Tortizza met geitenkaas, cranberry en pecan

IMG_2829

Zooo dan, goeiemorgen, dat ziet er fantastisch uit hè?! Dat was het ook! Deze krokante wrappizza, tortizza dus (de uitvinder is een genie), heeft een topping van geitenkaas en een crumble van peterselie, cranberry en pecan. De afgelopen weken heb ik deze combi al een aantal keer gegeten en elke keer ben ik weer een beetje meer content: de zoete, nootachtige en frisse smaken gaan geweldig goed samen. Je gaat dit lekker vinden!

Dit heb je nodig (2p):

4 grote wraps
kwark*
zachte geitenkaas
handje gedroogde cranberries
verse peterselie
handje pecannoten
olijfolie extra vierge
honing
peper
zout

* of crème fraîche, maar dat was in alle soorten en maten uitverkocht. Komt door Oud & Nieuw denk ik, het was vroeg op de dag 2 januari.

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster met bakpapier. Smeer de wraps in met ieder een laagje kwark. Niet teveel, dan worden de tortizza’s zompig, maar ook niet te weinig. Laten we zeggen, ongeveer 2 theelepels per wrap? Verdeel wat verkruimelde geitenkaas over de wraps en bestrooi ze met peper en zout. Schuif dit voor ongeveer 5-7 minuten in de oven, totdat de wrap bruin kleurt en krokant is.

In de tussentijd hak je met een groot, scherp mes de pecannoten, peterselie en gedroogde cranberries fijn. Deze combi is echt zo goddelijk! Ik heb ‘m niet zelf bedacht hoor, ik zag het hier (bitesbybo) en sindsdien heb ik het al op zoveel manieren gegeten waarvan deze tortizza met geitenkaas wel echt de beste was. De cranberries zijn zoet, de peterselie fris en de pecannoten lekker… nootachtig. Als de tortizza’s klaar zijn, bestrooi je ze met het mengsel. Giet er wat honing en extra vierge olijfolie overheen en snijd ze met een pizzaroller in stukken.

Mijn oordeel: 8,7/10 – Deze combi OMG. Echt héérlijk. De geitenkaas, honing, cranberry, pecan… alles past bij elkaar! Echt een aanrader, smaakt ook nog eens heel ‘luxe’. Enige nadeel: met één ovenrooster kan er waarschijnlijk maar een tortizza tegelijk in de oven. Vind ik heel irritant als je met meerdere mensen eet.
Ik at dit op 2/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten