Vegan buddha bowl met pittige falafel en bulgur

Een hele goeie morgen en een hartstikke gelukkig nieuwjaar gewenst! Yes, ook ik heb na vorige maand extra veel behoefte aan groente. Deze vegan buddha bowl met pittige falafel en bulgur is precies wat je nu wel kunt gebruiken. Helemaal in het kader van veganuary zelfs. Ik doe niet mee (want: zwakke ziel heeft brie nodig) maar ik support het wel. Of zijn buddha bowls alweer helemaal 2019?

vegan buddha bowl

Vegan buddha bowl met pittige falafel en bulgur

Deze vegan buddha bowl met pittige falafel en bulgur is precies wat je nu wel kunt gebruiken: bomvol vitamines. Helemaal in het kader van veganuary zelfs.
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 200 gram pittige falafel
 • 200 gram broccoli
 • 4 el granaatappelpitjes
 • 0,5 komkommer
 • 1 kopje bulgur

Hummus

 • 200 gram kikkererwten
 • 1 tl sesampasta (tahin)
 • 4-6 el olijfolie extra vierge
 • sap van een halve citroen
 • 1 teentje knoflook
 • scheutje water
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Begin met het maken van de hummus. Je kunt hummus natuurlijk ook goed kant en klaar kopen maar dan vind ik er persoonlijk geen bal aan. Zelfgemaakte hummus is écht heel veel lekkerder en ook helemaal niet lastig. Ik gebruik voor mijn hummus altijd een opzetbakje voor op de blender, zo’n omgekeerd ding waar ik de naam zo even niet van weet. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Blend de kikkererwten met de sesampasta, het sap van een halve citroen, het teentje knoflook, peper, zout en flink wat olijfolie. Is het nog te dik, voeg dan een scheutje water toe of nog wat olijfolie of citroensap. Mix dit tot een gladde, stevige substantie.
 • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de falafel daar zachtjes in aan. Ik gebruikte pittige falafel van Garden Gourmet en die vond ik echt heel lekker! Niet zo droog zoals falafel wel vaak is.
 • Kook de broccoli en bulgur gaar in twee andere pannetjes.
 • Snijd kleine blokjes van de komkommer.
 • Serveer alles naast elkaar in een kom of diep bord. Hummus en frisse granaatappelpitjes bovenop en done!
Trefwoord broccoli, bulgur, falafel, granaatappelpitjes, kikkererwten, komkommer, tahin

Mijn oordeel: 7,9/10 – Extreme healthy maaltijd die er op dat moment echt wel lekker inging. De zelfgemaakte hummus was weer heerlijk, ik wil ‘m binnenkort eens gaan maken met wat extra ingrediënten! Misschien met zwarte knoflook of kappertjes, zoiets!
Oordeel eetgenoot (Joran): “Gezond, lekker wel. Wat is dit? *wijzend naar bulgur*”
Ik at dit op 9/12/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten