Vegetarisch Indisch: ei telor, sajoerboontjes en seroendeng

Een hele fijne zondagochtend! Gisteravond heb ik mijn week zonder vlees helaas gestaakt (maar wel vrij bewust, niet liegen) met een kroket en daarom zal ik ‘m met nog een dag verlengen. Niet dat dat een straf is: een van mijn nieuwe favoriete vega maaltijden is deze met pittige ei telor en sajoerboontjes. Ongetwijfeld maak ik het niet op de juiste manier (niet in de minste plaats omdat ik een kant en klare sajoerboemboe gebruikte, haha) maar het was wèl lekker makkelijk en de smaak was goddelijk goed! Vooral die eitjes!

vegetarisch indisch ei telor

Vegetarisch Indisch: ei telor, sajoerboontjes en seroendeng

Vegetarische Indische maaltijd met ei telor, sajoerboontjes, seroendeng en rijst. Echt heeeeel lekker!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

Ei telor

 • 4 eieren
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 ml passata
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 tl sambal
 • 2-3 tl suiker – Bruine, maar witte kan ook.
 • 1 tl laos

Sajoerboontjes

 • sperziebonen
 • 2 el boemboe sajoer – Half bakje, kruidenpasta.
 • 1 glas water

Overig

 • 1 kopje rijst
 • seroendeng

Instructies
 

 • Kook de eieren in 7-8 minuten tot ze hard zijn. Laat ze schrikken met koud water en zet ze dan nog even aan de kant.
 • Laat een flinke scheut olie (arachide- of wokolie bijvoorbeeld) warm worden in een brede pan. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook. Fruit het aan in de olie en voeg dan ook de tomatenpuree, laos en sambal toe. Bak dit even mee, zo komen de smaken goed vrij. Schijnt, ik geloof het graag 😉
 • Pel de eieren en bak ze rondom aan in de kruiden.
 • Voeg vervolgens 250 ml passata (tomatensaus) toe en breng het op smaak met suiker. Proef zelf even welke verhouding pittig-zoet je lekker vindt! Laat dit een paar minuten pruttelen. Als het te droog kookt, voeg je een klein scheutje water toe.
 • Kook de sperziebonen een paar minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet het af en bak ze dan in een aparte pan met een nieuwe scheut olie aan. Voeg de kruidenpasta voor sajoer toe met daarbij een glas water en laat dit 5-10 minuten pruttelen.
 • Kook ook de rijst in een dubbele hoeveelheid water.
 • Serveer per persoon twee pittige eieren telor, een schep sajoerboontjes, een schep rijst en top het af met pinda-kokosmix, seroendeng dus!
Trefwoord ei, rijst, seroendeng, sperziebonen, tomaat

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ik vind die eieren echt een topoplossing voor Indische gerechten die vaak veel vlees bevatten. Dit smaakt echt heel goed en ‘spannend’ genoeg.
Oordeel eetgenoot (Keylee): “Lekker, wel pittig!” Maar ik vond ‘t pittige echt wel meevallen!
Ik at dit op 14/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten