The Beau Diaries 86: Paspoortstress, cultuurshockje en vrienden maken

19 sep 2016 | Leven

tbd86.6

Morning sunshines! Ik ben alweer bijna een week in Griekenland the Erasmuslife aan het leven. Tot nu toe gaat dat niet veel dieper dan urenlang eten bij Griekse taverna’s en zoeken naar de goedkoopste wijn. Of kort gezegd: ik hoef voorlopig nog niet aan studeren te denken want mijn lessen beginnen pas op 10 oktober. Geen grapje, wel erg schandalig, ik weet het. Afgelopen week was (en ook nu is het nog steeds) wennen maar dat ging gelukkig steeds beter. Oh, en wees niet té jaloers: op het moment van schrijven komt ook hier de regen met bakken uit de lucht vallen.

tbd86.1

Links: Maandag ben ik natuurlijk als een gek bezig geweest met het inpakken van mijn enorme koffer. Vooral schoenen kiezen vond ik heel moeilijk, voor alles zag ik wel een gelegenheid, maar uiteindelijk is het de hele achterste rij geworden min de roze sportschoenen. De rest van de dag haalde ik nog wat laatste spullen met mijn moeder, zoals een voorraadje lenzen.
Midden: ‘s Avonds kwam Maudy langs voor een allerlaatste kop thee ♥
Rechts: Oké heel gezond zie ik er niet uit op deze foto, maar ik was ten minste nog enthousiast. Dat sloeg ongeveer 2 minuten na deze foto compleet om, zoals ik jullie hier al vertelde.

tbd86.2

Links: De eerste avond was ik dus heel erg afwezig. Ik deed wat snelle boodschappen, maakte een simpele maaltijd klaar en keek naar de Griekse tv. Die dag erna had ik een midterm test van mijn cursus Grieks, dus dat leek me wel handig.
Midden: Woensdagochtend maakte ik de toets en ik haalde een 7,1! Door al het afscheid, inpakken en reizen had ik niet echt veel geleerd dus ik was er blij mee. ‘s Middags liep ik een rondje door de stad en ‘s avonds sprak ik met Erasmusstudenten af om wat te drinken. In de Facebookgroep had ik een oproepje geplaatst en daar kwamen nog best wat mensen op af, heel gezellig!
Rechts: Donderdag ben ik de hele dag bezig geweest met geregel voor school. Ik werd voor allerlei onzin naar de andere kant van de stad, of letterlijk naar huis, gestuurd en toen mijn irritatie echt een max had bereikt, haalde ik een stukje baklava voor mezelf. Alles weer goed.

tbd86.3

Links: Ik verveelde me, maar had niet de energie om nog iets te ondernemen. Vriendinnen thuis moesten getuigen van een extreme snapchatsessie, sorry nog daarvoor.
Midden: Ik at met diezelfde groep studenten bij een Grieks restaurant, waar nog een grote groep Grieken bij ons aansloot. Het was heel gezellig, maar ik was heel vermoeid van alles dus ik ging al eerder naar huis.
Rechts: Vrijdag voelde ik me heel veel beter, mijn nieuwe huisgenoot zou vandaag namelijk aankomen en daar was ik toch wel heel blij mee. De spiegel in mijn kamer maakt op de een of andere manier mijn benen langer en daar kan ik wel van genieten.

tbd86.4

Links: Voordat zij er was, liep ik een rondje over een hele leuke markt in de stad. Ik at dolmadakia op het terras van een klein restaurant. ‘s Avonds nam ik Eline, m’n huisgenoot, meteen mee naar mijn nieuwe vrienden, met wie we aten bij een typisch Griekse taverna.
Midden: Zaterdag sliepen we lekker uit en daarna vertrokken we met z’n tweeën naar het water, om daar de boot te pakken naar Pereia. Thessaloniki heeft geen zandstrand, enkel kade, maar gelukkig zijn er genoeg stranden in de buurt. De boottocht duurt een uur en kost 3 euro voor one-way.
Rechts: De hele middag lagen we lekker in de zon met een drankje, wat een leven zeg 😉

tbd86.5

Links: De boot heet ‘Kostandis’ en vertrekt achter de Witte Toren, mocht je geïnteresseerd zijn.
Midden: ‘s Avonds ging ik met een grote groep weer de stad in. We dronken drankjes bij Drink&Go, waar het concept eigenlijk precies zo is als de naam doet vermoeden. Drankjes zijn hier lekker goedkoop, voor dit flinke glas wijn betaalde ik maar 1,50. Om 5u in de ochtend was ik pas thuis, het was heel gezellig en het uitgaansgebied is goedgekeurd :thumbs:
Rechts: Zondag was ik heel lui. Eline en ik maakten de hele keuken goed schoon, want die was niet zo fris achtergelaten. De rest van de dag keek ik tig afleveringen van Expeditie Robinson, Family Island, Dance Dance Dance… noem het maar op. Als avondeten haalden we een pita gyros, daarna liepen we nog een klein rondje door de stad.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten