IMG_9123

Dit gerecht heb ik de laatste maanden al zeker vijf keer gegeten en dat gebeurt zelden. Omdat het vet lekker is maar vooral omdat de foto’s keer op keer op keer mislukken. En ook dit keer zijn ze weer lekker overbelicht: hoe dan!? Kutgerecht voor op de foto maar topper voor als er mensen bij je komen eten. Iedereen lust dit en het is vega dus niemand kan nog zeuren. Grappig genoeg heb ik deze lasagne zelf bedacht op gevoel, maar ik heb inmiddels geleerd dat het min of meer melanzane alla parmigiana is. Maar dan lekkerder!

Dit heb je nodig (2p):
1 aubergine
4 lasagnebladen
mozzarella
10 cherrytomaatjes
tomatensaus
geraspte kaas
kappertjes
pijnboompitjes
rucola
italiaanse kruiden

Dit moet je doen:
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een paar millimeter dik en grill deze in een grillpan tot er aan beide kanten streepjes op staan. In een pan water kook je de lasagnevellen totdat ze zacht zijn. Dat hoeft niet perse maar ik vind dat het anders te lang duurt in de oven. Ondertussen halveer je de cherrytomaatjes en de mozzarella snijd je in stukjes. Kruid de plakken aubergines met een beetje italiaanse kruiden en leg ze daarna apart. Vet daarna een ovenschaal in met wat olijfolie en bestrijk de bodem met een laagje tomatensaus. Dan gaat het stapelen beginnen: bedek de schaal met plakken aubergine, de lasagnevellen, tomaatjes, mozzarella en tomatensaus. Hoe je het precies doet, maakt niet zoveel uit maar zorg dat in ieder geval aan beide kanten van de lasagnevellen een laag tomatensaus zit. Als ze dan niet helemaal zachtgekookt zijn, gebeurt dat nu. Eindig in ieder geval met een laag met tomaatjes en mozzarella en strooi daar nog wat extra geraspte kaas overheen. Verdeel pijnboompitjes over de lasagne en zet ‘m dan voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven. Op de een of andere manier lukt het mij nooit op pijnboompitjes bruin te krijgen in de oven dus dat doe ik altijd gewoon in een apart pannetje. Ik eet de lasagne altijd met kappertjes en rucola: classic topcombinatie!

 

Mijn oordeel: 7.5/10
Oordeel eetgenoot (Nienke): 8/10 – “Ik had geen honger maar ik vond de lasagne zo lekker dat ik heel mijn stuk heb opgegeten. Alles met mozzarella en pijnboompitten is goed voor mij en in combinatie met aubergine was het echt top. Ik proefde de liefde die de maker er in had gestopt, kortom het perfecte gerecht bij liefdesverdriet.” ♥♥♥♥♥
Oordeel eetgenoot (Ella): reageert niet op Whatsapp
Oordeel eetgenoot (Maartje): reageert niet op Whatsapp
Oordeel eetgenoot (Nadine): 7.5/10 – “Ik vond het heel lekker en ik hou van mozzarella. De pijnboompitjes vond ik een hele lekkere toevoeging. Was een lekker recept maar niet héél bijzonder.”
Ik at dit op 6/3/18