Vega shoarmapizza (zelfgemaakt!) met heel veel kaas

Mijn ultieme guilty pleasure: pizza shoarma. Zo’n dikke, vette bodem met druipende shoarma en een knoflookwalm waar je volgende week donderdag nog van kunt nagenieten. Ik denk alleen dat de pizzeria je meteen op de zwarte lijst zet als je dan ook nog om vega shoarmapizza vraagt. Gelukkig maak je dat ook héél simpel zelf. Ik gebruikte bloemkoolbodems omdat ik die gewoon heel lekker vind (hoeft dus niet) en heel veel kaas. You will love this!

vega shoarmapizza

Vega shoarmapizza (zelfgemaakt!) met heel veel kaas

Mijn ultieme guilty pleasure: shoarmapizza. Wist je dat je zelf héél makkelijk vega shoarmapizza kunt maken? Met heel veel kaas. You will love this!
Totale tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 bloemkoolbodems – Ik gebruikte die van Magioni, vind die heel lekker!
 • handje geraspte milde kaas
 • 1 bol mozzarella
 • 1 bakje vegetarische shoarma
 • 2 tomaten
 • 4 el passata – Of tomatensaus.
 • 1 witte ui
 • knoflooksaus

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de bodem staat aangegeven. Die bloemkoolbodems moeten in twee rondes in de oven: een keer zonder, en een keer met toppings. Dan wordt ‘ie het lekkerst, zeggen ze. Bak de pizza’s dus eerst een paar minuutjes helemaal kaal.
 • De tomaten snijd je in dunne plakken en het witte uitje in halve ringen. Beleg de (voorgebakken) pizzabodems ieder met twee lepels passata. Als je daar te veel van gebruikt wordt het een natte bedoeling, dus doe dat niet.
 • Daarna mogen de toppings erop: de uienringen, plakjes tomaat en stukjes verscheurde mozzarella. Vervolgens verdeel je ook de helft van het bakje vegetarische shoarma over de bodem. Top af met een laag geraspte kaas. Pittige kaas vind ik ietsie lekkerder, milde smelt beter. Dan weet je dat.
 • Bak de pizza’s af in ongeveer 10 minuutjes.
 • Knijp véél knoflooksaus over de pizza en tadaaa: vega shoarmapizza! Net echt toch?!
Trefwoord kaas, mozzarella, pizza, shoarma, tomaat

Wel zin in shoarma maar niet in pizza (huh)? Probeer dan deze broodjes shoarma met wortelsalade.

Mijn oordeel: 8,5/10 – In al mijn bescheidenheid: wat GENIAAL! Shoarmapizza is echt een favoriet en deze vega, zelfgemaakte versie doet niet onder voor het origineel. Eigenlijk gaat het om de saus, kaas en kruiden, niet zozeer om de textuur van het vlees. Die overigens ook gewoon prima is. Ja, ik ben om! Zeker voor herhaling vatbaar! Kan ik meteen een nieuwe foto maken voor bij dit recept, haha.
Ik at dit op 6/11/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten