Zomers drankje: Spaanse tinto de verano

3 aug 2022 | Snel, Spaans

Tinto de verano is nu al mijn favoriete drankje van Zomer ‘22 (laat je horeeen!). Ik dronk het afgelopen april voor het eerst, in Madrid. Lekker fris, zwoel en zeker niet te zwaar. Oké met deze temperaturen moet je misschien wel ff rustig aan doen, maar één of twee glaasjes gaat best.

tinto de verano

Zomers drankje: Spaanse tinto de verano

Tinto de verano is nu al mijn favoriete drankje van deze zomer. Lekker fris, zwoel, niet te zwaar en heel makkelijk te maken.
Totale tijd 5 minuten
Keuken Spaans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • handje ijsklontjes
  • 1 deel rode wijn – Toen ik dit drankje op Insta deelde, kreeg ik veel vragen over welke wijn. Nou, in alle eerlijkheid heb ik gewoon de eerste de beste fles uit de kast getrokken die er niet al te duur uitzag. Het was er eentje uit Chili, maar voor het idee gebruik je natuurlijk het liefst een Spaanse 🙂 Verder gebruik je voor tinto de verano een lichtere rode wijn, niet zo’n supervolle, zware.
  • 1 deel Fanta lemon – Helaas helaas is deze Fanta niet overal te krijgen. Bij mijn AH spotte ik ‘m helemaal boven in het schap.
  • 1 schijfje citroen

Instructies
 

  • Oké, komt ‘ie. Vul een mooi glas met een handje ijsklontjes. Op mijn foto zie je dat niet/nauwelijks maar het mag best veel ijs zijn. 
  • Giet daar één deel rode wijn en één deel (dus net zoveel) Fanta lemon bij. 
  • Roer de tinto de verano even door, steek er een schijfje (bevroren) citroen bij en klaar! Voor het beste effect leg je de rode wijn en Fanta lemon natuurlijk voor gebruik in de koelkast, maar dat lijkt me logisch.
Trefwoord citroen, cocktail, wijjn

⭐️⭐️⭐️⭐️ en een half – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik hier om meteen naar het recept van de tinto de verano te gaan en ‘m daar op te slaan. 

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten