Vegetarische burger met brie, honing en zoete uien

17 nov 2018 | Burger, Vegetarisch

IMG_2265

Donderdagavond heb ik, enigszins aangeschoten, een paar bitterballen weggewerkt zonder te bedenken dat ik middenin een vleesvrije periode zat. Ik wil weer even wat minder vlees eten en dat gaat over het algemeen heel goed, heel makkelijk ook, maar soms dus even niet. Kunnen we mooi compenseren met een supergoeie vegetarische burger met brie, honing en gezoete uitjes.

Dit heb je nodig (2p):

2 hamburgerbroodjes
2 groenteburgers
halve komkommer
2 tomaten
rucola
brie
honing
1 grote rode ui
balsamicoazijn

Dit moet je doen:

Pel de rode ui, snijd ‘m doormidden en snijd er dunne halve ringen van. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier op heel laag vuur de uien langzaam in aan. Als ze er na een paar minuten een beetje gebakken uitzien, giet je er een flinke scheut balsamicoazijn bij en dit laat je nog ongeveer 10-15 minuten rustig bakken. Dit is niet hoe je uitjes karamelliseert, dit is gewoon lekker makkelijk.

Snijd de hamburgerbroodjes door en bak die in een andere, droge pan een beetje krokant. Daarna verwarm je wat olie in de pan en daar bak je de groenteburgers in. Wij gingen voor groenteburgers omdat Ilona, mijn huisgenoot, die toevallig nog had maar die schijven met erwten en mais pasten er niet perse heel goed bij. Elke andere vegaburger kun je ook overwegen. Snijd de tomaten en een stuk komkommer in dunne plakjes.

Beleg het onderste broodje met komkommer en tomaat, een beetje honing en een pluk rucola. Hierop leg je de vegetarische burger en daar leg je dan meteen een paar plakken brie op, dan smelt het nog een beetje. Knijp hier nog wat honing over uit en verdeel tot slot de zoete uien en nog wat rucola. Broodje erop, stokje d’r in en klaar!

 

Mijn oordeel: 7,6/10 – Ik vond de smaken heel goed samen. Ik had verwacht dat de brie niet heel duidelijk zou zijn maar als je voor een goeie brie gaat, een lekker romige, dan proef je dat zéker wel. Wel zou ik voor een andere vegetarische burger gaan, in deze vond ik de groentes iets te aanwezig.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,8/10 – “Lekker. De honing was lekker en ik hou ook van groenteburgers.”
Ik at dit op 16/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten