Tosti jeugdsentiment: pizza quick met kaas en salami

10 jan 2018 | Vlees

pizzaquick

Zeg me, is er iemand hier die deze potjes goddelijkheid wél kent? Remia, aan mij heb je een goeie: ik promoot jullie pizza quick-potjes al jaren en telkens is iedereen verbaasd. Omdat ze het niet kenden, maar vooral omdat het zo fucking lekker is. Ik at dit vroeger altijd op scoutingkamp, als lunch in onze zelfgebouwde keukentjes, en telkens als ik dit eet ben ik weer een beetje terug in he_ nee dat is gelul. Het smaakt gewoon naar pizza op een boterham.

Dit heb je nodig:
Een paar (witte) boterhammen
Pizza Quick (Remia)
Geraspte kaas
Salami
Kappertjes

Dit moet je doen voor de lekkerste lunch ooit:
Smeer de boterhammen in met een laagje pizza quick saus. Dit spul is dus geen pizzasaus maar broodbeleg, je vind het in de supermarkt dan ook in het schap bij de pindakaas. Strooi hier wat van de geraspte kaas op en leg daarbovenop een plak salami. Bak dit op heel laag vuur in een koekenpan, met een beetje olijfolie. Leg er een deksel of bord op, zodat de bovenkant ook opwarmt. Doe het wel echt echt op laag vuur: ik heb al een paar kostbare tosti’s schoon moeten schrapen – haha. Als de onderkant goudbruin is en de kaas een beetje gesmolten, verdeel je er wat kappertjes over of een andere pizzatopping. Ananas bijvoorbeeld, ik zou ’t durven.

 

Mijn oordeel: 8.5/10 – voor het avondeten vind ik het net een beetje karig maar als lunch meer dan perfect
Oordeel eetgenoot (Ilona): 10/10 – ze heeft zelf ook een potje gekocht
Ik at dit vorige week elke dag.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Hester

  Jaaa ik ken pizzaquick! En ik vond het een tijd heel lekker (dan at ik het op brood met kipfilet ofzo)(en baalde ik keihard als mijn moeder het een keer voor me klaar had gemaakt en er boter bij had gedaan, zo goor) maar ben er daarna heel hard van afgekickt omdat ik het gewoon too much vond. Eerlijk gezegd heb ik die negatieve associatie nog steeds als ik eraan denk, maar als iemand me een warme creatie met pizzaquick voorschotelt terwijl ik niet weet dat het pizzaquick is denk ik dat ik wel enthousiast ben.

  Antwoord
  • admin

   Neeeee wat zonde! Ik heb dat met pesto, dat heb ik ook te vaak op brood gegeten.

   Antwoord
 2. Anne

  Sinds jaar en dag zijn wij, drie zussen, op het randje van verslaafd aan Pizza Quick. Bij Moeder was er altijd een pot voorradig en Vader maakte zijn eigen variant: Warme bammetjes. Het enige verschil was dat Vader curry (altijd hetzelfde onbekende merk) i.p.v. PQ gebruikte. Onze honger naar nostalgie en de verslavende smaak van PQ bammetjes leidt ons, tot op de dag van vandaag, nog altijd op speurtocht naar het onmiskenbare potje. Toen onze jongste zus naar Nieuw Zeeland verhuisde liet zij één ding met pijn in het hart achter. Inderdaad, de Pizza Quick saus. Hoewel het gewicht van het glazen potje de verzendkosten behoorlijk doet oplopen hebben wij, over de jaren, liters laten verschepen. Inmiddels woont ze in Engeland wat de aanvoer wat eenvoudiger en goedkoper geworden. Zo zie je maar dat Tosti/Pizza Quick al bijna 40 jaar, met stip, hét lekkerste broodje. Gevolgd door de warme bommetjes van Vader.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hi Anne! Wat een leuke reactie 🙂 Klinkt goed! Ik moet zeggen: ik heb dit al weer véél te lang niet gegeten. Bedankt dat je me even aan dit ‘recept’ hebt herinnerd!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten