Tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo

Hallo lieve mensen! Wát een hoop berichtjes heb ik gekregen gisteravond! Wat een knaller van een tv-debuut hè? Hahaha. Ik lag er na de tweede ronde al uit maar dat vond ik – en ik lieg echt niet – helemaal niet erg want 1) ik had al gekookt en dat was mijn doel en 2) ik kon mijn gerecht achter de schermen helemaal zelf opeten. Want oh men, dit blijf echt een favoriet! Nu geef ik jullie ook eens het perfecte recept voor de lekkerste tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo. Klik op ‘lees meer’!

tomatenrisotto met mozzarella

Tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo

Nu geef ik jullie ook eens het perfecte recept voor de lekkerste tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo. Bekend van Klinkt Smakelijk, haha!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

Tomatenrisotto

 • 1 kopje risottorijst
 • 200 ml witte wijn – 1 glas.
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 200 ml groentebouillon
 • 1 teentje knoflook
 • 1 witte ui

Toppings

 • 0,5 chorizoworst
 • verse basilicum
 • 1 bol buffelmozzarella
 • scheutje olijfolie extra vierge

Instructies
 

 • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur zodat de warmte goed verdeeld wordt. Verwarm een flinke scheut olijfolie. In de tussentijd snijd je het uitje fijn en pers je het teentje knoflook. Fruit het aan in de olie.
 • Gooi dan de risottorijst erbij en bak dat ook even mee totdat alle korrels vettig zijn. Giet de wijn erbij en laat dit op middelhoog vuur in de rijst trekken terwijl je af en toe goed roert. Vervolgens giet je de helft van de gepelde tomaten + de saus in het blik bij de risotto. Laat ook dit vocht weer goed intrekken. Plet met je lepel de tomaten fijn.
 • Ik vind het vocht steeds voldoende ingetrokken als ik met de lepel strepen kan trekken in de pan en het dan langzaam terugglijdt, als een soort ‘opening in de zee’ (van Mozes, weet je wel). Op dat moment voeg je de rest van de tomaten toe.
 • Vervolgens voeg je steeds scheuten van de bouillon toe en roer je telkens totdat het vocht is opgenomen. Je bent klaar als je risotto zacht is maar nog wel een bite heeft. Misschien heb je daar niet alle bouillon voor nodig, ff proeven ondertussen dus!
 • In de tussentijd snijd je de chorizo in kleine blokjes. Die bak je uit in een droge koekenpan totdat ze een beetje krokant worden. Laat de stukjes daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
 • Serveer de risotto met de helft van de buffelmozzarella, wat krokante chorizo en lekker veel blaadjes verse basilicum. Top af met een beetje gemalen peper en een scheut lekkere olijfolie.
Trefwoord basilicum, chorizo, mozzarella, risotto, tomaat

Mijn oordeel: 9/10 – Dit is echt mijn toprecept. Hier heb ik ALTIJD zin in en ik kan dit altijd voor iedereen maken.
Oordeel eetgenoot (Julius Jaspers): “Ziet er lekker uit maar ik vind de mozzarella niet op mozzarella lijken.”
Ik at dit op 8/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten