Vega burgers van courgette en feta met knoflooksaus

16 apr 2018 | Burger, Vegetarisch

IMG_9480

Na de bietenburgers is het nu tijd voor een andere vegavariant: courgetteburgers! Weer met diezelfde lekkere feta (nouja, ik gebruik eigenlijk altijd witte kaas want €) en nu als vulling van een pitabroodje. Deze lunch bestaat volledig uit restjes eten en dát zijn bij mij altijd de meest succesvolle gerechten: je combineert gedwongen ingrediënten en gaat er vooral niet vanuit dat het dan bijzonder lekker gaat smaken. Maar it did en ik geef je nu het recept voor deze supersimpele vegetarische burgers.

Dit heb je nodig (6 burgertjes, 2p):
halve courgette
half blok feta
1 of 2 eieren
chiliflakes
peper
knoflookpoeder (of een vers teentje)
havermout
paneermeel
4 pitabroodjes
knoflooksaus
sla (ik had veldsla)

Dit moet je doen:
Rasp de courgette in grove stukjes en laat dit uitlekken in een schone theedoek. Het beste kun je ook de theedoek (met courgette er nog in, voorzichtig) uitwringen zodat écht zoveel mogelijk vocht eruit komt. Ben ik weer met mijn vocht ja (klik), maar vocht is important. De uitgelekte courgette verzamel je in een schaal en daar gooi je ook de feta verkruimeld bij. Meng er een snuf knoflookpoeder, een beetje chiliflakes en peper doorheen en ongeveer twee eetlepels paneermeel. Dit maak je een geheel met een eitje, misschien anderhalf of twee, dat hangt nogal af van hoe groot je courgette was etc. Als het geheel echt nog veel te nat is, gooi je er een paar eetlepels havermout bij. Even roeren, laten rusten en dan misschien nog een keer herhalen. Op een gegeven moment is het mengsel stevig genoeg om enigszins schijven van te kneden en dan is het prima. Maak daar ongeveer 6 tot 8 kleine burgertjes van. Smelt wat boter (is lekkerder dan olie) in een goede koekenpan en bak de vega burgers daar aan beide kanten goudbruin in. Ondertussen verwarm je de pitabroodjes (een beetje vochtig gemaakt) (haha) in de oven. Daarna snijd je ze open, smeer je er wat knoflooksaus in en dan vul je ‘m met sla en de burgertjes. Als laatste nog wat extra knoflooksaus en KLAAR!

 

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ik had niet perse verwacht dat dit heel bijzonder zou smaken maar ik was dus héél verrast. Ik denk dat ze vooral zo smaakvol waren door het beetje paneermeel en de boter waar ik de burgers in bakte (vooral de combinatie van die twee) en de chiliflakes.
Ik at dit op 14/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten