vega_shoarmapizza

Mijn ultieme guilty pleasure: pizza shoarma. Zo’n dikke, vette bodem met druipende shoarma en een knoflookwalm waar je volgende week donderdag nog van kunt nagenieten. Ik denk alleen dat de pizzeria je meteen op de zwarte lijst zet als je dan ook nog om vega shoarmapizza vraagt. Gelukkig maak je dat ook héél simpel zelf. Ik gebruikte bloemkoolbodems omdat ik die gewoon heel lekker vind (hoeft dus niet) en heel veel kaas. You will love this!

Dit heb je nodig (2p):

2 bloemkoolbodems*
handje geraspte milde kaas
1 bol mozzarella
1 verpakking vegetarische shoarma
2 tomaten
4 el passata (of tomatensaus)
1 witte ui
knoflooksaus

* ik gebruikte die van Magioni, vind die heel lekker!

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de bodem staat aangegeven. Die bloemkoolbodems moeten in twee rondes in de oven: een keer zonder, en een keer met toppings. Dan wordt ‘ie het lekkerst, zeggen ze. Bak de pizza’s dus eerst een paar minuutjes helemaal kaal.

De tomaten snijd je in dunne plakken en het witte uitje in halve ringen. Beleg de (voorgebakken) pizzabodems ieder met twee lepels passata. Als je daar teveel van gebruikt wordt het een natte bedoeling, dus doe dat niet. Daarna mogen de toppings erop: de uienringen, plakjes tomaat en stukjes verscheurde mozzarella. Vervolgens verdeel je ook de helft van het bakje vegetarische shoarma over de bodem. Top af met een laag geraspte kaas. Pittige kaas vind ik ietsie lekkerder, milde smelt beter. Dan weet je dat.

Bak de pizza’s af in ongeveer 10 minuutjes. Knijp véél knoflooksaus over de pizza en tadaaa: vega shoarmapizza! Net echt toch?!

Wel zin in shoarma maar niet in pizza (huh)? Probeer dan deze broodjes shoarma met wortelsalade.

Mijn oordeel: 8,5/10 – In al mijn bescheidenheid: wat GENIAAL! Shoarmapizza is echt een favoriet en deze vega, zelfgemaakte versie doet niet onder voor het origineel. Eigenlijk gaat het om de saus, kaas en kruiden, niet zozeer om de textuur van het vlees. Die overigens ook gewoon prima is. Ja, ik ben om! Zeker voor herhaling vatbaar! Kan ik meteen een nieuwe foto maken voor bij dit recept, haha.
Ik at dit op 6/11/2019