Vegetarische curry met pastinaak en gezouten amandelen

Pastinaak is een groente waar ik de eerste tweeëntwintig jaar van mijn leven geen weet van heb gehad. Nooit gezien, nooit van gehoord. Ineens was het daar. En daar ben ik blij mee want it’s gooood! Met deze aardappel-achtige groente wil ik ooit nog eens frietjes en een puree maken. Laatst stopte ik ‘t in een gezonde, simpele vegetarische curry. Bovenop een schep zure crème fraîche en een handje gezouten amandelen. Een hele keurige curry, vind ik het.

curry met pastinaak

Vegetarische curry met pastinaak en gezouten amandelen

Een hele keurige curry, vind ik het. Vegetarische curry met pastinaak en gezouten amandelen. Lekker veel groente, vegetarisch, zilvervliesrijst.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 witte ui
 • 1 klein kopje zilvervliesrijst
 • 500 gram pastinaak
 • 0,5 zakje gele currypasta – Die van Fairtrade Original vind ik altijd lekker! (Niet gesponsord ofzo hoor.)
 • 200 ml kokosmelk
 • handje gezouten amandelen
 • 2 el crème fraîche
 • verse koriander

Instructies
 

 • Snipper de witte ui en fruit het aan in een beetje wokolie. Schep ook de currypasta er nu bij. Roer dit een paar minuten, dan komen de smaken lekker vrij.
 • Was in de tussentijd de pastinaak en snijd er stukjes van ongeveer een centimeter dik van. Gooi die ook in de pan en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten.
 • Giet vervolgens de kokosmelk erbij. Schuif een deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten koken. De kokosmelk dikt zo niet helemaal in (het vocht blijft in de pan) en de pastinaak wordt zacht. Merk je dat het toch te droog wordt? Voeg dan af en toe een klein scheutje water toe.
 • Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Dit is puur voor de smaak en textuur, want de pastinaak is al best wel vullend. Maak dus zeker niet teveel rijst!
 • De gezouten amandelen plet je in een vijzel.
 • Serveer de curry met pastinaak bij een lepel rijst, een schep crème fraîche en wat van de gezouten amandelen. Bovenop nog wat verse koriander voor de liefhebbers!
Trefwoord amandel, crème fraîche, currypasta, kokosmelk, pastinaak, rijst

Mijn oordeel: 7,8/10 – Een hele keurige curry, dus. Lekker veel groente, vegetarisch, zilvervliesrijst voor de vezels en met wat nootjes. Ik moet trouwens maar eens een ‘curry‘-categorie gaan maken, ik heb er tegenwoordig zoveel lekkere recepten van!
Oordeel eetgenoot (Keylee): Ze at de curry met pastinaak (vond ze ook lekker!) zonder amandelen want daar houdt ze niet van. Er moest toen wel wat zout bij. Die amandelen geven het echt dat beetje special.
Ik at dit op 31/10/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten