Vegetarische albondigas (balletjes in tomatensaus) en patatas bravas

Ik ben bijzonder groot fan van vegetarische balletjes, mocht je dat nog niet gemerkt hebben. Die dingen (gewoon huismerk supermarkt) zijn zó lekker en kun je in zoveel verschillende gerechten prima verwerken zonder dat het onder doet voor echt vlees. Zo had ik ook bedacht dat dit perfect zou zijn voor een vega versie van Spaanse balletjes (albondigas). Uiteráárd at ik er patatas bravas bij. Heerlijk zomerse maaltijd bomvol smaak, in een kwartiertje op tafel!

vegetarische albondigas

Vegetarische albondigas (balletjes in tomatensaus) en patatas bravas

Dit is perfect voor vegetarische albondigas (Spaanse balletjes). Uiteráárd at ik er patatas bravas bij. Heerlijk zomerse maaltijd!
Totale tijd 29 minuten
Keuken Spaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 bakje vegetarische balletjes – Stuk of 10.
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 kleine witte ui
 • 2 el gerookte paprikapoeder
 • chilipoeder of chiliflakes
 • 1 el tijm
 • 1 laurierblaadje
 • 5 el rode wijnazijn
 • zout
 • 400 gram voorgekookte aardappels met schil

Instructies
 

 • Zet twee koekenpannen op het vuur en verwarm in beide pannen een scheut olie. In de eerste pan gooi je de vegetarische balletjes en die bak je daar rondom in aan.
 • Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit die daarna mee in de resterende (of een beetje extra) olie. Schep vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en voeg ook de kruiden toe. Dat is dus lekker veel (gerookte) paprikapoeder, iets pittigs zoals chiliflakes, een beetje tijm, wat zout en een laurierblaadje.
 • Giet er daarna rode wijnazijn bij, dat geeft het een friszure maar toch ook zoete smaak. Roer alles goed door en laat dit dan een minuut of 10-15 pruttelen.
 • In de tussentijd bak je de aardappeltjes in de andere koekenpan met olie goudbruin met wat peper, zout en paprikapoeder.
 • Serveer de aardappelpartjes met lekker veel saus en vega balletjes en top af met een beetje verse peterselie zodat het er nog een klein beetje groen uitziet!
Trefwoord aardappel, tomaat, vegetarische balletjes

Mijn oordeel: 8/10 – ZO goed, zeker iets wat ik nog veel vaker ga maken. Vooral ook omdat het zo snel klaar is. Heb je geen idee wat je met de resterende rode wijnazijn moet maken? Ik heb ‘t eerder verwerkt in Duitse currywurst (HEEL lekker), gekruide kip in wraps en tomatensaus voor bij gnocchi.
Oordeel eetgenoot (Joran): “Heel erg lekker. Er mist wel nog iets van kaas ofzo, nét een beetje extra. Die balletjes zijn inderdaad heel goed!”
Ik at dit op 3/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten