Tortizza met biet, appel, feta en balsamico

10 nov 2018 | Pizza, Vegetarisch, Wraps

wrap_biet

Hier krijg ik eigenlijk altijd iedereen wel warm mee: tortizza’s. Met allemaal dingen die je normaal op een pizza zou gooien (ok, ok, dit keer niet), maar dan nu op een simpele wrap in de oven schuift. Door de dunne bodem is het een veel lichtere maaltijd én het is mega snel klaar. Deze tortizza’s belegde ik met plakjes biet en appel, met daarop feta en balsamico als tegenhanger van dat zoetige. Ik ben op zoek naar meer heerlijke recepten voor een tortizza, tell me!

Dit heb je nodig (2p):

6 mini wraps
crème fraîche
een paar gekookte bieten
1 appel
feta
balsamico (azijn of siroop)
pijnboompitjes
gedroogde tijm
olijfolie extra vierge

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster met bakpapier. Snijd een paar bieten in dunne plakken en snijd ook een appel in halve maan-plakken, dan zijn ze iets minder groot. Hier kun je trouwens ook zo’n handig keukending bij gebruiken waarmee je over iets heen schaaft en dan plakken maakt. Heet dat een mandoline? Ik heb het niet in ieder geval.

Smeer de wraps in met een laagje crème fraîche en verdeel de plakken en bieten om en om dakpansgewijs op de wraps. Verkruimel er lekker veel feta overheen en verdeel wat pijnboompitjes. Breng alles op smaak met gedroogde tijmkruiden, gemalen peper en (zee)zout. Schuif dit voor ongeveer 5-8 minuten in de oven. Het verschilt héél erg per oven en temperatuur hoe snel dit gaat, de randjes moeten in ieder geval mooi bruin worden en de hele wrap niet te krokant.

Na de ronde in de oven, giet je voorzichtig wat olijfolie extra vierge en balsamicosiroop over de tortizza’s. Als je geen balsamicosiroop hebt, kun je ook gewoon balsamicoazijn gebruiken en dit eventueel verdikken met wat stroop of honing. Dan kun je het alsnog zo mooi swirlen (deed ik dus niet bij de pizza rechtsboven).

 

Mijn oordeel: 7,6/10 – Lekker, maar geen werelduitvinding. Ik had eerst een tortizza op zonder balsamico en zonder pijnboompitjes maar dat was ‘m net niet. Die extra ingrediënten heb je wel nodig. Al met al een lekkere, snelle lunch of lichte maaltijd.
Ik at dit op 7/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten