The Beau Diaries 94: Huisfeest, visite en een vluchtelingenkamp

15 nov 2016 | Leven

tbd94.6

Tijdens het in elkaar zetten van dit dagboek ergerde ik me verschrikkelijk aan de foto’s van afgelopen week. Slechte kwaliteit, nietszeggend en saai… Ook voor mijzelf moet ‘t er allemaal wel een beetje gezellig uitzien, want ik lees de dagboeken regelmatig nog terug. Aandachtspuntje. Zonde wel, want het was een hele uiteenlopende week met veel leuke dingen. Maartje kwam een weekendje langs om van de zon te genieten en ook Molly crashte nog een paar dagen op mijn bank. We gingen naar een huisfeest, discussieerden over Trump, probeerden alle eettentjes in de stad uit en… we gingen naar een vluchtelingenkamp.

tbd94.1

Links: Maandag bracht nog door in Skopje, Macedonië. We liepen die dag door de stad, gingen bij een paar winkels naar binnen en zaten vooral lekker rustig op een terrasje. Later die middag nam ik de bus terug naar Thessaloniki.
Midden: Ik had die dag een yogamatje gekocht, zodat ik thuis ook wat (fitness)oefeningen kan doen. Voordat ik naar bed ging, volgde ik een half uur een stretchfilmpje op Youtube. Ik vond het echt fijn!
Rechts: Dinsdag, 8 november, en het was gewoon 24 graden buiten! ‘s Nachts koelt het flink af, maar afgelopen week hadden we nog een paar warme dagen.

tbd94.2

Links: Overdag ging ik naar de les en ‘s avonds weer naar de sportschool voor een uurtje krachttraining en een uurtje yoga.
Midden: Dinsdagavond voerde ik lange gesprekken met vriendinnen thuis over de nieuwe president van Amerika. We waren er bijna allemaal wel zeker van dat ‘t Hillary zou worden, maar dat viel vies tegen toen ik woensdag wakker werd. Het is niet dat ik Hillary nou zo’n sympathieke vrouw vind, maar met fucking Trump als president stap je echt meteen 100 jaar terug in sociale evolutie.
Rechts: De rest van de dag sportte ik, ging ik naar school en werkte ik aan een nieuwe column. ‘s Avonds kreeg ik een berichtje van de meiden van de Kookcommissie: ze misten me want de karamelsaus wilde maar niet lukken. Dat is altijd mijn taak.

tbd94.3

Links: ‘s Avonds ging ik naar een populair koffietentje met Eline en onze huisbaas. We dronken superlekkere warme chocolademelk en daarbij mochten we allemaal een gratis taartje uitkiezen. Gezellige avond!
Midden: Donderdagavond kwam Molly weer aan in Thessaloniki, vanuit Kosovo dit keer. We dronken gezellig wat drankjes in de stad. Op de weg van de clubs naar huis kom ik overal van die kapelletjes tegen om een kaarsje aan te steken. Even onze zonden belijden.
Rechts: Vrijdag ging ik met Molly samen naar een vluchtelingenkamp net buiten de stad. Zij had van haar werkgever en ouders geld gehad om te doneren aan zo’n organisatie, en dat wilden we graag zelf brengen. Het kamp zelf mochten we natuurlijk niet in. Vrij stijlloos om dat te zeggen misschien, maar het leek me van tevoren wel interessant. Eenmaal daar voelde het HEEL ongepast om dichtbij te komen, dus dat deden we niet. Het kleine hoekje dat ik kon zien was al heftig, ik kan me waarschijnlijk niet half voorstellen wat daar binnen allemaal gebeurd. Het schijnt een van de grootste en gevaarlijkste kampen te zijn.

tbd94.4

Links: Zaterdagochtend dronken we samen koffie bij Join, waar we ondertussen bekende klanten zijn. We werkten allebei op onze laptop aan belangrijke dingen en haalden daarna Maartje op in de stad.
Midden: Die kwam gezellig langs om mijn leven hier te zien, heel leuk! De hele middag kletsten we bij op verschillende terrasjes.
Rechts: ‘s Avonds leerden we Molly alle belangrijke Nederlandse liedjes die ze moet kennen voordat ze van de week weer in Nederland is. Alles na Krokobil heeft ze niet meer meegekregen, haha.

tbd94.5

Links: Samen met Eline aten we die avond bij een all you can eat én drink restaurant met heeeerlijk Grieks eten. We lieten ons verassen door de kok en vervolgens stond de tafel helemaal vol met hapjes en wijn. Na het eten rolden we door naar een huisfeestje van een van de uitwisselingstudenten. Ik kende hem niet maar het klonk leuk. En dat was het zeker.
Rechts: Terwijl Molly en Maartje zondagmiddag door de stad struinen langs alle belangrijke monumenten, hou ik een grote schoonmaak in huis. Daarna schuif ik aan bij een terras aan het water. Als de zon eenmaal wegzakt, is het heel koud. We warmen thuis op met thee voordat we weer op zoek gaan naar een leuk restaurant.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten