IMG_5351

Onderzoek heeft aangetoond dat 100% van mijn collega’s mijn warme maaltijd verkiest boven hun boterham met pindakaas. Snap ik wel; ik móet ‘s middags warm en stevig eten. Daar kijk ik de hele ochtend naar uit en daar kan ik de hele middag nog op teren. Vorige week kwam ik de kantine in met dit heerlijke gerecht: vegetarische curry met bloemkool, taugé en mangochutney. Pittig maar ook zoet met een zacht broodje en knapperige groenten. Totaal geen moeite om de avond vooraf extra veel van te maken en mee te nemen in een bakje. Perfect!

Dit heb je nodig (2p):

400 gram bloemkoolroosjes
1 witte ui
125 gram taugé
half pakje gele currypasta (Fairtrade Original)
200 ml kokosmelk
half kopje zilvervliesrijst
2 kleine pitabroodjes
2 el mangochutney
beetje sesamzaad
verse koriander

Dit moet je doen:

Zet een wokpan op het vuur en verwarm daar wat wokolie in. Andere olie kan ook maar wokolie is wel echt lekker in dit soort gerechten. Sowieso handig om dat in je kast te hebben staan! Snipper het uitje en fruit dat aan in de olie. Knijp daarna de helft van het zakje gele currypasta uit en bak dat een paar minuten mee. Gooi vervolgens de taugé erbij en bak ook dat mee.

In een andere pan kook je de bloemkoolroosjes ongeveer 2-3 minuten zodat ze niet meer bevroren zijn en enigszins beetgaar. Giet het af en gooi ook dat bij de curry. Giet de kokosmelk erbij en laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen.

In een steelpannetje kook je een half kopje zilvervliesrijst in één kopje water. Bak ook twee kleine pitabroodjes af in de oven. Ik had nog pitabroodjes van het merk Souk liggen maar die waren echt niet te vreten; taai en droog en met een vreemde nasmaak. Gewoon lekker van die normale pita’s kopen of naanbroodjes met koriander, ook lekker.

Serveer de vegetarische gele curry met een klein schepje rijst, een pitabroodje en een lepel mangochutney. Top af met sesamzaadjes en verse koriander naar smaak!

Mijn oordeel: 7,7/10 – Niet heel spectaculair maar wel gewoon een lekkere en gezonde maaltijd. Mangochutney + pittige curry is ook echt een goeie combinatie maar dat wist je vast al wel.
Ik at dit op 2/9/2019