Tortizza met eekhoorntjesbrood, truffelmayonaise en een eitje

14 apr 2018 | Pizza, Vegetarisch, Wraps

IMG_9450

De letter E, dat was een moeilijke. Verder dan Emmentaler en eekhoorntjesbrood kwam ik niet en ik hoewel ik totaal geen fan ben van paddenstoelen, besloot ik toch voor dat laatste te gaan. Dat vind ik toch wat meer ‘vergeten’ en ik wilde het toch ook wel proeven. Ik verwerkte het (de?) eekhoorntjesbrood op een tortizza met veldsla en truffelmayonaise. In plaats van die paddenstoelen, steelt het perfecte eitje in het midden natuurlijk de show. Ik kan je alvast vertellen dat je dit recept niet hoeft na te maken voor de (!?)eekhoorntjesbrood, maar verder was ‘ie heerlijk.

Dit heb je nodig (2p):
een zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
4 wraps
4 eieren
Parmezaanse kaas
crème fraîche
truffelmayonaise
veldsla

Dit moet je doen:
Heb je vers eekhoorntjesbrood gevonden? Good for you. Heel waarschijnlijk zit je nu thuis met een zakje gedroogd eekhoorntjesbrood maar dat is helemaal prima. Ik heb dat na lang zoeken alleen bij de Albert Heijn XL kunnen vinden dus volgens mij hebben we het in Nederland niet vers. Laat de droge paddenstoelen in een bakje lauwwarm water ongeveer 20 minuten wellen. In de tussentijd warm je alvast de oven voor op 160 – 180 graden en ook smeer je de wraps alvast in met een laagje crème fraîche. In het midden van de wrap baken je een cirkel af met wat Parmezaanse kaas. Dan blijft het eitje straks iets beter liggen. Na 20 minuten laat je de paddenstoelen uitlekken op een keukenpapiertje en daarna verdeel je ook die op de wrap. In het midden laat je voorzichtig een ei glijden met daaroverheen nog wat kaas, peper en zout. Zorg dat je dit allemaal al op het ovenrooster met een bakpapiertje doet, anders gaat het gegarandeerd mis. Zo voorzichtig mogelijk til je het rooster in de oven en daar laat je de tortizza in 10 minuten goudbruin bakken. Het ei wordt waarschijnlijk niet helemaal gaar maar dat geeft niet. Op je bord bedek je de wrappizza met veldsla en wat toefjes truffelmayonaise. Snijd de tortizza door, zodat het eigeel er zo mooi uitstroomt. Ooohh, dit is zo heerlijk (om te zien alleen al)!

 

Mijn oordeel: 7,3/10 – De tortizza’s met dat ei en de truffelmayo is echt een topcombinatie maar ik ben geen fan van eekhoorntjesbrood. Maar dat was te verwachten want ik vind paddenstoelen (ook champignons) sowieso niet lekker.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,2/10 – “Die pizza’s zijn sowieso altijd lekker met creme fraiche. Dat eekhoorntjesbrood vond ik wel lekker maar niet perse in dit recept. Dat ei erop vond ik wel heel lekker, misschien een keer met spek ofzo? Blijft wel een van mijn favoriete dingen, die tortizza’s”
Ik at dit op 11/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten