The Beau Diaries 92: Athene, eskimo en mijn eerste tosti ooit

2 nov 2016 | Leven

tbd92.7

Afgelopen week had ik maar twee dagen les, in verband met een feestdag in Thessaloniki op woensdag een een nationale op vrijdag. En ach ja, dan geven ze ons ook maar vrij op donderdag. Heel fijn, want zo konden alle uitwisselingsstudenten lekker een lang weekend het land verkennen. Ik ging met een groepje naar Athene; daar moet je toch wel zijn geweest tijdens een half jaar in Griekenland! Het was hartstikke gezellig, maar na thuiskomst kan ik opgelucht stellen dat ik de juiste keuze heb gemaakt: Thessaloniki is véél leuker! Let me show you…

tbd92.1

Links: Ik begon de week met mijn favoriete les (not) Travel Journalism. Een heel nutteloos vak waar ik telkens met hoofdpijn naar buiten lopen omdat de twee (!) docenten elkaar constant overschreeuwen. ‘s Avonds at ik in de kantine met Eline en daarna ging ik naar afrodance. Dat was een beetje anders dan de vorige keer, ik bakte er niks van.
Midden: Ook dinsdag ging ik weer naar een lesje en de rest van de dag en avond werkte ik hard aan opdrachten. Om 11u stapte ik met zeven andere studenten in de nachttrein richting Athene. Hier lach ik nog, maar ik raad ‘m je niet echt aan.
Rechts: Na twee uurtjes slaap besloten we toch maar meteen de stad in te gaan voor wat sightseeing. We klommen omhoog naar Acropolis, waar je veel ruïnes kunt bekijken en een mooi uitzicht hebt over de stad.

tbd92.2

Links: We hadden superveel geluk met het weer, gewoon 25 graden zo eind oktober!
Rechts: Dit is de groep waar ik mee was: een Turkse, een Poolse, drie Duitsers, een Duits-Franse, een Duits-Nederlandse (Eline, mijn huisgenootje) en ik 🙂

tbd92.3

Links: Dit bouwwerk vond ik wel indrukwekkend, maar daarna had ik ‘t ook wel weer gezien. Wat dat betreft zat ik niet helemaal goed in Athene, alle must-sees zijn hoopjes steen waar ‘ooit lang geleden’ een mooie bibliotheek was of een tempel.
Midden: Donderdag waren we allemaal weer uitgerust en ontdekten we de stad verder. We liepen door de wijk Plaka en over de markt. Tegen het einde van de middag gingen Eline en ik nog even shoppen en ik kwam heel onverwachts een winterjas tegen die ik leuk vond. Ik heb al jaren dezelfde omdat ik niks leuk vind, dus deze nam ik gelijk mee.
Rechts: ‘s Avonds aten we pasta in onze Airbnb en daarna dronken we wat bij een café. Daar had ik ook afgesproken met Molly, die al twee maanden door Europa reist en toevallig precies tegelijk in Athene was. Molly komt uit Alaska (ja daar wonen mensen) en zat vier jaar geleden een jaartje bij me in de klas als uitwisseling, we houden nog steeds contact! Het was zo leuk om haar (na twee jaar) weer te zien!

tbd92.4

Links: Vrijdag was het iets kouder (mooi, kan ik m’n nieuwe jas aan) en keken we naar de optocht ter gelegenheid van Οχι-day (letterlijk: Nee Dag, de dag dat Griekenland nee zei tegen … geen idee). ‘s Middags lopen we met een gratis walking tour langs wat mooie gebouwen in de stad. Hier staan Molly en ik voor het stadion, het eindpunt van de originele Marathon. Van de binnenplaats tot het plaatsje Marathon ten oosten van Athene, is het precies 42km en 195m 😉
Rechts: ‘s Avonds beginnen we enthousiast aan onze voorraad wijn, waarna we vertrokken naar het feestje van de Erasmusstudenten in Athene. Was erg gezellig. Misschien iets te gezellig.

tbd92.5

Links: Zaterdag was ik namelijk zo goed als dood. De hele dag bracht ik met een enorme kater door in bed, en om heel eerlijk te zijn was dat bést wel lekker. Omdat ik niks kon, hoefde ik ook een dag niks meer dan series kijken :thumbs:
Midden: Zondag was ik weer back in the game en gingen we met de hele groep en Molly naar Sounion, waar de tempel van Poseidon (althans, stukjes daarvan) staat. Daar at ik de eerste tosti van mijn leven! Ik heb 20 jaar zonder reden volgehouden dat ik geen kaas lust maar dat is onzin aangezien ik wel pizza, feta, lasagne etc. eet… ik heb wat in te halen.
Rechts: Sexy posing bij Poseidon.

tbd92.6

Links: ♥
Rechts: Alweer zo’n heerlijke dag in het zonnetje! ‘s Avonds aten we bij een Grieks restaurantje en bezochten we themacafé Little Kook, waar dit keer alles voor Halloween was versierd. En dan niet met een paar slingers, maar écht spookachtig tot aan het plafond en de wc. Ben je in Athene, ga hier dan zeker heen!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten