The Beau Diaries 83: Με λένε Μπω, zweetreet en verhuizen

29 aug 2016 | Leven

tbd83.6

Morning! Afgelopen week bestond voor mij uit eten, wijn, nog meer eten en precies 0 keer sporten. Ik vond het te warm om me ook maar in mijn sportbh te wurmen en ik had veel afspraken, verplichtingen en dingen die ik moest regelen. Zo heb ik deze week heel veel van mijn to-do-before-Greece-list kunnen afstrepen, heb ik drie dagen gewerkt, ben ik begonnen met een cursus Grieks (wie weet wat ik in de titel heb geschreven?), heb ik twee keer gebarbecued en ben ik éindelijk naar de kapper geweest. Oja, en ik ben verhuisd.

tbd83.1

Links: Maandag is altijd een van mijn meest productieve dagen, vandaag ook weer. Ik maakte een grote diary, regelde een doktersrecept, maakte een afspraak bij de ortho en ging daar meteen langs, regelde met mijn moeder allerlei verzekeringsdingen en belde met Telfort. Ook volgde ik de eerste les van mijn online cursus Grieks. De woorden zelf zijn niet heel lastig, je herkent er veel andere talen in, maar dat alfabet… Hier staat een soort van Asopos, de roeivereniging van een vriendin.
Midden: Tussen de middag hadden we wel iets lekkers verdiend: broodjes carpaccio!
Rechts: Dinsdag werkte ik de hele dag in de bloedhitte in Utrecht en daarna was ik helemaal op. De zaak waar ik werk staat de hele dag in de volle zon, heeft geen airco én ik moet een lange broek en lange mouwen aan. Als de arbeidsinspectie langs zou komen, zou ‘t volgens mij gesloten worden. Ik had die avond wijn nodig en gelukkig vonden vriendinnen van de Kookcommissie dat ook een goed plan.

tbd83.2

Links: Ook woensdag mocht ik weer de hele dag (ijs)koffies maken. Warm, maar het was mijn laatste werkdag dus dat sleepte me er wel doorheen. Tussendoor ben ik een uurtje in het kantoor gaan zitten omdat ik een belafspraak had met mijn Griekse klasje. Als afscheid at ik met een paar collega’s burgers van Meneer Smakers. Ik ging voor de Oma Janna van havermout, bieten en feta en er zat gekarameliseerde appel en vijgensiroop op. Aanrader!
Midden: Diezelfde avond nog ging ik terug naar mijn ouders, want donderdagochtend moest ik al vroeg naar de kapper. Er is dit keer iets meer in laagjes geknipt en er is iets minder geverfd. Ik vind het leuk geworden.
Rechts: Daarna ging ik langs de Hema om mijn vakantiefoto’s op te halen. Ik heb al een paar zomers vastgelegd op zo’n wegwerpcamera en ik vind het resultaat telkens weer heel leuk. Die foto’s bewaar je toch ook op een andere manier dan die van je telefoon.

tbd83.3

Links: ‘s Middags ging ik met Nadine, Maartje, Fiona en een vriendin van haar naar het Vroesenpark bij Blijdorp. Dit is misschien wel de lelijkste foto die ik ooit heb gebruikt in een fotodagboek.
Midden: ‘s Avonds dronk ik wat in het dorp met Maudy en haalden we een ijsje.
Rechts: En we zaten nog even bij mij in de tuin naar de sterren te kijken. Heerlijk, zo’n warme zomeravond.

tbd83.4

Links: Vrijdag deed ik heel weinig, behalve weer zo’n live meeting met andere mensen die Grieks leren. Twee keer in de week heb ik dat, de andere dagen moet ik zelf een programma volgen. Het is lang geleden dat ik een nieuwe taal heb geleerd, maar het verbaast me nu al dat ik in een week echt wat geleerd heb. Ik vind het heel leuk, dat scheelt.
Midden: Vrijdagavond ging ik met mijn ouders en broertjes naar Toost, een foodtruckfestival dat een weekend lang in ons dorp georganiseerd werd. Het was superdruk door het lekkere weer, en heel gezellig met familie en vrienden van mijn ouders!
Rechts: Zaterdag werkte ik en hing ik lui op bed met Pretty Little Liars. ‘s Avonds ging ik naar de jaarlijkse buurtbarbecue.

tbd83.5

Links: De rest van de avond bracht ik door bij Nadine, waar we haar verjaardag nog een beetje vierden met wijn.
Midden: Zondagochtend ging ik al vroeg met mijn moeder richting Utrecht. In een uurtje pakten we álles in (en dat was VEEL) en maakten we mijn hok helemaal schoon. Ik gaf de sleutels aan mijn onderhuurder, die er woont tot ik weer terugkom uit Griekenland! Thuis ruimden we alles meteen op en gooide ik drie vuilniszakken aan kleren en schoenen weg. Ik was zo trots op mezelf.
Rechts: ‘s Avonds ging ik alweer iets gezelligs doen: een bbq met familie bij opa thuis. Langzaam begin ik nu te beseffen dat ik echt bijna voor zo lang weg ga…

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Rosemarijn

  Me lene mpo.. Dat is wat ik uit je titel haal haha! Maar ik heb dan ook oud Grieks gevolgd. Leuke diary (weekje oud though)!

  Antwoord
  • admin

   Yes klopt, maar wist je dan ook dat M+P de B is? Er staat dus een soort van mijn naam 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten