Vegetarische curry met paneer, boerenkool en vijgenjam

Ooooh boerenkool, het groene goud. Heerlijk hoe oneindig je met dat spul kunt experimenteren. De échte kale recipes voor shakes en smoothies en ander gifgroen gedoe heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ga helemaal los met verschillende stamppotten en nu zelfs met curry. Deze gele vegetarische curry met paneer en lekkere gekruide boerenkool vond ik héél goed. Bovenop zie je een schep vijgenjam. Klinkt gek, was geweldig.

curry met paneer

Vegetarische curry met paneer, boerenkool en vijgenjam

Ooooh boerenkool, het groene goud. Deze gele vegetarische curry met paneer, een schep vijgenjam en lekkere gekruide boerenkool vond ik héél goed.
Totale tijd 35 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 350 gram boerenkool
 • 1 blikje kikkererwten
 • 0,5 zakje gele currypasta
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 200 ml kokosmelk
 • 500 ml groentebouillon
 • 1 blok paneer
 • 1 klein kopje witte rijst
 • 2 el vijgenjam

Instructies
 

 • Zet een ruime wokpan of braadpan op het vuur en verwarm daar een scheut olie in. Snipper het witte uitje en pers het teentje knoflook. Fruit het aan in de olie.
 • Gooi dan ook de helft van een zakje currypasta erbij, ik gebruikte die voor gele curry van Fairtrade Original. Die vind ik altijd heel lekker! Bak dit een paar minuten mee terwijl je goed roert.
 • Vervolgens giet je de kokosmelk en een halve liter water + een bouillonblokje in de pan. Gooi de hele zak boerenkool erbij, leg een deksel op de pan en laat dit ongeveer 20-25 minuten pruttelen. Roer het af en toe om.
 • Na 15 minuten haal je de deksel van de pan zodat het water voor een deel kan verdampen. Gooi op dat moment ook de afgespoelde kikkererwten bij de curry.
 • Daarnaast maak je in een aparte koekenpan de paneer klaar. Paneer kun je bij de meeste toko's en grotere supermarkten wel vinden, bij de AH ligt ‘t bij de feta. Met een stuk keukenpapier dep je het blok paneer aan alle kanten droog. Hoe minder vocht, hoe mooier je ‘m kunt bakken. Ik heb het blok zelf bijvoorbeeld een half uurtje ingepakt met keukenpapier, dat werkt ook goed! Snijd er volgens blokjes van.
 • Verwarm een scheut olie in de pan en bak de blokjes paneer daar aan alle kanten in bruin. Breng het op smaak met peper en zout, dat heeft paneer echt nodig.
 • Kook de rijst ondertussen gaar in een dubbele hoeveelheid water.
 • Serveer de curry met boerenkool met bovenop een schepje rijst, de gebakken paneer en een lepel vijgenjam.
Trefwoord boerenkool, currypasta, kikkererwten, kokosmelk, rijst, vijgen

Mijn oordeel: 8,3/10 – “Het was mijn plan om zo’n smeuïge dikkere curry te maken maar de boerenkool heeft alle saus opgeslurpt. Eerst dacht ik ‘nee, zonde!’ maar die vet lekkere smaken zaten uiteindelijk dus wel ín de boerenkool. In combinatie met die zoete vijgenjam en zoutige paneer was dit echt heel erg lekker. Aanrader!”
Oordeel eetgenoot (Joran): 7,3/10 – “Hmmm, ja was wel aardig! Had wel wat meer ‘sauzig’ mogen zijn.”
Ik at dit op 5/12/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten