The Beau Diaries 93: Yoga, Macedonië en eindelijk een ‘thuis’

8 nov 2016 | Leven

tbd93.6

Yes, ik ben mijn breakdown te boven gekomen! Sterker nog: ik was deze week euforisch blij met mijn keuze voor Griekenland. Het was hier gewoon nog shirtjesweer en ik voelde me na de trip naar Athene helemaal ‘thuis’ in Thessaloniki, zo fijn! Eindelijk. Tegen het einde van de week ruilde ik Griekenland in voor buurland en rivaal Macedonië, waar ik met Molly twee plekken bezocht. Ook ben ik deze week verkocht geraakt aan yoga, wat best wel merkwaardig is aangezien ik nog altijd rondloop met een trauma aan de koprol in de eerste klas.

tbd93.1

Links: Maandagochtend lag ik om 8u ín bed, na de lange treinreis vanuit Athene. Om 11.30 zat ik weer netjes in de les. Ik kon niet onderuitgezakt blijven zitten, want we gingen de stad in voor een opdracht met foto’s. Universiteitsniveau in Griekenland hé, goeiemorgen. Gelukkig was het lekker weer en stond de Witte Toren er prachtig bij 😉 De rest van de dag deed ik boodschappen, maakte ik een voorraadje gezonde maaltijden voor in de vriezer en keek ik gemiste afleveringen.
Midden: Dinsdag ging ik na mijn les met Eveliina lunchen bij een hippe saladebar, heel lekker en gezellig! Eveliina komt van nóg noordelijker, Finland, dus samen kunnen we altijd goed uitrazen over onze cultuurverschillen met Griekenland, haha.
Rechts: ‘s Avonds had ik energie voor tien in de sportschool. Na een uur krachttraining, plakte ik er nog een uur yoga achteraan. Ik had alleen niet goed op het schema gekeken en zo belande ik dus in de níet-beginnersgroep. Ik geloof het zelf nog steeds niet, maar ik kon dus gewoon meedoen met die gekke handstanden (klik). Daarna belde ik met mijn ouders, broertje en de cavia’s.

tbd93.2

Links: Woensdag begon ik helemaal relaxed met series. Daarna ging ik op zoek naar een koffietentje om een beetje aan school te werken, mijn nummer één hobby in Utrecht. Ook hier zat ik lekker, op de rooklucht na dan.
Midden: Donderdag hield ik een presentatie tijdens de les. Dat was helemaal niet moeilijk, maar ik bakte er niks van. Het lijkt wel alsof ik steeds slechter word in presenteren… Na school lunchte ik weer met Eveliina en Molly (die was inmiddels in Thessaloniki) en zo hebben we úrenlang aan het water gepraat over de meest diepzinnige onderwerpen die je eigenlijk niet goed kunt handelen op enkel een salade.
Rechts: Molly en ik aten die avond bij de kantine (niemand die merkt dat zij daar niet hoort) en daarna liepen we door de stad. Hier zie je mij die avond voordoen hoe die ene yogahouding moest.

tbd93.3

Links: Vrijdagochtend vertrokken Molly en ik richting Macedonië. Iets in mij wilde graag dit land verkennen en Molly is altijd overal voor in, dus let’s go. Na een lange, maar chille busreis kwamen we aan in Ohrid. Dit plaatsje is nog heel onontdekt, maar vorige week heeft de Lonely Planet ‘m toegevoegd aan de lijst met must-sees. Niet voor lang meer dus. We aten die avond bij een traditioneel restaurant.
Midden: Zaterdag namen we de bus richting Saint Naum Monastery, tegen de grens met Albanië. De hele omgeving ligt aan een heel mooi meer, Lake Ohrid. We hadden geluk met de zon en het heldere uitzicht!
Rechts: We lunchten uitgebreid bij een heel pitoresk restaurantje op een vlonder in het water. Een groepje muzikanten stond naast ons muziek te maken, het leek net een sprookje in die mooie omgeving!

tbd93.4

Links: We deelden een taxi terug met een Brits stel (op de heenweg hadden we doodsangsten uitgestaan in de bus) en onderweg stopten we voor dit mooie uitzicht over het meer.
Rechts: Eenmaal in Ohrid haastten we ons naar St. John at Kaneo, waar je het bekende uitkijkpunt hebt met de kerk en een prachtige zonsondergang.

tbd93.5

Links: Ah, dit was echt heel mooi! Zeker een bezoek waard!
Midden: ‘s Avonds stapten we in de bus richting Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Ons plan was eigenlijk om die avond keihard uit te gaan, maar het was koud en we waren zó moe. Zondag hadden we dus wel genoeg energie voor een free walking tour door de stad. Een lieve man liet ons ongeveer álle standbeelden in de stad zien (dat zijn er véél) en had overal wel iets te vertellen. Ook liet hij ons allerlei traditioneel eten proeven, heel leuk!
Rechts: Van andere mensen had ik niet veel positiefs gehoord over Skopje, maar ik was heel verrast. Je moet er maar net van houden. Binnen een dag heb je wel genoeg gezien, dus zo’n korte citytrip als wij deden was perfect! De mensen in Macedonië zijn trouwens zo lief allemaal, zo onschuldig. Voorbeeldje: bij protesten gooien ze niet met moletov cocktails, nee, met VERF. En daar wordt alles eigenlijk alleen maar mooier van.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lisa

  Bij protesten gooien ze met verf, geweldig haha. Ik wil ook wel meer van Oost-Europa zien eigenlijk. Zeker nu ik hier in Noord-Amerika ben merk ik dat Europe twee heel grote voordeel heeft ten opzichte van hier: kleinere afstanden en cultuur. Niet dat ik klaag hoor, maar eigenlijk is er zo veel te zien in de buurt! En natuurlijk heeft iedere stad hier z’n charme, maar de cultuur is toch wel redelijk hetzelfde.

  Fijn dat je je nu meer thuisvoelt en je deze week zo veel energie had!

  Antwoord
  • admin

   Ja dat vind ik ook zo mooi aan Europa; dat je je eigenlijk om de paar honderd kilometer in een totaal andere wereld begeeft!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten