Later die middag ging ik met mijn moeder even naar mijn nicht die in het ziekenhuis ligt en langs opa en de puppies.

tbd75.8

Links: ‘s Avonds dronk ik met Nienke en Maartje wat bij de Guyter en daarna reden we door naar de McDrive voor een McFlurry. Prima zaterdagavond zo.
Midden: Zondagochtend keek ik veel te lang tv en was ik heel lui. Gelukkig wist ik me nog wel naar de sportschool te slepen, voor een goeie triceps- en schoudertraining. Nu ik dit schrijf, maandag, heb ik superveel spierpijn :thumbs:
Rechts: Tegen het einde van de middag dronk ik nog wat met mijn moeder op een terrasje in het dorp. Heel lekker zo in het zonnetje!

Dit is voorlopig de laatste diary, dinsdag vertrek ik namelijk naar Thailand! Eind juli ben ik terug met hopelijk een hoop mooie foto’s en spannende verhalen 🙂 Fijne vakantie allemaal!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten