IMG_4642

Hallo lieve mensen! Wát een hoop berichtjes heb ik gekregen gisteravond! Wat een knaller van een tv-debuut hè? Hahaha. Ik lag er na de tweede ronde al uit maar dat vond ik – en ik lieg echt niet – helemaal niet erg want 1) ik had al gekookt en dat was mijn doel en 2) ik kon mijn gerecht achter de schermen helemaal zelf opeten. Want oh men, dit blijf echt een favoriet! Nu geef ik jullie ook eens het perfecte recept voor de lekkerste tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo. Klik op ‘lees meer’!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje risottorijst
200 ml witte wijn (1 glas)
1 blik gepelde tomaten
200 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
1 witte ui
halve chorizoworst
verse basilicum
1 bol buffelmozzarella
scheutje olijfolie extra vierge

Dit moet je doen:

Zet een pan met een dikke bodem op het vuur zodat de warmte goed verdeeld wordt. Verwarm een flinke scheut olijfolie. In de tussentijd snijd je het uitje fijn en pers je het teentje knoflook. Fruit het aan in de olie. Gooi dan de risottorijst erbij en bak dat ook even mee totdat alle korrels vettig zijn. Giet de wijn erbij en laat dit op middelhoog vuur in de rijst trekken terwijl je af en toe goed roert. Vervolgens giet je de helft van de gepelde tomaten + de saus in het blik bij de risotto. Laat ook dit vocht weer goed intrekken. Plet met je lepel de tomaten fijn.

Ik vind het vocht steeds voldoende ingetrokken als ik met de lepel strepen kan trekken in de pan en het dan langzaam terugglijdt, als een soort ‘opening in de zee’ (van Mozes, weet je wel). Op dat moment voeg je de rest van de tomaten toe. Vervolgens voeg je steeds scheuten van de bouillon toe en roer je telkens totdat het vocht is opgenomen. Je bent klaar als je risotto zacht is maar nog wel een bite heeft. Misschien heb je daar niet alle bouillon voor nodig, ff proeven ondertussen dus!

In de tussentijd snijd je de chorizo in kleine blokjes. Die bak je uit in een droge koekenpan totdat ze een beetje krokant worden. Laat de stukjes daarna uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de risotto met de helft van de buffelmozzarella, wat krokante chorizo en lekker veel blaadjes verse basilicum. Top af met een beetje gemalen peper en een scheut lekkere olijfolie.

Mijn oordeel: 9/10 – Dit is echt mijn toprecept. Hier heb ik ALTIJD zin in en ik kan dit altijd voor iedereen maken.
Oordeel eetgenoot (Julius Jaspers): “Ziet er lekker uit maar ik vind de mozzarella niet op mozzarella lijken.”
Ik at dit op 8/7/2019