The Beau Diaries 97: Lievelingsdingen, tours en familie

6 dec 2016 | Leven

tbd97.7

Het is zo raar om niet in Nederland te zijn tijdens Sinterklaas en Kerst. Ik mis het niet perse, maar het is zo’n gek gezicht om een palmboom en kerstboom naast elkaar te zien staan. En om kerstliedjes te horen terwijl het nog zweten is als de zon goed schijnt. Afgelopen week hing ik toch maar de eerste kerstverlichting op. Ook ging ik naar een heel leuk feestje, kreeg ik een rondleiding door de stad én ik gaf er eentje aan mijn ouders en broertjes. Die kwamen (vrij spontaan) twee nachtjes langs in Thessaloniki!

tbd97.1

Links: Deze foto stuurde ik maandagochtend naar Judith. Op weg naar een rondleiding door de stad waar we al drie maanden wonen, we hadden er zin in hoor :thumbs:
Midden: Het was een tour langs een paar belangrijke plekken van de stad, om daar vervolgens een opdracht over te maken voor een vak. Helaas was ‘t allemaal niet heel interessant omdat we veel al wisten.
Rechts: Na de les lunchte ik bij de kantine met Eveliina. In het Fins staat hier iets van ‘ik heb geen geld meer dus ik moet dit maar eten’. Althans, dat zegt ze.

tbd97.2

Links: ‘s Avonds ging ik lekker sporten.
Midden: Dinsdagmiddag at ik na de les bij een falafeltentje met Eveliina, Judith en Maureen. Voor nog geen drie euro mag je daar je broodje helemaal volgooien met heel veel verschillende ingrediënten. 
Rechts: Het was heel koud en nat, dus de rest van de dag bleef ik lekker binnen met Dr. House. ‘s Avonds facetime ik met Maudy.

tbd97.3

Links: Woensdag probeerde ik wat dingen van thuis te regelen (KPN opzeggen, nieuwe kamer fixen etc.) en werkte ik aan een presentatie voor school. ‘s Avonds at ik pizza met Eline en Judith en daarna gingen we met ongeveer alle uitwisselingsstudenten naar een feestje bij de haven.
Midden: Later verplaatsten we naar 8Ball. Misschien wel mijn lievelingsclub ooit; de muziek is hier telkens zo precíes waar ik op wil dansen. Ik heb gehoord dat de playlist iedere keer precies hetzelfde is, maar dat heb ik niet door joh 😉
Rechts: Donderdag was ik brak, maar ik ging toch naar de les. Ik moest namelijk een presentatie geven. Volgens mij had iedereen besloten om in bed te blijven want er waren maar vier mensen in het lokaal. Waaronder de leraar, ik en nog een ander meisje dat moest presenteren. ‘s Avonds ging ik snel wat eten met vrienden en daarna naar yoga. ‘s Nachts deed ik kerstverlichting in Eline’s en mijn schoen als Sinterklaascadeautje.

tbd97.4

Links: Vrijdag ging ik sporten en deed ik vrij weinig, totdat ik ‘s avonds naar het vliegveld ging om daar mijn ouders en broertjes op te halen! Die kwamen twee nachtjes langs om weer even gezellig compleet te zijn en natuurlijk om te zien hoe mijn leven hier is. We aten en dronken (meer dan genoeg) bij mijn lievelingsrestaurant (Mezzebar).
Rechts: Zaterdag bezochten we wat must-see’s in de stad, zoals Rotonda.

tbd97.5

Links: En we klommen naar het kasteel boven de stad. Dat is een beetje een optische illusie; vanuit de stad lijkt het een heel impressive kasteel, maar eenmaal daar blijken het alleen nog wat muren te zijn. Het uitzicht is er wel heel mooi, zeker op deze superzonnige dag!
Rechts: De rest van de dag dronken we chocolademelk op een piratenboot en keken we naar de zonsondergang. ‘s Avonds gingen we weer lekker uit eten en haalden we een ijsje bij mijn lievelingsijswinkel (Fregio). In totaal hebben we vandaag 20.000 stappen gezet!

tbd97.6

Links: Die zondag gingen ze al vroeg weer weg. Dat was dus echt een heel kort bezoekje, maar wel genoeg want we hebben een hele hoop gedaan. De rest van de dag hield ik me bezig met het wassen van al het gebruikte beddengoed. Eline lag op de bank een boek te lezen en hielp me ondertussen met mijn nieuwste column.
Rechts: ‘s Avonds aten we een mix van alle restjes die we nog in huis hadden. Hele gezellige en relaxte dag!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ah wat superleuk dat je familie overkwam! Vooral omdat je zelf al redelijk ’thuis’ bent in de stad en dat dan kan laten zien. Kerst/december met warme temperaturen lijkt me ook wel gek! Geniet ervan (:

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten