The Beau Diaries 99: Secret Santa, vrieskou en taarten

20 dec 2016 | Leven

tbd99.6

Nog maar een paar dagen tot Kerst! De meeste uitwisselingsstudenten zijn naar hun familie gevlogen, maar ik blijf in Griekenland. Ik vond het niet nodig en de tickets voor deze periode waren me echt te duur (sorry mam, ik sta straks ook niet ineens als verassing tóch voor de deur). Een paar van mijn vrienden blijven gelukkig ook hier en afgelopen week hebben we met een groep al ‘Secret Santa’ gespeeld. Nouja, ik en Eline beschouwden het meer als verlaat Sinterklaaslootjes trekken maar dat feest valt hier niet echt uit te leggen, met die zwarte pieten enzo.

tbd99.1

Links: Waaaa zo koud! Maandagochtend ging ik met een muts op naar school; niet helemaal waar je aan denkt bij ‘Griekenland’.
Midden: Na school ging ik mijn triceps en schouders trainen.
Rechts: ‘s Avonds dronk ik thee met Eline en onze huisbaas bij een heel leuk zaakje in de stad. Ik had heel veel trek in chai tea en hier bleken ze de lekkerste óóit te hebben. Echt precies hoe ‘t hoort.

tbd99.2

Links: Dinsdagochtend ging ik naar de les en daarna werkte ik aan het artikel over Meteora. Een vriendin thuis stuurde dat ze lekker studentikoos voor het eerst in een koffiebar aan school zat te werken en dit stuurde ik terug. De rest van de dag lag ik op de bank films te kijken, yoga ging helaas niet door.
Midden: Woensdag deed ik heel veel boodschappen, onder andere voor een diner met vrienden die avond. Daarna ging ik naar de sportschool.
Rechts: ‘s Avonds liepen Eveliina en ik na school langs een kerststalletje.

tbd99.3

Links: Iedereen had iets traditioneels van zijn of haar land gemaakt. Helaas kon ik nergens rookworst vinden (ik heb ‘t eigenlijk niet eens geprobeerd) dus ik bakte brownies met karamel-zeezout. Mijn specialiteit.
Rechts: Tijdens ons Secret Santa-spel gaf ik Eline een paar sloffen en zelf kreeg ik thee en een Thessaloniki-mok. Later die avond gingen we weer naar ons geliefde 8ball om schaamteloos tot half 6 door te dansen.

tbd99.4

Links: Donderdag werd ik dan ook pas om 3 (!) uur ‘s middags wakker. Uitslapen ok, maar dit… dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. De rest van de dag deed ik ook vrij weinig, op een lesje yoga na dan.
Midden: Vrijdag lunchte ik met Judith en samen bespraken we een leuk reisje dat we binnenkort gaan maken: skiën in Bulgarije! Na een wandeling door de stad vond ik het wel weer mooi geweest en installeerde ik me weer achter mijn laptop. Daar werkte ik eindelijk aan het fotodagboek van de week ervoor en keek ik series.
Rechts: ‘s Avonds ging ik weer lekker de stad in voor gezelligheid. We begonnen bij een vriendin thuis en gingen daarna wat bars langs.

tbd99.5

Links: Voor zaterdagochtend had ik de wekker gezet want ik wilde niet weer zo’n dag verspillen! Ik maakte het hele huis schoon en werkte een beetje aan school. Eline en ik hadden zin om lekker huiselijk te gaan bakken, dus daar gingen we ingrediënten voor halen. Ik maakte mijn gezonde kwarktaart in minivormpjes en Eline maakte een perziktaart.
Midden: Met onze voorraad zoetigheid keken we die avond de film New Years Eve.
Rechts: Zondag was ik alweer mega lui, het begint vervelend te worden. Ik werkte een beetje aan school maar was ‘t vooral aan het ontwijken. ‘s Avonds aten Eline en ik bij de kantine en daarna maakten we nog een wandeling door de stad. We hebben even staan twijfelen om een kerstboom te kopen maar dan moeten we ook kerstballen, slingers, lampjes… Maar niet doen dus.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten