Vegan gnocchi met tomatensaus en broodkruim

Bij pasta hoort kaas, vind ik. Een dikke lading Parmezaan of een bol burrata, liefst. Maar na een weekendje Maastricht vond ik het nodig om onze vlees- en kaasinname een beetje te compenseren. Ik besloot net zo lang door te gaan met deze tomatensaus totdat de vegan gnocchi geen opsmuk meer nodig zou hebben. Dat was al vrij snel (check de ingrediëntenlijst) maar toch maakte de topping van broodkruim en pijnboompitjes het pas écht af. Het smaakte méga goed. Maken!

Vegan gnocchi met tomatensaus en broodkruim

Deze vegan gnocchi heeft geen opsmuk meer nodig. Oké een beetje dan: een topping van broodkruim en pijnboompitjes. Aanrader! Maken!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • gnocchi
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 0,5-1 el chilivlokken
 • 2 tomaten
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 200 ml water
 • 0,5 blokje groentebouillon

Broodkruim

 • 1 oude boterham
 • pijnboompitjes
 • beetje knoflookpoeder
 • olijfolie extra vierge
 • peper
 • peterselie – Optioneel.

Instructies
 

 • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Snipper het uitje, pers de knoflook en fruit alles aan in de olie.
  Ff tussendoor: dit lijkt wel het refrein van mijn website, zo vaak schrijf ik dit, haha.
 • Anyway: Voeg vervolgens flink wat chilivlokken toe en hussel alles goed door. Laat het een beetje zacht bakken.
 • Was de tomaten en snijd er blokjes van. Gooi het in de pan, samen met de gepelde tomaten uit blik, een half blokje groentebouillon en een glas water. Laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.
 • In een andere pan maak je het broodkruim. Verwarm een klein scheutje olijfolie en verkruimel boven de pan de (oude) boterham. Hussel het door en laat het zachtjes krokant bakken. Voeg ook wat gemalen peper en wat knoflookpoeder toe. Bak tot slot wat pijnboompitjes mee.
 • In de tomatensaus laat je de gnocchi nog zo’n 5 minuten mee garen.
 • Dien het vervolgens op in een diep bord. Verdeel het broodkruim over de vegan gnocchi en top af met een scheut olijfolie extra vierge. De peterselie is vooral leuk voor de looks 😉
Trefwoord brood, gnocchi, pijnboompitjes, tomaat

Mijn oordeel: Joran en ik waren allebei echt heftig verrast door deze vegan pasta. Niet omdat het nou zó gek was dat het zelfs zonder kaas lekker was, maar omdat de smaak van de saus samen met dat kruim echt héél goed was. Wel vrij zout, maar ik denk dat dat misschien komt door de tomaten uit blik. Ik had namelijk een keer een ander merk gehaald, en misschien was dat al op smaak gebracht, ofzo. Geen idee – maar proef ondertussen vooral even of je na dat halve blokje bouillon meer wil toevoegen of niet! Edit: ik lees dit nu (februari ’23) terug en denk ‘nee sukkel, dat komt door de bouillon natuurlijk’. Just so you know, haha.
Ik at dit op 26/09/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten