The Beau Diaries 81 & 82: Breakout, vuurwerk en burgerlijk kamperen

22 aug 2016 | Leven

tbd8182.11

Terwijl veel scholen vandaag weer zijn begonnen, ontdek ik net dat ik nog maar liefst 7(!) weken vakantie heb. Belachelijk eigenlijk, zeker omdat ik ondertussen alles wel heb gedaan. Ik heb al een avontuurlijke rondreis gemaakt in Azië en afgelopen week was ik bij het andere uiterste: kamperen in Luxemburg. Ik heb al tig ijsjes gegeten en heb zoveel geshopt dat ik niks meer nodig heb. Mijn exchange naar Griekenland komt nu wel heel dichtbij en daar moet ik nog heel wat voor regelen, inpakken, afscheidsetentjes plannen… Maar mij hoor je niet klagen hoor 😉

tbd8182.1

Links: Maandag ging ik met mijn moeder even de stad in. Op een terrasje dronken we ijskoffie.
Midden: En bij de H&M kocht ik een nieuwe sportbroek. In tegenstelling tot de gemiddelde fitnessmeid vind ik het dus echt niet leuk om m’n geld uit te geven aan sportkleding, maar het was heel erg nodig. Ook kocht ik deze handschoentjes bij de Kijkshop, omdat ik tijdens sommige oefeningen soms moet stoppen omdat de huid van mijn handen zo pijn doet aan de stang. Kan ik nu weer lekker deadliften :thumbs:
Rechts: ‘s Avonds had ik zin om wat leuks te doen met Maudy. Zij gaat op maandagavond altijd naar zumba dus ik besloot een keertje mee te gaan. Eenmaal daar ging de les ineens niet door en ik kreeg haar écht niet in de gewichten, dus we besloten dan maar heel rebels naar de McDrive te rijden.

tbd8182.2

Links: Ik weet niet meer wat ik die dinsdag heb gedaan naast sporten, maar ik weet wel dat ik woensdag weer heb gewerkt in Utrecht. Daarna ging ik weer terug naar Rotterdam omdat ik daar met mijn ouders en broertjes een Escape Room ging uitbreken! Deze keer moesten we een moord oplossen, heel leuk!
Rechts: We aten pizza’s bij Vapiano maar ik raad dit sterk af bij iedereen met een licht autistische eigenwijze vader.

tbd8182.3

Links: Diezelfde avond vertrok ik weer naar Utrecht omdat ik er donderdag weer moest werken. Na sluitingstijd dronk ik wijn met collega’s, draaiden we keihard muziek en haalden we weer patatjes bij snackbar Polleke aan de overkant.
Midden: Met een collega ging ik daarna nog even de stad in. We dronken wat bij ‘t Gras Van De Buren en bestelden daar bitterballen bij.
Rechts: Vrijdag had ik een mini katertje terwijl ik weer moest werken. Was niet m’n plan, maar collega’s haalden me over om daarna tóch nog even een drankje mee te pakken.

tbd8182.4

Links: Daarna ging ik snel weer naar mijn ouders, want ‘s avonds ging ik met mijn moeder naar Scheveningen voor de eerste avond van het vuurwerkfestival! Ik was er al vaker geweest maar vuurwerk blijft leuk 🙂 Daarna dronken we nog iets in een veel te hip techno strandtentje.
Midden: Zaterdag heb ik gewerkt en ‘s avonds hing ik weer op de bank bij Maudy thuis. Heel spontaan (maar wel al iets eerder dan deze avond hoor) hadden we besloten om te gaan kamperen in Luxemburg. Met gasstelletje, klapstoeltjes, badmintonsetje … alles d’r op en d’r aan. Zondagmiddag reden we in een uur of vier naar Kockelscheuer, net onder de hoofdstad Luxemburg.
Rechts: Gezellig met lekkere muziek in de auto, geen probleem!

tbd8182.5

Links: Het was even zweten, maar hij staat. Best strak vinden we zelf.
Midden: Maandag beginnen we heel lui met droge broodjes (we zijn zeer slecht voorbereid en het blijkt een feestdag te zijn waardoor alle winkels zijn gesloten) en ‘s middags rijden we naar het Mullerthal. Dit is een bergachtig gebied met mooie natuur en jawel, een waterval! Oké, ik had die tropische beelden uit m’n hoofd moeten zetten, maar deze was misschien net anderhalve meter hoog en daar stond dan heel Luxemburg bij te springen.
Rechts: Verder hadden we intens veel medelijden met al die kinderen die verplicht mee moeten op wandelvakantie en dronken we nog iets in een Duits hutje.

tbd8182.6

Links: Druk!
Midden: Ons avondeten bestond uit peen en erwten, broodjes en gehaktballen. De rest van de avond zaten we lekker gedoucht buiten in pyjama met een kop thee #campinglife
Rechts: Dinsdag gingen we met de bus naar Luxemburg. Hier bezochten we de kathedraal en probeerden we een beetje te winkelen. Als je graag Prada Gucci Chanel shopt moet je hier zeker een rondje lopen maar met ons budget heb je er weinig te zoeken.

tbd8182.7

Links: Ook simpel lunchen was al snel prijzig en we hadden eigenlijk als voornemen (of zeker ik, zo na Thailand en met het oog op Griekenland) om deze vakantie zo goedkoop mogelijk te maken. Ik kan trouwens ook wel iets positiefs zeggen over Luxemburg hoor: vanaf de nieuwe stad kun je heel mooi uitkijken over een brug, rivier en de Old Town. Met een lift kun je hier naar beneden en rondwandelen.
Midden: Op de camping bakten we ‘pannenkoeken’ met spek als avondeten.
Rechts: Ook speelden we die avond heel lang badminton. Ik ben een paar jaar echt lid geweest bij een vereniging, maar hier ben ik weggegaan omdat ik van de trainers niet meer zo campingstyle mocht spelen. Zij zagen me liever fanatiek springen en punten maken maar ik wil gewoon lekker overtikken.

tbd8182.8

Links: Woensdag reden we naar Trier. Dit ligt net over de grens in Duitsland en wij vonden het hier een stuk leuker dan Luxemburgstad. Het was er drukker maar ook gemoedelijker, en de prijzen lagen er een stuk lager.
Midden: We hebben veel rondgelopen en aten frozen yoghurt.
Rechts: De rest van de dag waren we erg lui en maakte Maudy onder andere deze ravervlechten bij me. Echt niks voor mij, brrr…

tbd8182.9

Links: “Hejjj goeiemorrege van je burgertrutje” plaatste ik op Instagram, maar dit was eigenlijk al een paar dagen geleden.
Rechts: Vrijdag laadden we de auto weer vol en reden we terug naar huis. Vriendinnen wilden die avond nog afspreken maar ik was moe en had mijn chill-outfit al aan.

tbd8182.10

Links: Zaterdagochtend werken, ‘s middags weer lekker sporten.
Midden: ‘s Avonds sprak ik af met Maartje. We dronken thee bij Ferro, een gezellige zaak bij ons in het dorp.
Rechts: Zondag was ik súperproductief. Alle rotklusjes met betrekking tot Griekenland had ik steeds uitgesteld maar vandaag ging ik hard aan de slag. Ik tekende weer papieren, maakte verschillende afspraken, publiceerde nog een reisdagboek, mailde heel wat rond en deed de introles van mijn online cursus Grieks. ‘s Avonds liep ik een rondje hard met Maartje en ontdekte ik weer hoe verschrikkelijk ik dat vind. Een aantal jaar geleden deden we dat wel drie keer per week, maar het is echt zo niks voor mij. Ik ren nog liever op de loopband!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten