vegan curry

Ik had corona op het moment dat ik deze vegan curry maakte en at maar mijn smaakpapillen lieten me godzijdank niet in de steek. Deze vegan curry zat bomvol verschillende smaken: zoet door de kokos, kruidig door de eh ja, kruiden, en fris door het limoentje. Dit was daarnaast ook mijn eerste kennismaking met babymais en zeker niet de laatste: ik vind ’t een hele lekkere, knapperige toevoeging in dit soort gerechten. Ik geef je het hele recept

Dit heb je nodig (2p):

2 kleine naans *
1 witte ui
2 teentjes knoflook
200 gram babymais (1 blik)
200 gram erwten
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml kokosmelk
100 ml water
0,5-1 tl chilivlokken (naar smaak)
0,5 tl citroengras
0,5 tl kurkuma
0,25 tl komijn
0,25 tl koriander
0,5 tl kerrie **
halve limoen
zout
wokolie

* ik had deze nog in huis maar let op: die zijn niet vegan! Als je deze curry dus helemaal plantaardig wil houden, moet je zelf even checken of je naan melk(poeder) bevat of niet. Of zelf maken natuurlijk.
** als je deze lijst met kruiden ziet, denk je waarschijnlijk: WHAT?! Maar dit is vooral een aanmoediging om zelf wat lekkere kruiden bij elkaar te mikken. Ik deed maar wat, maar deze combi was wel hartstikke lekker!

 

Dit moet je doen:

Snipper het uitje, pers de knoflook en fruit aan in een beetje wokolie. Voeg vervolgens al die kruiden toe. Ik ging dus voor dit rijtje: chilivlokken, citroengras, kurkuma, komijn, koriander en kerrie. Schuingedrukt de kruiden die je eventueel wel weg kan laten. Denk ik dan hè, op basis van smaak, maar dit heb ik niet getest. Bak de kruiden nog even mee.

Voeg daarna de tomatenpuree, kokosmelk en het water toe. Roer tot een geheel. Gooi dan ook de babymais en erwten erbij en laat dit minimaal 10 à 15 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de vegan curry een beetje is ingedikt. Langer mag ook, maar dek de pan dan wel af want anders verdampt er te veel vocht. Proef tot slot en voeg zout naar smaak toe.

Bak de naan af in de oven. Serveer de curry in diepe borden met daarbij de naan en bovenop een partje limoen. Knijp die voor het eten uit over de curry

 

⭐⭐⭐ en een half – Een heerlijke curry! Maar dat was vast al duidelijk. Ik ben vooral verrast door die babymais. Ik vind mais sowieso lekker, maar dit vind ik heel anders. In z’n geheel knapperig, maar niet té, en een hele lekkere, zoete smaak. Heel subtiel, zeker niet zo aanwezig als de volgroeide versie. Zin in curry maar niet in deze? (Ook goed.) Kijk dan hier!
Ik at dit op 21/2/2022