The Beau Diaries 96: Vriendschappen, blote billen en Meteora

29 nov 2016 | Leven

tbd96.7

Afgelopen week ging alles z’n gangetje. Gewoon, zoals het hier begint te wennen. Ik ben een paar keer gaan sporten, ging netjes naar de les, maakte wandelingen door de stad en deed veel gezellige dingen met vrienden. Met als hoogtepunt van de week (misschien wel van mijn hele exchange) een dagtrip naar natuurgebied Meteora. Dit gebied is ongeloofwaardig mooi. Een stukje schilderij, een filmset. Totaal niet waar je aan denkt bij ‘Griekenland’, maar geloof me: er is meer dan zee en strand.

tbd96.1

Links: De maandag begon ik met een beker goede moed (koffie) op weg naar de verschrikkelijkste les (maar ik ga wel). Het begint koud te worden! Na school deed ik boodschappen en ging ik sporten. ‘s Avonds at ik bij de kantine.
Midden: Dinsdag voerde ik na de les diepzinnige gesprekken met Judith. Over het onderwijs thuis, zij komt uit Duitsland, en hier in Griekenland. Dat resulteerde in dit artikel.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een lange wandeling langs het water om op te warmen. Daarna ging ik namelijk krachttrainen én naar yoga.

tbd96.2

Links: Woensdag is altijd een gekke dag omdat ik pas les heb om vijf uur ‘s middags. Omdat ik geen andere verplichtingen heb, is dit de meest gevaarlijke dag om nutteloos in bed te blijven liggen. Vandaag ging ik wandelen door de stad en ik kocht onder andere een broek en een shirt. Ik twijfelde nog wel een beetje over de broek, zoals je kunt zien.
Midden: ‘s Avonds had ik een gezellige filmavond met vier andere meiden. We keken Bridget Jones’ Baby en hebben daarna nog úrenlang gepraat alsof we al jaren bevriend zijn. Ik heb zelfs Eline’s haar gekriebeld toen ze dat vroeg, nou dat is toch echt wel honk 3 van de friendship.
Rechts: Ik was om half vier eindelijk thuis, het was zo gezellig!

tbd96.3

Links: We hadden ook heel wat wijn gedronken, dus ik voelde me niet helemaal 100 procent die donderdag. Toch ging ik na de les nog sporten en sprak ik ‘s avonds af bij mijn lievelingsrestaurant. Een soort klassenuitje was het, want we waren alleen maar met Erasmusstudenten van journalistiek. We komen uit alle hoeken van Europa, dus we hebben altijd genoeg om over te praten. Heel leuk!
Midden: Vrijdag was ik extreem lui. Judith was ziekjes dus ik besloot haar stroopwafels te brengen (want die vindt ze zo lekker) en we deden wat research voor onze volgende trip.

tbd96.4

Links: ‘s Avonds at ik bij de kantine met Eline en Judith en daarna liepen we nog even langs het water.
Midden: Zaterdagochtend sliep ik uit en ging ik weer lekker naar de sportschool.
Rechts: De kou in Griekenland is een stuk beter te verdragen dan in Nederland. Het is minder snijdend en het hoeft ook niet altijd meteen te regenen ofzo. Het is eind november maar eigenlijk nog steeds wel ‘lekker fris’. Ik wandelde met warme koffie om… gewoon even lekker rond te lopen en te genieten van de bijzondere stad die ik als thuis heb gekozen. ‘s Avonds ging ik vroeg naar bed omdat er zondag al vroeg iets leuks op de planning stond!

tbd96.5

Links: Met zes anderen ging ik namelijk naar Meteora! Dit is dé must-see als je op het vaste land van Griekenland bent, ongeveer tussen Thessaloniki en Athene in. De rit duurde bijna 3 uur maar we hadden het gelukkig heel gezellig in de auto 🙂
Midden: In Meteora vind je hoge rotsen die op de een of andere manier uit de grond zijn geschoten en daarop zijn lang geleden kloosters gebouwd. Een aantal van die kloosters staan er nog en die kun je bezoeken.
Rechts: Maar het gaat vooral om de omgeving. Het was die dag heel mistig, maar dat maakte het uitzicht eigenlijk juist heel mooi en mysterieus.

tbd96.6

Links: Nog voordat we bij de kloosters waren, scheurde ik uit mijn allerlievelingsbroek. Ik deed al iedere ochtend een schietgebedje want ‘t zat er aan te komen, maar goed, dat dat dan weer precies vandáág moet gebeuren… Ik liep dus de rest van de dag rond met een halve blote reet.
Rechts: Maar dat maakt niet uit. Het was echt een geweldig mooi uitzicht, dus ik ga jullie nog meer foto’s geven in een apart artikel! Het is nog niet zo bekend voor toeristen, maar echt één van de mooiste gebieden die ik ooit heb gezien.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten