The Beau Diaries 88: Beachparty, citytours en Greeking up

3 okt 2016 | Leven

tbd88.7

Afgelopen week was megadruk. Helemaal vol met leuke dingen gelukkig, want de introductie is eindelijk begonnen. Ik ging naar drie feestjes (waaronder eentje op het strand!) liep mee met anderhalve tour door Thessaloniki en ik schreef me in bij een nieuwe sportschool omdat ik er dan iets meer vertrouwen in heb dat ik niet als een gehaktbal terug kom. Deze week begon ik eindelijk de chaos van dit land een beetje te accepteren. Zo ben ik er nu ook zelf niet meer om stipt 6 uur als dat op de planning stond en probeer ik niet meer overal tegenin te gaan (dat is het moeilijkste want ze zijn hier gewoon echt heel lui en ongemotiveerd). ‘Greek up!’ noemen we dat, als we ons moeten aanpassen.

tbd88.1

Links: Maandagochtend stond ook voor míj weer eens een keertje de wekker, vandaag begon namelijk de introductie voor Erasmusstudenten. We kregen een standaard intropraatje.
Midden: ‘s Middags moest er een hoop geregeld worden, zoals pasjes en inschrijvingen voor trips en andere leuke dingen. Dat ging lekker op z’n Grieks: met alle 300 studenten in de rij bij één tafeltje. ‘s Avonds was het allereerste feestje, een Flag Party waarbij iedereen een sticker van zijn land droeg. Het was heel leuk om eindelijk iedereen goed te ontmoeten!
Rechts: Dinsdag gingen Eline en ik naar de sportschool op de campus. Zoals ik jullie al vertelde, werd ik daar niet heel gelukkig van. De sportschool is het hele weekend gesloten en gaat ‘s middags ook een paar uur dicht zodat die man achter de balie kan slapen. Waar ik dan weer wél heel blij mee ben, is het eten op de universiteit. Gratis, jammie.

tbd88.2

Links: Dinsdagmiddag deed ik mee aan een spel om de stad te leren kennen maar ik vond het een beetje saai en ging dus na een uurtje al naar huis. ‘s Avonds werkte ik aan een opdracht voor mijn cursus Grieks.
Midden: Woensdag schreven Eline en ik ons in bij een veel te dure sportschool die op maar twee minuten loopafstand is (in plaats van 20). Het is women only en daarmee écht een wijvensportschool. Ze hebben er één machine per spiergroep en geen uitdagend squatrek of iets dergelijks. Eline en ik zijn een raar stel fanatiekelingen tussen vrouwen die letterlijk niks uitvoeren of na drie sit-ups weer naar huis gaan.
Rechts: ‘s Middags ging ik op zoek naar het postkantoor waar een pakketje op mij ligt te wachten. Enige probleem: het postkantoor is zonder aangekondigde reden iedere dag gesloten dus op het moment dat ik dit schrijf (maandag 3-10) heb ik ‘m nog steeds niet kunnen ophalen. Vandaag was ik, zoals je kunt lezen, totaal chagrijnig.

tbd88.3

Links: Dus ik had wijn nodig. Er was een groot Erasmusfeest in de stad waar we een leuke avond hebben gehad.
Midden: Donderdag ging ik vol frisse moed weer naar de sportschool. Ik begon eindelijk te accepteren dat het in Griekse sportscholen nou eenmaal een beetje anders werkt en dat ik maar wat creatiever moet zijn tijdens het trainen. Ik gebruikte een machine voor de rug nu op een andere manier voor mijn schouders (zoals ik dat thuis ook altijd al doe) maar dat was echt heel erg verboden. Of ik daar alsjeblieft heel snel mee wilde stoppen. Oh, Grieken… En nu stop ik met zeuren 😉
Rechts: De rest van de dag leerde ik voor mijn laatste toets voor Grieks en ‘s avonds ging ik mee met een tour door het hogere gedeelte van de stad. Dat was een zware klim, maar met een heel mooi uitzicht.

tbd88.4

Links: Thessaloniki is echt heel groot. Na de tour at ik in een restaurantje met Maureen en Eline.
Midden: Vrijdag ging ik naar mijn faculteit om me daar te registreren. Dat ging wederom weer lekker praktisch op z’n Grieks maar ik begin er eindelijk aan te wennen. En dat is een heel goed iets :thumbs: Daarna dronk ik met Maureen koffie in het zonnetje.
Rechts: ‘s Middags maakte ik het eindtentamen. Het ging niet zo goed als ik had gehoopt want ik vond de leesopdrachten veel te moeilijk in vergelijking met de oefeningen. Gelukkig heb ik ‘m toch gehaald, de eerste 3 ECTS zijn binnen!

tbd88.5

Links: Vrijdagavond at ik de lekkerste pita gyros ooit en daarna leefde ik me uit in een karaokebar met Maureen, een collega van haar en twee Amerikaanse meisjes die we al een tijdje geleden hadden ontmoet. Jammer dat de bar helemaal leeg was vandaag, maar het was alsnog heel leuk!
Rechts: Zaterdag gingen we met vijf volle touringcars vol Erasmusstudenten naar een strand op een uurtje rijden. De hele dag lagen we daar lekker in de zon en ik heb zelfs vrijwillig meegespeeld met volleybal. Ik sta er nog steeds van te kijken maar ik kon dus goed serveren en raakte zowaar de bal. Bij zonsondergang stond iedereen uitgebreid te shooten, zo ook ik en Eveliina.

tbd88.6

Links: Nadat de zon onder was hebben we daar nog urenlang met de hele groep gefeest. Wat is het hier zwaar 😉
Rechts: Zondag hielden Eline en ik een grote schoonmaak. Het hele huis glimt, heel fijn. Ook keek ik lui series en zijn we twee keer heen en weer gelopen naar de campus om daar te eten. Dat betekent dat we 4×20 minuten hebben gewandeld en dát betekent dat we ‘s avonds een magnum met peanutbutter hebben verdiend. Er kwamen een paar andere meisjes uit Duitsland, Polen en Turkije langs waarmee we gezellig de eerste Bridget Jones hebben gekeken.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten