Tinto de verano is nu al mijn favoriete drankje van Zomer ‘22 (laat je horeeen!). Ik dronk het afgelopen april voor het eerst, in Madrid. Lekker fris, zwoel en zeker niet te zwaar. Oké met deze temperaturen moet je misschien wel ff rustig aan doen, maar één of twee glaasjes gaat best.

 

Dit heb je nodig (voor 1 glas):

handje ijsklontjes
1 deel rode wijn* (een lichte, liefst een Spaanse natuurlijk) (maar pak vooral wat je nog in huis hebt)
1 deel Fanta lemon**
een schijfje citroen

* Toen ik dit drankje op Insta deelde, kreeg ik veel vragen over welke wijn. Nou, in alle eerlijkheid heb ik gewoon de eerste de beste fles uit de kast getrokken die er niet al te duur uitzag. Het was er eentje uit Chili, maar voor het idee gebruik je natuurlijk het liefst een Spaanse Verder gebruik je voor tinto de verano een lichtere rode wijn, niet zo’n supervolle, zware.
** Helaas helaas is deze Fanta niet overal te krijgen. Bij mijn AH spotte ik ‘m helemaal boven in het schap.

 

Dit moet je doen:

Oké, komt ‘ie. Vul een mooi glas met een handje ijsklontjes. Op mijn foto zie je dat niet/nauwelijks maar het mag best veel ijs zijn. Giet daar één deel rode wijn en één deel (dus net zoveel) Fanta lemon bij. Roer even door, steek er een schijfje (bevroren) citroen bij en klaar! Voor het beste effect leg je de rode wijn en Fanta lemon natuurlijk voor gebruik in de koelkast, maar dat lijkt me logisch.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️ en een half – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik op de foto om meteen naar het recept te gaan en ‘m daar op te slaan.