Vegan curry met babymais, erwten en naan

Ik had corona op het moment dat ik deze vegan curry maakte en at maar mijn smaakpapillen lieten me godzijdank niet in de steek. Deze vegan curry zat bomvol verschillende smaken: zoet door de kokos, kruidig door de eh ja, kruiden, en fris door het limoentje. Dit was daarnaast ook mijn eerste kennismaking met babymais en zeker niet de laatste: ik vind ’t een hele lekkere, knapperige toevoeging in dit soort gerechten. Ik geef je het hele recept 🙂

Kruidendisclaimer

Als je deze lijst met kruiden ziet, denk je waarschijnlijk: WHAT?! Maar dit is vooral een aanmoediging om zelf wat lekkere kruiden bij elkaar te mikken. Ik deed maar wat, maar deze combi was wel hartstikke lekker!

Vegan curry met babymais, erwten en naan

Een vegan curry bomvol smaken: zoete kokos, kruidig en fris. Vooral de babymais vond ik hier héél lekker in. Subtiel zoet en fijn knapperig.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 kleine naans Ik had deze nog in huis maar let op: die zijn niet vegan! Als je deze curry dus helemaal plantaardig wil houden, moet je zelf even checken of je naan melk(poeder) bevat of niet. Of zelf maken natuurlijk.
 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 gram babymais – 1 blik.
 • 200 gram erwten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 200 ml kokosmelk
 • 100 ml water
 • 0,5-1 tl chilivlokken – Naar smaak.
 • 0,5 tl citroengras
 • 0,5 tl kurkuma
 • 0,25 tl komijn
 • 0,25 tl koriander
 • 0,5 tl kerrie
 • 0,5 limoen
 • zout
 • wokolie

Instructies
 

 • Snipper het uitje, pers de knoflook en fruit aan in een beetje wokolie. Voeg vervolgens al die kruiden toe.
  Ik ging dus voor dit rijtje: chilivlokken, citroengras, kurkuma, komijn, koriander en kerrie. Schuingedrukt de kruiden die je eventueel wel weg kan laten. Denk ik dan hè, op basis van smaak, maar dit heb ik niet getest. Bak de kruiden nog even mee.
 • Voeg daarna de tomatenpuree, kokosmelk en het water toe. Roer tot een geheel.
 • Gooi dan ook de babymais en erwten erbij en laat dit minimaal 10 à 15 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de vegan curry een beetje is ingedikt. Langer mag ook, maar dek de pan dan wel af want anders verdampt er te veel vocht. Proef tot slot en voeg zout naar smaak toe.
 • Bak de naan af in de oven.
 • Serveer de curry in diepe borden met daarbij de naan en bovenop een partje limoen. Knijp die voor het eten uit over de curry 🙂
Trefwoord erwten, kokosmelk, mais, naan, tomaat

⭐⭐⭐ en een half – Een heerlijke curry! Maar dat was vast al duidelijk. Ik ben vooral verrast door die babymais. Ik vind mais sowieso lekker, maar dit vind ik heel anders. In z’n geheel knapperig, maar niet té, en een hele lekkere, zoete smaak. Heel subtiel, zeker niet zo aanwezig als de volgroeide versie. Zin in curry maar niet in deze? (Ook goed.) Kijk dan hier!
Ik at dit op 21/2/2022

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten