The Beau Diaries 95: Pacer, aardbevingen en fijne herfstzon

21 nov 2016 | Leven

tbd95.7

Καλησπέρα! Klaar voor de foto’s van een hele typische, zeker niet saaie, week in Griekenland? Afgelopen week had ik heel veel gezellige avonden met vrienden van hier én thuis, sportte ik vier keer, maakte ik twee aardbevingen mee (!) en heb ik me misdragen in de karaokebar. Ook wandelde ik veel door de stad, want ik ben sinds een tijdje geobsedeerd door de app ‘Pacer’. Die houdt je stappen bij en ik wil perse iedere dag de aanbevolen 10.000 halen.

tbd95.1

Links: Maandag was het ijs- en ijskoud voor Griekse begrippen. Maartje, Molly en ik warmden onszelf op met thee en liepen rond op de markt. Terwijl ik naar school ging, bezochten zij alle hotspots in de stad. Daarna lunchten we met (lekker typisch) pita gyros en dronken we nog wat bij een van mijn favoriete cafeetjes.
Midden: Ook had ik die dag een poeder gekocht om mee te shapen. Je weet wel, zoals Kim Kardashian. Volgens mij zag ‘t er niet uit, maar dat gaf niet want het was toch al donker.
Rechts: Het was ondertussen namelijk al tijd voor avondeten. We gingen naar hetzelfde restaurant als de avond ervoor omdat het daar gewoon écht heel lekker en leuk is (maar de foto is inderdaad lelijk in alle opzichten). We aten allemaal lekkere en goedkope gerechten en dronken heel veel wijn.

tbd95.2

Links: Echt heel veel wijn, want op zomaar een maandagavond was het ineens tijd voor karaoke.
Midden: Altijd leuk ♥
Rechts: Dinsdagochtend gingen Maartje en Molly allebei weer naar huis. Ik vond het heel leuk dat ze er waren en dat ik mijn leven hier kon laten zien! De rest van de dag liep ik rond in een legging en een dikke trui (haha ook op school) want ik was best wel brak. Vandaar dat eitje ook.

tbd95.3

Links: Het ultieme medicijn? Yoga.
Midden: De volgende ochtend voelde ik me weer helemaal fit en ging ik weer voor het echte werk met gewichten.
Rechts: ‘s Avonds had ik nog een les en daarna deed ik boodschappen voor het cadeau van Judith, een vriendin van me hier. Ze is totally broke en aangezien geld geven echt te saai is, gaven we haar met een groep een pakket met eten.

tbd95.4

Links: ‘s Avonds gingen Eline en ik dus naar het feestje op het balkon van Judith en daarna gingen we de stad in om nog een paar uur te dansen. Ook wel goed om te weten dat ik deze arrogante blik expres deed.
Midden: Donderdag was een nationale vrije dag die vaak samen gaat met ontploffingen, protesten en heel veel politie. Op aanraden bleven we dus lekker lui de hele dag binnen, heerlijk. Wel gingen we ‘s avonds voorzichtig naar de sportschool voor een uur krachttraining en een uur yoga.
Rechts: Van vrijdag tot en met zondag had ik het appartement voor mij alleen, omdat Eline met een groepje naar Sofia ging. Ik had ook meegekund maar ik had heel erg zin in een lekker rustig weekendje in Thessaloniki. Vrijdag maakte ik een lange wandeling langs het water met muziek in en dronk ik koffie in het zonnetje. Daar spotte ik ineens een kerstboom. Het was me even ontgaan dat het al eind november is.

tbd95.5

Links: Bij dit kunstwerk keek ik naar de mooie zonsondergang.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik wraps en daarna dronk ik wat bij een café met Judith, die ook geen zin had in de Sofia-gekte. We hebben uuuuurenlang gepraat over het leven. Heerlijke dag was dit. Toen ik me daarna aan het klaarmaken was om naar bed te gaan, stond ineens het hele appartement te wiebelen. De aardbeving duurde denk ik maar 10 seconden, maar echt, het is zo eng. Ik kan niet beschrijven hoe het voelt, maar het is duidelijk géén vrachtwagen die door de straat rijdt. Het was trouwens al de tweede beving van die week, de eerste was iets korter en lichter.

tbd95.6

Links: Zaterdag sliep ik uit, ging ik weer naar de sportschool, maakte ik een avondwandeling langs het water en kocht ik een sjaal. ‘s Avonds ging ik naar Judith’s appartement om gezellig wat te drinken. Op de derde verdieping van haar flat sliep een groep Duitsers voor een paar dagen, waarmee we hadden afgesproken om uit te gaan. Leuk plan, maar die jongens waren echt zó ziek irritant, dat ik er snel klaar mee was.
Midden: Zondag was ik superproductief. Ik maakte schoon, deed de was en maakte een wandeling met Felix en Judith. Bij de haven keken we naar de zonsondergang. Thessaloniki ligt in een baai, dus je ziet de zon een stukje achter de bergen zakken en niet in de zee.
Rechts: De dag ervoor had ik me laten wegen bij de sportschool en … au. Ik was nog nooit in mijn leven zo zwaar geweest. Ja, Grieks eten is lekker vet, maar ik let écht op wat en hoeveel ik eet. Bovendien loop ik vrijwel iedere dag de aanbevolen 10.000 stappen én sport ik 3 á 4 keer in de week. Ik hoop met mijn hele hart dat die weegschaal er naast zat, anders weet ik ‘t ook ff niet meer. Kijk, ik hoef hier niet af te vallen, maar aankomen wil ik absoluut niet.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Eline

    Gotta love Thessaloniki 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten