Tomatenrisotto met burrata en basilicum

IMG_0218

Yessss je keukenmeid strikes again! Mogelijk komt risotto ondertussen jouw neus wel uit, maar die van mij nog niet. Ik vind het zo heerlijk: die smeüige rijst met duizend smaken van wijn, bouillon en knoflook! Dit keer maakte ik een risotto met de hele klassieke ingrediënte tomaat en basilicum en ik koos voor burrata als kaas om het helemaal af te maken. Dit meer dan geslaagde recept vind je hieronder!

Dit heb je nodig (2p):
1 kopje risottorijst
2 teentjes knoflook
1 kleine witte ui
witte wijn
groentebouillon
blik tomatenblokjes (400g)
1 bol burrata
verse basilicum
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
Ben ik weer met mijn handleiding! Heb je inmiddels mijn recept voor de perfecte risotto al eens gebruikt? Deze risotto maak je nét een beetje anders klaar omdat het blik tomatenblokjes veel vocht bevat en ook voeg je dit keer geen kaas toe ín de risotto. Nee, geen zorgen, de kaas komt later. Zet een grote (wok)pan op het vuur en verwarm hier een scheut olijfolie in. Zet het vuur niet té hoog, ongeveer middelhoog. Zet ondertussen 300 ml bouillon klaar van één blokje. Pers de teentjes knoflook uit en snipper het uitje. Fruit dit aan in de olie en gooi dan de risottorijst erbij. Roer dit goed door en zorg dat alle korrels worden bedekt met een laagje olie. Blus dit af met een glas wijn waarmee je alle rijst net onder water zet. Laat de rijst het vocht opnemen terwijl je goed roert. Wanneer alle wijn in de rijst is getrokken, gooi je de tomatenblokjes erbij. Hier zit ook veel vocht in dus ook dit laat je de rijst goed opnemen terwijl je blijft roeren. De korrels rijst zijn nu waarschijnlijk nog te hard, daarom voeg je er scheutje voor scheutje bouillon bij die je in de rijst laat trekken. Waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig maar dat hangt onder andere af van de rijst die je gebruikt en de hitte. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Wanneer de risotto zacht is maar nog wel een bite heeft (het moet geen pap worden), haal je de pan van het vuur. Verdeel de risotto over de borden en leg bovenop een halve bol burrata. Burrata is extreem romig en smeuïg en daardoor lastig netjes te snijden. Maar het kan! Verdeel tot slot een handje verse basilicum over de risotto. DIT IS ZO HEERLIJK!

Mijn oordeel: 8,3/10
Oordeel eetgenoot (Kelly): 8/10 – “Lekker, goeie smaken zo bij elkaar! Vooral die burrata is echt lekker, net als die basilicum. Goeie maaltijd, niets op aan te merken!”
Ik at dit op 15/06/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Veronica

  Die risotto wil ik een van de komende dagen maken, want dit herinnert mij aan mijn jeugdjaren als we bij een tante gingen eten die met een Italiaan getrouwd was.
  Ook aangenaam dat je er de verschillende mogelijkheden bij geeft.

  Fijne zondag.

  Veronica

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Ohhh wat leuk om te horen! Dit is ook nog steeds een van mijn favoriete recepten voor risotto 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten