Veel te intense pasta met kruidenkaas en BBQ-spek dadels

21 feb 2018 | Pasta, Vlees

IMG_8999

Morning! Ik heb vandaag een heftig recept voor je. Heel studentikoos en heel erg aan te passen aan alles wat je maar net op dat moment in je koelkast hebt liggen. Dat is ook wel zo’n beetje hoe dit recept met een overdaad aan sauzen en smaken is ontstaan. Waarschuwing: dit recept slaat echt helemaal nergens op, veel te intens, maar smaakt wel fucking goed. Vooral die dadels met spek en barbecuesaus zijn ZO lekker! Hieronder vind je het recept!

Dit heb je nodig (2p):
Pasta
Kruidenkaas
Dadels (stuk of acht)
Ontbijtspek
Barbecuesaus
Citroensap
Rucola

Dit moet je doen:
Het zou ‘t makkelijkste zijn als je dadels al ontpit zijn, maar als die nou vet duur zijn dan doe je het lekker zelf. Per persoon heb je er 4 of 5 nodig. Pak de dadels in met een reepje ontbijtspek. In sommige winkels hebben ze die alleen in rondjes, die kun je dan doormidden snijden. Zet het goed vast met een satéprikker en bak ze lichtjes aan in een koekenpan. Gooi hier een flinke scheut barbecuesaus bij (mijn lievelings blijft die stoere van Remia) en wat citroensap om het wat op te frissen én te verdunnen. Schep de dadels af en toe om en zorg dat ze op laag vuur langzaam rondom bakken zodat de barbecuesaus er lekker zo een beetje aan gaat klonten. Klinkt vies, is goddelijk. Kook je pasta ondertussen gaar, giet het af en roer er een paar scheppen kruidenkaas doorheen. Even warmhouden/beetje opwarmen in de pan want anders koelt het heel snel af, heb ik altijd. Serveer de pasta op een bos rucola en verdeel daar de dadels in halfjes overheen. In het midden steek je een hele en dan ben je klaar!

 

Mijn oordeel: 7.2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 – “De dadels vond ik heel lekker. Niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden met spek! Wel jammer dat de pasta een beetje koud was door de kruidenkaas. Verder echt wel lekker.”
Oordeel eetgenoot (Floor): 7/10 – “Niet echt geschikt als avondeten maar wel fucking lekker. Het was heel intens, misschien zijn die dadels meer geschikt als borrelhapje.”
Ik at dit op 18/2/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten