Tortizza met courgette, brie en walnoot

27 apr 2018 | Pizza, Vegetarisch, Wraps

IMG_9643

De meest geniale uitvinding van de 21e eeuw (toch? dit is hartstikke hip) als je het mij vraagt: tortizza! Ik eet het dan ook vrij vaak, zie bijvoorbeeld dit recept met eekhoorntjesbrood of eentje met pulled chicken. Deze dunne pizza’s kun je beleggen met letterlijk alles en dit keer was dat met plakjes courgette en brie en wat walnoten voor de bite. Stond binnen een kwartier op tafel en was héél geslaagd. Maken? Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
6 kleine wraps
tomatensaus
courgette
brie
walnoten
honing
peper
zout

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en pak dan al je ingrediënten erbij. Voor tortizza’s gebruik ik meestal die extra kleine wraps (met een diameter van –wat zal het zijn?– 20 centimeter) omdat er dan drie tegelijk in mijn oven passen. En ik vind het lekkerder eten dan met die grote wraps. De wraps smeer je in met tomatensaus, tomatenpuree of net als ik met pizzasaus. Maar net wat je in de koelkast hebt staan, ik zou er niet speciaal boodschappen voor gaan doen 😉 Snijd de courgette in hele dunne plakjes en beleg de wraps hiermee. Ook de brie snijd je in plakjes en verdeel je over de courgette. Boven de tortizza’s verkruimel je wat walnoten en voordat je ze in de oven schuift, doe je er nog wat peper en zout overheen. Na een minuut of 8 zijn de randjes bruin en knapperig en de brie is een beetje gesmolten, perfect! Top af met een paar strepen honing en geniet van dit extreem makkelijke maar heerlijke recept!

Mijn oordeel: 7,4/10 – Jaaa dit is lekker! En een ideale manier om restjes in je koelkast op te maken. Ik hou er zelf niet van maar ik denk dat dit nog beter smaakt met een blauwe kaas zoals gorgonzola. De brie proefde ik namelijk niet heel sterk. De walnoten waren wel echt een goede toevoeging, zeker met de honing.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 “As always zeer lekker. Ik vond de walnoten en de brie heel lekker maar misschien toch de courgette net niet daarbij. Die was iets te overheersend, maar toch vond ik het wel heel lekker!”
Ik at dit op 25/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten