Vega kip kerrie met vadouvan en sperzieboontjes

Kip kerrie komt bij mij echt in fases. De chicken tonight-fase even niet meegerekend, begon het een jaar of drie geleden. Ik maakte ze aan de lopende band, kon d’r geen genoeg van krijgen. Even later kwam de vega kip kerrie-fase en na een tijdje kerrieloos door het leven te zijn gegaan, is die laatste weer back in business! Yes! Dit recept is echt megasimpel en gewoon heel erg prima.

Vega kip kerrie met vadouvan en sperzieboontjes

Ik zit in de vega kip kerrie fase. Yes! Dit recept is echt megasimpel en gewoon heel erg prima met vadouvan, sperzieboontjes en limoen.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 bakje vega kipstukjes – Ik had die van Garden Gourmet maar je kunt natuurlijk iedere vega kip gebruiken, ik vond deze niet eens echt goed.
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl geraspte gember
 • chilivlokken
 • 1 el kerriepoeder
 • 0,5 el vadouvan

Overig

 • 400 gram sperziebonen
 • 1 kopje witte rijst
 • wokolie
 • 1 limoen
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Pak er een koekenpan of any other stevige pan met anti-aanbaklaag bij en verwarm daar een goede scheut wokolie in. Snipper het uitje en pers de teentjes knoflook. Fruit het aan in de olie en voeg ook meteen de geraspte gember toe. Die van mij komt meestal, lekker makkelijk, uit een potje.
 • Ook de kruiden mogen er al bij: de kerriepoeder, vadouvan en chilivlokken. Vadouvan kun je ook vervangen door nog meer kerriepoeder, maar in vadouvan zitten nog meer smaakmakers die ‘t natuurlijk wel extra lekker maken.
 • Voeg vervolgens ook de vega kip toe en bak die nog een minuut of wat mee. Écht lekker crunchy ga je ze niet krijgen, maar een beetje aanbakken is wel lekker. Geef het een minuut of 4-5.
 • Voeg dan de kokosmelk toe en dek de pan af. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
 • Kook ondertussen de sperziebonen en de rijst.
 • Proef dan de vega kip kerrie en voeg nog een jaarvoorraad aan peper en zout toe. Ik zou graag zeggen dat de kruiden al smaak genoeg geven, maar nee: het heeft echt wel meer nodig. Wel klein beetje opletten welke vega kip je gebruikt, sommige soorten zijn al knetterzout. Serveer alles bij elkaar en leg bovenop een half limoentje. Die maakt het echt af!
Trefwoord kokosmelk, limoen, rijst, sperziebonen

Mijn oordeel: 7,8/10 – Niet de beste kip kerrie ooit, maar ook zeker niet de slechtste. De vega kip vond ik een beetje chemisch, dan vind ik die supergoedkope nepkip van AH huismerk beter. Het limoentje is onmisbaar, maar een beetje pindacrunch of iets in die trant had ook wel lekker geweest.
18-01-2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten