The Beau Diaries 98: Gala, hot springs en bijbaantje?

16 dec 2016 | Leven

tbd98.8

De tijd gaat hier zó eng hard. Voor mijn gevoel zet ik om de dag een fotodagboek in elkaar; de weken vliegen aan me voorbij. Het dagboek van vorige week liet even op zich wachten omdat ik nog wat foto’s zou krijgen van een dagje in de bergen en een leuk feest. Ook kreeg ik deze week een baantje aangeboden (half Griekenland zit zonder werk dus wtf!?), ging ik op koffietentjestour en at ik voor de verandering met vrienden bij een Chinees restaurant.

tbd98.1

Links: Vaste prik op maandag: lunch en koffie na de stomme les. Dit keer zit ik met Eveliina bij Join, onze favoriete saladebar.
Midden: Ik dacht dat het nog te lezen was maar niet dus, beetje jammer. Dit zijn de briefjes die in onze badkamer hangen, ik moet er nog steeds om lachen. Op de bovenste staat ‘Knop naar beneden voor het douchen! (anders word je geëlektrocuteerd)’ en daaronder ‘Papier in mandje VERY IMPORTANT paper in basket (schaam je vooral niet als je –plaatje van drol- niet wegspoelt –> teiltje water) (don’t feel ashamed if it doesn’t flush)’. Het rare is nog dat ik ondertussen compleet gewend ben aan deze rare regels.
Rechts: Ook dinsdag na de les gaan we weer de stad in om aan school (blog, ik heb nauwelijks huiswerk) te werken. We drinken koffie bij het super hipstercafé Toms, onder de grond. Hele fijne plek om te zitten!

tbd98.2

Links: Daarna gingen we naar Van Der Heart, een salade- en koffiebar vlakbij mijn huis. De eigenaar is half Nederlands en de inrichting van zijn zaak is helemaal in Amsterdam-stijl. Die man was mega enthousiast toen ‘ie erachter kwam dat ik Nederlands was en hij wilde me heel graag achter de bar hebben.
Rechts: Zeker toen ik vertelde dat ik thuis ook barista ben (geweest). Ik liet hem hierboven zien hoe goed mijn cappuccino’s waren. Helaas is het veel te duur om mij voor deze korte periode nog in te schrijven als werknemer, dus ik ga er niet werken. Had leuk geweest! ‘s Avonds ging ik naar yoga.

tbd98.3

Links: Woensdagochtend ging ik weer sporten en ‘s middags naar school. Tijdens de pauze besloot ik naar huis te gaan want het was weer belachelijk nutteloos.
Midden: ‘s Avonds dronk ik drankjes met vrienden en daarna gingen we nog even de stad in. We wilden wat nieuwe clubs verkennen maar dat bleek niet zo’n succes: bij de helft hadden we op de gastenlijst moeten staan (dat is iets voor de belasting ofzo, omdat ze het dan als ‘privéfeestje’ kunnen presenteren). Bij de helft daarvan kwamen we met lief lachen binnen maar werden we weer buiten gezet toen we onze wijntjes van 7 euro per stuk niet konden betalen. Vervolgens probeerden we een stripclub in te komen maar dat lukte niet en ook in de laatste salsabar móesten we iets bestellen terwijl we geen dorst hadden. Na een stuk pizza vertrokken we weer naar huis.
Rechts: Donderdagochtend was ik niet heel fit, maar ik ging toch naar de les. Onderweg moest ik door een menigte met spandoeken. Protesteren, de grootste hobby van Grieken.

tbd98.4

Links: ‘s Middags ging ik nog even billen trainen zodat mijn jurkje ‘s avonds leuker zou staan (grapje uiteraard) (of toch niet). Die avond was er namelijk een gala georganiseerd door ESN! Dit is de foto waar ik dus een week op heb gewacht… had niet gehoeven.
Rechts: Iedereen was voor de verandering leuk in een jurkje of blouse en de locatie was ook wat chiquer, hele leuke avond!

tbd98.5

Links: Vrijdag was ik heel, heel erg lui. Ik heb hier zo weinig verplichtingen en ik kan dus makkelijk de hele dag stressloos met series in bed blijven liggen. Dit was mijn outfit die dag, ik kon ‘s avonds zo weer in bed rollen :thumbs:
Midden: Zaterdag ging ik met Thibaud, Weronica en Judith naar Loutra. Dat is een dorp in het noorden van Griekenland, tegen de bergen aan. Ik vind autorijden altijd al leuk, maar hier door de bergen is het al helemaal mooi! Ik ben helaas te jong om te rijden in een huurauto, dus ik zit telkens gewoon achterin.
Rechts: In Loutra zijn een paar warmwaterbronnen waar je lekker in kunt chillen.

tbd98.6

Links: Ook wandelden we een stuk door de bergen. Het was bijna 20 graden (begin december) maar op de achtergrond kun je al wat besneeuwde bergtoppen zien!
Rechts: Heerlijk gephotoshopt, Judith.

tbd98.7

Links: Eenmaal thuis checkte ik de prijzen voor mijn vlucht richting Amsterdam. Hij stond nu op 37 euro, zonder bagage. Goedkoper ging ik het niet krijgen, dus met veel pijn in mijn hart heb ik dan toch eindelijk een ticket terug geboekt. 2 februari ben ik weer terug my friends.
Midden: Thibaud was die dag jarig dus we gingen gezellig met een groepje uit eten. Hij koos voor Chinees en totdat ik een bord bami voor mijn neus had, wist ik niet dat ik zó veel zin had in niet-Grieks eten. Na het eten hingen we nog een tijdje rond bij het water en filosofeerden we over hoe oneindig het heelal is.
Rechts: Zondag ruimde ik op en ‘s middags liep ik langs het water met Judith en Eline. Het was alweer een graad of 18, heerlijk. ‘s Avonds haalde ik salades voor mij en Eline.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Haha vet grappig, in Rotterdam zit ook een underground bar die Thoms heet. Lekker weekje!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten