The Beau Diaries 90: Luchtballon, bezoek uit NL en politie!?

17 okt 2016 | Leven

tbd90.6

Goodmorning! Afgelopen week was een hele leuke: mijn moeder kwam langs om te kijken hoe ik hier woon en leef! Een paar dagen lang gedroeg ik me met haar als toerist, waardoor ik de stad nóg beter heb leren kennen. Het leukste was misschien nog wel dat we meerdere keren per dag bij de lekkerste restaurantjes en winkeltjes aten, dat doe je niet zomaar als inwoner! Ook begonnen deze week eindelijk mijn lessen op school en ging ik op een echte bucketlist-trip. Althans, daar hoort ‘ie op met een reden, maar ik ervoer het een beetje anders…

tbd90.1

Links: Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ehhh afgelopen maandag kwam er eindelijk een einde aan mijn eeuwige zomervakantie. Het eerste vak heet Travel Journalism en leek zo bij de eerste indruk niet echt iets waar ik wat ga leren. ‘s Avonds ging ik met Eline naar een lesje Jamaican Dance in de sportschool en dat was echt heel erg leuk, gaan we zeker vaker heen!
Midden: Ook dinsdag had ik les, over het schrijven van columns voor blogs en kranten etc. Het lijkt me heel leuk en ik hoop ook dat het iets meer diepgang gaat krijgen, de afgelopen les hebben we het namelijk anderhalf uur gehad over het verschil tussen een feit en een mening… Na de les at ik een pita met gegrilde groenten met Maureen en Eveliina.
Rechts: Ondertussen kwam mijn moeder aan in Thessaloniki! Ze had een weekje vrij van werk en wist niet hoe snel ze toen tickets richting mij moest boeken. Ik liet haar mijn appartement zien en we liepen een stuk langs de zee. Ook gingen we de White Tower op (hét gezicht van de stad) en dronken we wijn op een terras.

tbd90.2

Links: Ik sliep een paar nachten op de bank in de woonkamer.
Midden: Woensdag had ik pas laat op de dag les, dus we hebben daarvoor veel door de stad gelopen, kerken en andere gebouwen bezocht en lekker gegeten.
Rechts: ‘s Avonds aten we bij een restaurant waar je voor 13 euro onbeperkt wijn en Grieks eten kunt bestellen. En dat was lékker!

tbd90.3

Links: Na het eten (en de karaffen wijn) stopte ik mijn moeder in bed met een drankje en de e-reader. Ik ging naar een karaokebar.
Rechts: Donderdag ging ze in haar eentje op pad, omdat ik gewoon naar school moest. Daarna voeren we op een gezellige piratenboot langs de kade. De toegang is gratis, maar voor de drankjes betaal je dan natuurlijk iets meer. Heel leuk om de stad vanaf deze kant te zien!

tbd90.4

Links: Vrijdagochtend bracht ik mijn moeder weer naar het vliegveld, en vanaf daar nam ik de bus naar de Ikea. Dat was nog wel een beleving: ik werd in de bus aangehouden door de controlemannen op een hele nare en schijnheilige manier. Corrupt zooitje hier af en toe, ik ben zó boos geworden. Nu achteraf bedenk ik me dat ze me dáár ook nog een boete voor hadden kunnen geven, maar aangezien ik ‘vrij ben gelaten’ hebben ze volgens mij zelf ook wel ingezien dat ze heel sneu bezig waren. Ik at mijn frustratie weg met gehaktballetjes en leefde me uit in de sportschool.
Midden: Zaterdagochtend stond iets heel gaafs op de planning: een luchtballonvaart! Ik wilde dit altijd al wel eens doen en nu ineens kwam er een mooi aanbod vanuit ESN. Helaas – ik durf het bijna niet te zeggen – viel het nogal tegen. Er was ons van alles beloofd maar hier zagen we niks van terug, vooral het uitzicht was waardeloos en ik vermoed dat een van de bestuurders ‘t voor het eerst deed. Hij kreeg het voor elkaar om de ballon stuk te scheuren langs een boom en is vervolgens twee keer omgevallen tijdens het landen.
Rechts: Het idee was heel leuk, maar eigenlijk was iedereen na de vaart wel een beetje teleurgesteld. Wie weet heb ik ooit nog een herkansing 😉

tbd90.5

Links: Zaterdagmiddag gingen Eline en ik shoppen in de stad en naar een lesje Special Fit. Daarna waren we helemaal kapot en voldaan, hele fijne training! ‘s Avonds dronken we wijntjes op het balkon bij een groepje gezellige vrienden. Zij gingen daarna nog uit maar ik kon m’n ogen al niet meer open houden.
Rechts: Zondag was de meest lekkere luie zondag die je je kunt wensen. Ik lag in bed met tig afleveringen van allerlei programma’s, maakte een lekkere lunch klaar, ruimde wat kamers op en maakte een avondwandeling naar de campus om te eten.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten