curry_pastinaak

Pastinaak is een groente waar ik de eerste tweeëntwintig jaar van mijn leven geen weet van heb gehad. Nooit gezien, nooit van gehoord. Ineens was het daar. En daar ben ik blij mee want it’s gooood! Met deze aardappel-achtige groente wil ik ooit nog eens frietjes en een puree maken. Laatst stopte ik ‘t in een gezonde, simpele vegetarische curry. Bovenop een schep zure crème fraîche en een handje gezouten amandelen. Een hele keurige curry, vind ik het.

Dit heb je nodig (2p):

1 witte ui
1 klein kopje zilvervliesrijst
500 gram pastinaak
half zakje gele currypasta
200 ml kokosmelk
handje gezouten amandelen
2 el crème fraîche
verse koriander

Dit moet je doen:

Snipper de witte ui en fruit het aan in een beetje wokolie. Schep ook de currypasta er nu bij. Ik gebruikte gele currypasta van Fairtrade Original, iets minder dan een half zakje. Vind dit altijd een hele lekkere pasta! Roer dit een paar minuten, dan komen de smaken lekker vrij.

Was in de tussentijd de pastinaak en snijd er stukjes van ongeveer een centimeter dik van. Gooi die ook in de pan en bak dit mee voor ongeveer vijf minuten. Giet vervolgens de kokosmelk erbij. Schuif een deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten koken. De kokosmelk dikt zo niet helemaal in (het vocht blijft in de pan) en de pastinaak wordt zacht. Merk je dat het toch te droog wordt? Voeg dan af en toe een klein scheutje water toe.

Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Dit is puur voor de smaak en textuur, want de pastinaak is al best wel vullend. Maak dus zeker niet teveel rijst! De gezouten amandelen plet je in een vijzel. Serveer de curry met pastinaak bij een lepel rijst, een schep crème fraîche en wat van de gezouten amandelen. Bovenop nog wat verse koriander voor de liefhebbers!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Een hele keurige curry, dus. Lekker veel groente, vegetarisch, zilvervliesrijst voor de vezels en met wat nootjes. Ik moet trouwens maar eens een ‘curry‘-categorie gaan maken, ik heb er tegenwoordig zoveel lekkere recepten van!
Oordeel eetgenoot (Keylee): Ze at de curry met pastinaak (vond ze ook lekker!) zonder amandelen want daar houdt ze niet van. Er moest toen wel wat zout bij. Die amandelen geven het echt dat beetje special.
Ik at dit op 31/10/2019