The Beau Diaries 91: Dr. House, taverna’s en mental breakdown

24 okt 2016 | Leven

tbd91.6

Een hele goeie morgen allemaal. Ik begin deze week met frisse moed, afgelopen week was ik namelijk een beetje off. Ik heb leuke dingen gedaan, maar mentaal was/ben ik op. Af en toe ben ik helemaal klaar met nieuwe vrienden maken en gezellig doen, en ik ging me zelfs ineens zorgen maken of ik wel leuk en cool genoeg was. Nou ja, duidelijk dus: ik was mezelf even helemaal kwijt. Dat resulteerde in een bingewatch sessie Dr. House met chocoladekruidnootjes. Verder vierde ik deze week twee verjaardagen met lekker Grieks eten, ging ik naar een feestje, dronk ik fancy cocktails met mijn huisbaas en bezocht ik een interessante expositie in het fotografiemuseum.

tbd91.1

Links: Maandag had ik een vrije dag. Ik voelde me een beetje down en probeerde dat van me af te sporten. Dat werkte gelukkig.
Midden: ‘s Avonds ging ik een drankje doen met Eline (mijn huisgenootje) en de vrouw van wie we het appartement huren. We gingen naar één van haar favoriete plekken in de stad, een cocktailbar in een oud Turks badhuis. Een van de mooiste clubs die ik ooit heb gezien, inderdaad! Helaas waren de cocktails zó duur dat ik hier niet veel vaker meer zal komen, maar het was gaaf om een keer te hebben gezien.
Rechts: Dit was mijn lunch van dinsdag. Ik ben niet zo goed met porties zonder weegschaal.

tbd91.2

Links: Op weg naar school haalde ik koffie bij het zaakje naast mijn flat. Ik bestelde voor het eerste helemaal in het Grieks, mijlpaal! 😉
Midden: Dinsdagavond ging ik naar een filmavond in het auditorium van de universiteit. Ze draaiden Die Welle, ik vond ‘m goed!
Rechts: Woensdagochtend gingen ik en Eline naar een lesje zumba. Ik had nooit verwacht dat ik dat zó leuk zou vinden, maar echt: heerlijk. ‘s Middags ging ik naar school en daarna at ik met een grote groep bij een Griekse taverna voor Maureen’s verjaardag. Nog voordat het eten kwam, waren we allemaal al dronken dus dat was een gezellige avond. Na het eten gingen we naar een feest in de stad.

tbd91.3

Links: Donderdagochtend werd ik precies wakker op het tijdstip dat mijn les begon. Ha, oeps. Ik draaide me nog een keer om en ging daarna wel naar het tweede vak, op kracht van paracetamol en een vitaminepil. Ik eet hier te weinig groenten en fruit (het is duur, weinig keuze en lang niet zo lekker) dus dan maar zo.
Midden: Vrijdag ben ik de hele dag héél lui, op een uurtje Full Body-les na. Ik zit onder een dekentje met tig afleveringen House. Daar ga je je overigens niet echt beter van voelen: na een aflevering of 5 mankeer ik van alles.
Rechts: ‘s Avonds ga ik richting Bojan en Sarah, een Nederlander en een Belg. Met een fles water onder mijn arm, altijd.

tbd91.4

Links: We aten heerlijke risotto (meest fatsoenlijke bord eten sinds 6 weken!) en ijsjes.
Midden: Zaterdag was precies zo’n zelfde dag: ik onder een dekentje met House en een uurtje zumba.
Rechts: ‘s Avonds had ik gelukkig wel een beetje actie, Eveliina was namelijk jarig en dat vierden we wederom in een Griekse taverna. De rest ging daarna nog uit maar het duurde me allemaal een beetje te lang, ik ging dus lekker naar bed.

tbd91.5

Links: Zondag nam ik me voor om uit die slome bubbel te komen. Dat lukte half: ik ruimde mijn kamer op en maakte een heerlijke wandeling langs de zee in het zonnetje (het was gewoon nog even 22 graden hier!). Ook bezocht ik het Photography Museum waar een tentoonstelling over vluchtelingen was. Hele mooie foto’s met interessante bijschriften. Deze vond ik zelf heel bijzonder: een blije selfie om te laten zien dat je de overkant hebt bereikt met je bootje.
Rechts: Eenmaal thuis opende ik Netflix meteen weer, en na een stapel pannenkoeken viel ik om van vermoeidheid.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten