Vega lasagne met spinazie, linzen en kruidenkaas

7 feb 2019 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_3132

Ik weet niet precies waarom maar ik ben niet thuis in de lasagnes. Misschien omdat ik niet overweg kon met die kneiterharde platen (bleven altijd krokant), misschien omdat we het vroeger thuis nooit aten of omdat je ‘t altijd in grote hoeveelheden moet maken? Anyways: ik probeerde het weer eens en maakte een vét lekkere vega versie met spinazie, linzen en een hele romige laag kruidenkaas. Bovenop een krokant korstje van kaas. Ohhh zo goed!

Dit heb je nodig (4p):

1 pak verse lasagnevellen
400 gram verse spinazie
1 blikje linzen
1 grote pot tomatensaus voor pasta
vega gehakt
half bekertje crème fraîche
half bakje kruidenkaas
geraspte kaas

Dit moet je doen:

Zet een grote pan op het vuur. Bak daar het gehakt in aan. Zoals je in het ingrediëntenlijstje hebt kunnen zien, heb ik vegetarisch gehakt gebruikt dus daar moet je dan wel nog een scheutje olie bij gebruiken. Giet daarna de tomatensaus erbij en verwarm dit. In de tussentijd hak of scheur je alle spinazie klein. Yes, alles. Ik zei het vorige week ook al in dit recept (ik zit in een spinazie-fase) en ik blijf erbij: het is even een klusje maar het eet zoveel fijner dan met die hele slierten. Gooi de spinazie bij de saus en laat het slinken. De linzen spoel je af en gooi je er ook bij. Maak een romige sauslaag door crème fraîche te mengen met kruidenkaas. Dat had ik toevallig nog in de koelkast staan en smaakte hier echt top bij.

Verwarm dan de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en dan kun je beginnen met bouwen! Begin met een laagje lasagnevellen en smeer daar een grote schep van de kruidenkaas met crème fraîche over uit. Daarop maak je een laag met de tomatensaus met spinazie en linzen en vervolgens leg je daar weer lasagnebladen op. Doe dan hetzelfde: laagje room/kaas, spinaziesaus en weer lasagnevellen. Herhaal dit tot alles op is en zorg dat je eindigt met lasagnevellen met daarop een extra dikke laag van de kruidenkaas. Daarop strooi je de geraspte kaas. Ook heel veel, dat spreekt voor zich.

Zet dit voor ongeveer 25 minuten in de oven. De lasagne is goed als de kaas en de lasagnevellen bruinig zijn gekleurd. Als je van die keiharde (niet verse) lasagnebladen gebruikt, moet je lasagne trouwens veel langer in de oven. Je kunt de vellen dan ook heel kort even voorkoken maar dan loop je wel het risico dat het één grote klont pasta wordt. Dat ga ik niet meer proberen, daarom ga ik voor verse lasagne.

Mijn oordeel: 7,9/10 – De laag room en kruidenkaas was echt een goede uitvinding: niet heel aanwezig maar toch een licht vleugje van die kruiden én het maakt het romig. Oh, en de volgende dag waren de restjes juist nóg lekkerder!
Ik at dit op 3/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Nicolas

    Lijkt me heel lekker….

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten