pizza van wraps

Begin februari stond ik nog op de latten in Noord-Italië. Zoals dat gaat met skiën: de prioriteit lag niet bij culinaire ontdekkingen, maar bij ‘gewoon lekker’ en vooral véél eten. De eerste avond schoot ik meteen raak: ik bestelde een mega pizza met crudo en mascarpone. Daar volgden er nog veel van die vakantie, die combinatie is echt zó goed! Thuis heb ik ‘m al een aantal keer nagemaakt, waaronder een keertje van wraps. Tortizza’s dus! Dit moet je echt proberen!

Dit heb je nodig (2p*):

6 kleine wraps*
1 klein blikje tomatenpuree
5-6 plakken crudo
2 el mascarpone
1 el Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella
olijfolie extra vierge
gemalen peper
optie: verse basilicum

* ik had gordita’s, die zijn wat dikker en echt heel klein. Je kunt ook voor gewone tortilla’s gaan, dan heb je misschien wel wat meer tomatenpuree nodig

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en leg de wraps daar, zonder te overlappen, op. Waar ze elkaar overlappen of aanraken worden ze niet krokant, dus goed opletten. Smeer de wraps met de bolle kant van een lepel in met tomatenpuree en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. De plakjes crudo scheur je in stukjes en verdeel je ook over de pizza’s van wraps. Net als de mozzarella!

Schuif dit in de oven en blijf in de buurt. Tortizza’s zijn namelijk binnen no time klaar, na een minuut of 5 zijn ze bij mij al wel goudbruin en krokant. Haal ze uit de oven en schep op iedere wrappizza een lik mascarpone. Aftoppen met een klein scheutje olijfolie extra vierge en gemalen peper. Heb je nog een basilicumplantje staan? Dan óók nog wat blaadjes daarvan, maar is geen eis.

 

Mijn oordeel: 8,5/10 – Die combinaaaaatie, niet normaal lekker. Zout, knapperig, cheesy en dan die zachte mascarpone bovenop. Ik heb de combinatie van crudo en mascarpone laatst ook al geprobeerd op zelfgemaakte pizzabodems en op zo’n uitrolpizza van de supermarkt. Blijft heerlijk. Aanrader!
Oordeel eetgenoot (Joran): 9/10 – “Fucking lekker!”
Nog meer? “Ehhh… jummy in my tumtum.” … what the fuck? “Nee ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. Gewoon echt lekker. Pizza’s van wraps met mascarpone en ham. Lekker.”
Ik at dit op 11/04/2020