Tortizza Hawaï met rauwe ham en rucola (en ananas dus)

24 jun 2018 | Pizza, Vlees, Wraps

IMG_0321

Jaaa leuk, laat we het over de ananas op je pizza hebben! Ik ben honder procent vóór de pizza Hawaï en gister at ik de dunne variant: tortizza Hawaï. Wraps zijn perfect als bodem omdat ze lekker krokant en lichter zijn dan pizza’s, en daarom kun je er meer van eten. Deze dingen doen het bij mij en mijn huisgenoten altijd goed als lunch!

Dit heb je nodig (2p):
8 kleine wraps
tomatensaus (of –puree, passata, pastasaus…)
rauwe ham (bijvoorbeeld coburger)
ananasschijven (blikje met 4 is genoeg)
1 bol mozzarella
rucola
peper

Dit moet je doen:
Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 8 kleine wraps klaar en smeer er een laagje tomatensaus op. Ik had nog zo’n potje pizzasaus staan dat bij een kant en klaar deeg zat, maar in principe zou je alles waar ‘tomaat’ op staat kunnen gebruiken. Daar zou ik niet te moeilijk om doen 😉 Maak de laag saus niet te dik, dan wordt de tortizza niet zo stevig. Snijd een bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel die over de wraps. Ook de ananasschijven snijd je in kleine blokjes en de rauwe ham scheur je gewoon met je handen wat kleiner. Ook dit verdeel je over de wraps en eindig met wat peper. Zout is niet nodig, de ham geeft al genoeg smaak! Zet de wraps voor een kleine 5 minuten in de oven en houd even in de gaten of dit niet té hard gaat. De randjes moeten bruin kleuren maar het moet geen grote cracker worden. Tortizza’s zijn echt vet snel klaar! Voor je ‘m eet doe je er nog wat rucola op. Niet alleen maar voor de kleur, ook gewoon omdat het echt een lekkere touch geeft.

Mijn oordeel: 8,2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona):
Ik at dit op 23/06/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten