IMG_1496

Toegegeven: ik eet tortizza’s bij een totaal gebrek aan inspiratie. Dan heb ik wel zin in iets guilty pleasure-achtigs, maar geen zin in moeite. Krokante wrappizza’s zijn altijd goed. Dit keer belegde ik ze met stukjes vegetarische BBQ chicken en een lekker frisse bite van rode ui en bosui. Hieronder alles over dit simpele recept!

Dit heb je nodig (2p):
6 wraps
vegetarische kipstukjes
barbecuesaus
ricotta
geraspte kaas
1 rode ui
2 stengels bosui

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het ovenrooster met bakpapier. De vegetarische kipstukjes gooi je met wat olie in een koekenpan. Ook giet je hier lekker veel barbecuesaus bij zodat het een beetje in de stukjes trekt en ook lekker eraan gaat kleven. Als je echte kip gebruikt moet je nu zorgen dat de stukjes goed garen maar bij vega kip is dat niet zo’n punt. In de tussentijd smeer je de wraps in met een laagje ricotta. Verdeel daar wat geraspte kaas over en daarna de stukjes BBQ vega chicken. Zet dit voor 7-8 minuten in de oven. De tortizza’s zijn goed wanneer de randjes mooi bruin en krokant zijn!

Snijd een rode ui en een of twee stengels bosui in ringetjes en verdeel die ná het bakken over de tortizza’s. Tot slot eventueel nog wat extra barbecuesaus (verdund met wat water kun je het makkelijker zo mooi ‘swirlen’) en dat was het al!

 

Mijn oordeel: 7,6/10 – Supersnel klaar, lekkere smaken (altijd fan van bbq vega chicken) en niet te zwaar als lunch.
Oordeel eetgenoot (Joran): –
Ik at dit op 3/9/2018