Tortizza met vijgen, geitenkaas en olijfolie

IMG_1168

Ik heb de laatste hap nog niet op of ik zit al achter mijn laptop om dit mega simpele recept uit te werken. Het was namelijk zó fantastisch lekker en ik wil je er alles over vertellen! Ah man echt, ik ben zo overenthousiast als ik zo’n heerlijk recept heb gecreëerd, haha! Deze wrappizza’s, tortizza’s dus, met vijgen, geitenkaas, rucola en een scheutje lekkere olijfolie móet je proberen!

Dit heb je nodig (1p):
3-4 kleine wraps (of 2 grote)
geitenkaas
3 vijgen
hüttenkase
rucola
olijfolie extra vierge
(zee)zout
peper

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden. Haal het ovenrooster er wel alvast uit en bekleed die met bakpapier. In mijn oven passen er dan precies 3 kleine wraps op! De wraps smeer je in met een laagje hüttenkase. Dit hoeft eigenlijk niet specifiek hüttenkase te zijn: gewoon iets met niet teveel smaak dat kan dienen als pizzasaus om het wat smeuïger te maken. Crème fraîche of ricotta is ook top! Maak de laag niet te dik, dan wordt de tortizza slap.

Was de vijgen goed en snijd het bovenste topje eraf. Snijd er daarna dunne, verticale plakken van en beleg de wraps daarmee. Met schil ja, dat kan bij (verse) vijgen prima. Strooi nu wat zout (zeezout bij voorkeur) en gemalen peper over de wraps en schuif ze voor 6 tot 10 minuten in de oven. De tortizza’s zijn klaar als de randen knapperig en bruin zijn! Kruimel dan wat geitenkaas over de pizza’s, verdeel er een handje rucola over en giet er tot slot een héél klein beetje lekkere olijfolie overheen. Beste tortizza’s OOIT! Zó simpel maar perfect!

Mijn oordeel: 9/10 – yes ik deed het echt: de eerste 9 van mijn hand! Deze smaakcombinatie is zó geweldig: zoete vijgen, zout, pittige rucola, smeuïge kaas en zo’n zwoele olijfolie. Zo goed!
Ik at dit op 1/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. BiBi

    Zoooo.. dit lijkt mij ook zo lekker zeg..maar ja hoe kom ik aan Vijgen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten